Şimdi Ara

Biyoloji Bitki Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yav sekonder floem mi primer floem mi nasıl bileceğiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Cevap A mı

• B hocam.
  • Ben soyle dusunurdum odunsu bitkinin kabuk semasindan soz ediyorsak biz sekonder meristem ile gelismisiz demektir sonucta kalinlastik epidermis yerini peridermise birakti bu oluserken de sekonder floem olusuyor. Primer floem/ksilem boyca uzarken olusuyor diye dusunurdum

• nYselmech kullanıcısına yanıt
    http://www.biyolojiportali.com/yenimufredat/img/dimg/1.%20%20Bitkilerin%20Yap%C4%B1s%C4%B1_dosyalar/image007.png
    Ben de ilk öyle düşünüp b işaretledim ama şu resimde kabuk kısmında hem primer hem sekonder floem var hatta sekonder floem sınırda gibi bir şey primer daha içeride. Sonra kalınlaştıkça yeni floem oluşuyor ilk oluşan floem daha dışarıya kaydığı için primer floemdir dedim. Cevabı a olarak değiştirdim B çıktı

• Konu anlatımlarda hep sekonder floem+perdiermis olarak gecer floem dısa dogru olustugu icin dıstaki olur yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Organik kimya
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • limon1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela kambiyum primer floemi oluşturdu. Sekonder floemi oluştururken primer floemi dışarıya doğru itmez mi? yani kambiyumdan hemen sonraki sekonder floem sonra primer floem geliyor. Resimlerde falan da böyle ama sizin dediğiniz gibi sekonder floem + peridermis olarak geçiyor. Primer olanı kabuğa daha yakın olmasına rağmen o neden alınmıyor ben anlayamadım.
  • muhammed2000 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen kambiyuma kadar olan kısmın tamamı kabuk olarak belirlendigi icin sekonder floem olarak gecer yani ğrimer floemi de bulundurur ama sekonderi icine aldığı icin sekonder denir

• muhammed2000 kullanıcısına yanıt
    Yani dedigin gibi sekonder floem daha ic taraftadır aslında kabul bu sekilde ama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.