Şimdi Ara

Biyoloji İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği istediğim için en sona biyoloji dersini bırakıyordum fakat ygs denemelerinde biyoloji yapamadıgım için fen bölümü düşük geliyor. sizce biyoloji için

• Hangi kaynakları kullanmalıyım
    • Videodan konu anlatımı ile mi çalışmalıyım yoksa yazarak mı ?
    • Biyoloji birde 3 ayda sizce bitebilir mi?

şuana kadar hiç biyoloji çalışmadım okul sınavları dahil olmak üzere sizce yolum nasıl olmalı yardımcı olursanız sevinirim

• Sende kendimi goruyorum. Ezberle pek aram yoktur biyolojiyi hic sevmem ama gozume bir iki fazla ezber gerektirmeyen konu kestirdim onlara caliscam. basligida takipyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefahayma S kullanıcısına yanıt
    hangi konuları kestirdin ben onlara bile bakmadım hiç sevmedigimden dersi
  • Palme konu anlatımı alman gerek A ve B kitabı
    Tabii ki de yazarak çalışacaksın ben günde 1 konu bitirerek ilerledim bütün biyolojiyi çıkardım aradan bi başlasan çok zevkli devamı gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozank_95 -- 10 Ocak 2014; 16:39:01 >
  • Kalitim(matematiksel islem falan oldugu icin), ekoloji( genelde yorum oldugundan, bide mayoz bolunmenin falan oldugu.konu(bu biraz sikinti ama denwmwlerde falan cok goruyorum onun icin) bende hic sevmemde iste mecbur katlanacaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozank_95 kullanıcısına yanıt
    Ben haftada 2 gün biyoloji calısmayı planladım haftalık programımı öyle düzenledim sence haftada 2 günden 8 hafta var 16 günde yeteri kadar biyoloji calısabilir mı ne dersin kitaplarıda almaya cıkıyorum şimdi teşekkür ederim
  • En başta video ile olmaz onu diyeyim. Ezber diye bakarsan hiç çalışma bence vaktini boşa harcarsın.
    Biyoloji için ygs biyolojinin sağlam olması lazım. Temeli oturttuğun anda konular kafana oturur, ezber yapmazsın.
    Ezber yapanların çoğunluğu konunun temelini bilmemelerinden kaynaklı oluyor. Zaten o krebs döngüsü yok solunun basamaklarındaki madde isimleri ancak denemelerde çıkar. Onun mantığını tam olarak anlamak mümkün değil.
    Temelin olduktan sonra bütün soruları 2 şıkka elersin. Geriye kalan seçimi yapmak ise daha çok çalışmaya bakıyor :)
    Konu anlatımı alıp üstüne soru bankası alıp çözeceksin başka bir yolu yok bu işin. Mesela Palme ya da fem simetri al ygs lys üstüne sadece soru çöz. Çok soru ister aynı geometri gibidir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim başlayacağım çalışmaya buraya da devamlı güncelleme yapacagım palme almalıyım ozaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliogutcen

Ben haftada 2 gün biyoloji calısmayı planladım haftalık programımı öyle düzenledim sence haftada 2 günden 8 hafta var 16 günde yeteri kadar biyoloji calısabilir mı ne dersin kitaplarıda almaya cıkıyorum şimdi teşekkür ederim

Hocam o seninle ilgili kendi programını yapmışsın zaten ama şöyle düşün haftada 2 gün az vakit ayırıcaksın nerden baksan YGS ye yakın bitecek konular sen konu çalışırken adam son 1 ay boş olacak ve soru çözecek mesela.
    Onun için hergün çalışmakta fayda var bir an önce bitir gitsin ezberin iyiyse hele hiç dert etme günde 1 er konu patır patır gider :D
  • up
  • inanc13 İ kullanıcısına yanıt
    bi up benden :)

• Palme konu anlatımı aldım

• aliogutcen A kullanıcısına yanıt
    3 ayda bitirmek ne kelime 5 kere de tekrar yaparsın. Biyoloji videodan çalışılmaz bence. Yazarak çalışmak tabii ki en iyisi. Bi de her şeyden önemlisi şu ilk konuları; sınıflandırmaları, organik maddeleri falan iyi öğrenmek lazım diğer konularda çok işe yarıyor. Gerçi ben de kime akıl veriyosam 7den fazla doğru çıkaramıyorum. Neyse kardeşim kolay gelsin halledersin umarım.
  • Hocam sana şunu söyliyeyim biyoloji ezber değildir.Biyoloji yapabilmek için oturup adam akıllı çalışmak gerekiyor.Tabi şunu da söylemek gerekirse biyoloji ezber değilmiş diyede hiç bir şey ezbenlenmez diye bi durum sö konusu değil.Önemli olan konu ana hatlarına kadar anlayabilmek.Ben Biyolojiyi Lise 2 de bi hocam sayesinde sevdim ve o gündür hiç problem olarak görmedim.Önemli bi tavsiye vermek gerekirse biyolojide kendimi konu anlatarak geliştirdim.Konuların hepsini tüm ana hatlarıyla biliyor muyum? Tabi ki de hayır ama sorularını çözebiliyorum buda temel konuları iyi bilmekten geçiyor.Çalışma olarak da ben iyi bir biyoloji eğitim setinden çalışıp üstüne 2,3 konu analatımlıdan bakıyorum.Hemen hemen tüm ayrıntıları görüyorum üzerinede bi 100-105 soru çözerseniz miss.
  • teşekkür ederim inşallah ygsde 13 te 13 yaparsınn
  • Biyoloji gerçekten çok zevkli ve sevdiğim bir ders. Yazarak çalışmalısınız kesinlikle
  • çalışmaya başladım :)
  • Okuyorsun , anladiginin ozetini cikartiyorsun , sonra tekrar kontrol edip onemli eksikler varsa tamamliyorsun. Soru cozerken yapamadigin soruda konu anlatimli kitabini acip bakiyorsun. Ve en onemlisi duzenli tekrar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esenin eski basim oss biyoloki konu anlatimli diye bi kitabi vardi o cok iyiydi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.