Bildirim
Biyoloji kalp sorusu Hk.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Evet fizikteki surtunme sorusu gibi bu da yine sorunlu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D8783DAC6 -- 20 Haziran 2017; 14:01:35 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bencede hocam ben o soruda kasılma gevşemeyi işaretledim.He diğeri de yanlış olabilir ama sınava girmeden önce mebin kitabında bizzat bu yazıyı okuyup işaretledim ki mebin kitabında dinlenme sırasında yazıyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
0.45'in 0.15'inde kulakçıklar,0.30'unda karıncıklar kasılır. Geri kalan 0.40 hepsi dinlenir. Yani kulakçıklar 0.15 kasılır,0.70 dinlenir ; karıncıklar ise 0.30 kasılır,0.55 dinlenir.
Sanırım mantığı bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Messi1019 -- 20 Haziran 2017; 14:0:59 >
Öyle mantık mı olur ya
Benim aklımda toplam 0.45 kasılır,0.40 gevşer kalmışş
Soruda kulakçık karıncık demiyorki kalp kası hücreleri diyor direkt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makakubukak -- 20 Haziran 2017; 14:4:41 >
böyleyse şekil soruymuş
beğenmedim kelime oyunlarından hoşlanmam
"hücreleri," dediği için olabilir :(
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3 gün içinde itiraz lazımmış edelim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Ama sonuçta
Kulakçık kasılması + karıncık kasılması = kalp kası hücresi
olması gerekmez mi ? Çizgili kasla mı kasılıyor bu kas yoksa biz mi bilmiyoruz
Tamam da biri kasılırken diğeri kasılmıyor,o yüzden biri kasılırken diğeri dinlenmiş oluyor. Hepsi aynı anda kasılsa dediğin doğru :)
O mantıkla kalp sürekli dinlenmiş olur o zaman.Sonuçta kulakçık ve karıncık aynı anda kasılmıyor sürekli biri gevşek kalıyor,ancak kalbin bütününde biri kasılsa bile kalp kasılmış oluyor.
Benim görüşüm meb kitabından çıkardığım yorum bu.
Up
-
Peki mebin öğrencilere dağıttığı kitapla niye çelişiyor.İki kaynakyan biri yanlış olduğuna göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X