Şimdi Ara

Biyoloji-Fizik sorularım ( çözüldü )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • http://imageshack.us/photo/my-images/7/24122011299.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/853/24122011300.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/825/24122011302.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/834/24122011303.jpg/

Selam arkadaşlar sorular basit olabilir,açıkçası pek anlayamadım :) bazısında iki şık arasında kaldım,bazısında saçmaladım kısacası bir el atsanız sevinirim.Teşekkürler.

Bir soru daha ekledim Ekteki dosyada arkadaşlar.

Soru şu; Makaralar ağırlıklı ve m kadar.M kütlesi h kadar yükselmesi için F kuvveti en az kaç mghlık yapmalı.Ben bu soruyu yaptım ama sonrada silmişim şimdi de emin olamadım cevaptan. 1/2 ile 2 arasında kaldım.1/2 buluyorum ben.bi de siz bakar mısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hantala -- 24 Aralık 2011; 20:01:21 >

• İlk soruda cevap B şıkkı olmalı nişastanın glikoza parçalanması hidrolizdir. Daha sonra bu monomerin hücreye alınıp nişasta sentezlenmesi olayı ise dehidrasyon sentezidir.
    4-E mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mind Flayer -- 24 Aralık 2011; 4:05:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mind Flayer

1-A(emin değilim A ile B arasında kaldım.)
    2-1,2 ve 3
    3-E
    4-E mi?

Hocam doğru cevaplar.

1.soruda ben de A ve B arasında kaldım .B dedim A çıktı. Valla ne biçim soru anlamadım..
    2.sorudan hiçbir şey anlamadım o P noktası nası oraya gelcek yahu ?
    3.soruda içerisi tamamen cam olsa, camdaki mantık olsa M olduğu yerde kalırdı ama içinde hava var bunu da bu yüzden anlayamadım.
    4.soruda ise önce yaprak dökülücek sonra saprofitler bu kalıntıları ayrıştırıcak daha sonra nitrit nitrat dedim şıklarda bu sıralama yoktu şaşırdım.

Açıklamasını yapar mısın ?

Not: Bir soru daha ekledim ona da bakarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hantala -- 24 Aralık 2011; 11:03:22 >

Orijinalden alıntı: Emmesen

Cevabı 1/2 mi? h kadar yukarı yükselir cisim ordan +mgh gelir, makarada h/2 kadar alçalır ordan da mgh/2 gelir farkı da işi verir o da mgh/2

hocam sorun su siklarda 2 yi de isaretlemisim 1/2 de.cevabi ben de 1/2 buldum ama 2 bulabilecek olan var mi bunu ögrenmek istedim.sanki 2 diye animsadim cevabi.sagolasin ama 1/2 dir ya.=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hantala

quote:

2-1,2 ve 3
    3-E
    4-E mi?

Hocam doğru cevaplar.

1.soruda ben de A ve B arasında kaldım .B dedim A çıktı. Valla ne biçim soru anlamadım..
    3.soruda içerisi tamamen cam olsa, camdaki mantık olsa M olduğu yerde kalırdı ama içinde hava var bunu da bu yüzden anlayamadım.
    4.soruda ise önce yaprak dökülücek sonra saprofitler bu kalıntıları ayrıştırıcak daha sonra nitrit nitrat dedim şıklarda bu sıralama yoktu şaşırdım.

Şimdi abi öncelikle soruları çok güzel çözemedim söyleyeyim:)
    1. soruda hemfikiriz ikimizde A ile B arasında kaldık.
    Şimdi D ve E şıklarını eledim çünkü Z polimerine laktoz ve maltoz demiş, bunlar polimer maddeler değil disakkarit.C şıkkında yağ asidinden nişastaya geçmiş bu da olamaz. Açık konuşayım enzimlerin dehidrasyon senteziyle oluştuklarını bilmiyorum ama B seçeneğinde şöyle düşündüm X ve Z diye farklı harfler kullandığı için aynı madde olmayacaklar diye bi tahmin yürüttüm o yüzden A dedim ama pek takma bu açıklamayı bilen birisi anlatırsa daha iyi olur.
    2.soruda ben de baya düşündüm.
    Şimdi şekil 1'de şekli uzattım sola doğru. Hareket yönü sağa doğru P noktası sola doğru kayacak sürekli. Şekil 1'i sola doğru çizdiğinde P noktasından 3 kare kadar solda olan nokta şekil 2 de verdiği yer yani 3d kadar yol almış bunu da 3t kadar zamanda yapmış. Kaynağın dalga boyuna bakalım 2 tepe arası 4 kare saydık. Yani dalga boyu 4d. Biz 3d yi 3t de aldıysak hızımız da 3d/3t yani d/t'dir.
    3.soruda sen küresel cam mantığı uygulamışsın anladığım kadarıyla yani merkezdeyse yine merkezde merkezden yakınsa daha da yakın, merkezden uzaksa daha da uzak. Ama bu soruda küresel ortamı hava vermiş yani içerdeki o hava ortamının küresel olmasının hiç bi anlamı yok. Şaşırtma yapmış. Bildiğimiz görünür derinlik mantığı. Göz hava ortamından camın arka kısmına bakıyor yani az yoğundan çok yoğun ortama bakıyor o küresel hava kısmının içinde cisim nerede olursa olsun en sağda ya da en solda göz her türlü onu kendisine yakın görür.
    4.soruda biraz bilgi lazım.
    Şimdi öncelikle sen D şıkkını işaretlemişsin karalamalardan anladığım kadarıyla. D seçeneğini ben direk eledim. Nedeni de şuydu; nitrit ve nitrat bakterileri kemosentetik bakterilere örnekti azot döngüsünde de rolleri büyüktü. D seçeneğinde önce nitrat sonra nitrit bakterileri geliyor. Ne zaman olursa olsun her zaman önce nitrit sonra nitrattır bundan emin olduğum için D'yi eledim. Çünkü nitrit bakterilerinin kemosentezinden nitrat bakterilerine göre çok daha fazla enerji çıkıyor. Ne zaman olursa olsun nitrit bakterileri nitrat bakterilerinden daima önde gelir. Ezberlemeni öneririm. Mantarlar saprofit o yüzden ilk onlar başlayacak demişsin. İşte bilgi kısmı malesef burası oluyor:) Mikoriza mantarları saprofit değillerdir. Bitki ve mantar mutualizminin en önemli örneğidir. Bitki köklerinden yaşarlar, köklerin uzanamadığı yerlerden mineral alımını kolaylaştırırlar vs vs. Hatta yanlış hatırlamıyorsa buna mikorizal yaşam deniyordu. Bu nedenle mikoriza bakterilerinin ayrıştırmaya bi yardımları yoktur, herşey olup bittikten sonra bitkinin bu maddeleri almasına yardım eder sadece. Tabi en önce yaprağın döküleceğinde hemfikiriz zaten:)

2'de veya 3'de aklında soru işareti kalırsa şekilli açıklayabilirim yalnız çok iddialı değilim paintte elimde geldiğince çizmeye çalışırım.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mind Flayer -- 24 Aralık 2011; 17:33:45 >

• ilk soruda hücrede sadece hücre zarı var hücre duvarı yok ve glikozu nişasta şeklinde sadece bitkiler depo eder bitkidede hücre duvarı olduğuna göre cevap a oluyo sanırım

Orijinalden alıntı: 06turan06

ilk soruda hücrede sadece hücre zarı var hücre duvarı yok ve glikozu nişasta şeklinde sadece bitkiler depo eder bitkidede hücre duvarı olduğuna göre cevap a oluyo sanırım

Güzel yakalamışsın bravo. :)

quote:

Orijinalden alıntı: hantala

quote:

2-1,2 ve 3
    3-E
    4-E mi?

Hocam doğru cevaplar.

Şimdi abi öncelikle soruları çok güzel çözemedim söyleyeyim:)
    1. soruda hemfikiriz ikimizde A ile B arasında kaldık.
    Şimdi D ve E şıklarını eledim çünkü Z polimerine laktoz ve maltoz demiş, bunlar polimer maddeler değil disakkarit.C şıkkında yağ asidinden nişastaya geçmiş bu da olamaz. Açık konuşayım enzimlerin dehidrasyon senteziyle oluştuklarını bilmiyorum ama B seçeneğinde şöyle düşündüm X ve Z diye farklı harfler kullandığı için aynı madde olmayacaklar diye bi tahmin yürüttüm o yüzden A dedim ama pek takma bu açıklamayı bilen birisi anlatırsa daha iyi olur.
    2.soruda ben de baya düşündüm.
    Şimdi şekil 1'de şekli uzattım sola doğru. Hareket yönü sağa doğru P noktası sola doğru kayacak sürekli. Şekil 1'i sola doğru çizdiğinde P noktasından 3 kare kadar solda olan nokta şekil 2 de verdiği yer yani 3d kadar yol almış bunu da 3t kadar zamanda yapmış. Kaynağın dalga boyuna bakalım 2 tepe arası 4 kare saydık. Yani dalga boyu 4d. Biz 3d yi 3t de aldıysak hızımız da 3d/3t yani d/t'dir.
    3.soruda sen küresel cam mantığı uygulamışsın anladığım kadarıyla yani merkezdeyse yine merkezde merkezden yakınsa daha da yakın, merkezden uzaksa daha da uzak. Ama bu soruda küresel ortamı hava vermiş yani içerdeki o hava ortamının küresel olmasının hiç bi anlamı yok. Şaşırtma yapmış. Bildiğimiz görünür derinlik mantığı. Göz hava ortamından camın arka kısmına bakıyor yani az yoğundan çok yoğun ortama bakıyor o küresel hava kısmının içinde cisim nerede olursa olsun en sağda ya da en solda göz her türlü onu kendisine yakın görür.
    4.soruda biraz bilgi lazım.
    Şimdi öncelikle sen D şıkkını işaretlemişsin karalamalardan anladığım kadarıyla. D seçeneğini ben direk eledim. Nedeni de şuydu; nitrit ve nitrat bakterileri kemosentetik bakterilere örnekti azot döngüsünde de rolleri büyüktü. D seçeneğinde önce nitrat sonra nitrit bakterileri geliyor. Ne zaman olursa olsun her zaman önce nitrit sonra nitrattır bundan emin olduğum için D'yi eledim. Çünkü nitrit bakterilerinin kemosentezinden nitrat bakterilerine göre çok daha fazla enerji çıkıyor. Ne zaman olursa olsun nitrit bakterileri nitrat bakterilerinden daima önde gelir. Ezberlemeni öneririm. Mantarlar saprofit o yüzden ilk onlar başlayacak demişsin. İşte bilgi kısmı malesef burası oluyor:) Mikoriza mantarları saprofit değillerdir. Bitki ve mantar mutualizminin en önemli örneğidir. Bitki köklerinden yaşarlar, köklerin uzanamadığı yerlerden mineral alımını kolaylaştırırlar vs vs. Hatta yanlış hatırlamıyorsa buna mikorizal yaşam deniyordu. Bu nedenle mikoriza bakterilerinin ayrıştırmaya bi yardımları yoktur, herşey olup bittikten sonra bitkinin bu maddeleri almasına yardım eder sadece. Tabi en önce yaprağın döküleceğinde hemfikiriz zaten:)

2'de veya 3'de aklında soru işareti kalırsa şekilli açıklayabilirim yalnız çok iddialı değilim paintte elimde geldiğince çizmeye çalışırım.:)

Hocam 1'i yukarıdaki arkadaş yaptı sıkıntı yok
    2'den hiçbir şey anlamadım o derece :) Bir çizim yapsan çok iyi olur P niye sola kayar ? Hareket yönü sağ.Valla yok.Anlamadım :)
    3'deki mantıkta görünür derinlik mantığı yapsak da içeride hava yok mu yani ngöz/ncisim.h =h' falan oluyor.Sonuçta iki tane aynı ortamdan bakmış oluyoruz.Söylemek istediğini anladım ama sanırım burada ışın göndermek daha mantıklı gibi geldi.

4 neymiş öyle ya :) Sağol hocam.Ben biliyodum önce nitrit nitrat olduğunu baktım şıklara nitrat nitrit diyo neyse yanlış vermiştir sıralamayı dedim çizittirdim.Bi baktım E diyo.Mantar diyince atladık tabi :) Unutmayacağım seni mutualist mikoza :)

• 1. soruyu iyi yakalamış yukarıda arkadaş evet. Tebrikler.
    @hantala
    Hocam elimden geldiğince anlatmaya çalıştım paintten. Umarım açıklayıcı olmuştur.

2.Sorunun 1. Kısmı

2. Sorunun 2. Kısmı

3. Soru

• quote:

1. soruyu iyi yakalamış yukarıda arkadaş evet. Tebrikler.
    @hantala
    Hocam elimden geldiğince anlatmaya çalıştım paintten. Umarım açıklayıcı olmuştur.

2.Sorunun 1. Kısmı

2. Sorunun 2. Kısmı

3. Soru

Hocam eline sağlık müthiş anlatmışsın çok teşekkür ederim Allah razı olsun :) O kadar çok soru çözdüm dalgalardan 3 sene boyunca, (3senedirmezunum) hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. :) El elden üstündür.Eyvallah..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.