Bildirim
Biyoloji Bitki Sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
up -
Cevap A mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
B hocam. -
Ben soyle dusunurdum odunsu bitkinin kabuk semasindan soz ediyorsak biz sekonder meristem ile gelismisiz demektir sonucta kalinlastik epidermis yerini peridermise birakti bu oluserken de sekonder floem olusuyor. Primer floem/ksilem boyca uzarken olusuyor diye dusunurdum
http://www.biyolojiportali.com/yenimufredat/img/dimg/1.%20%20Bitkilerin%20Yap%C4%B1s%C4%B1_dosyalar/image007.png
Ben de ilk öyle düşünüp b işaretledim ama şu resimde kabuk kısmında hem primer hem sekonder floem var hatta sekonder floem sınırda gibi bir şey primer daha içeride. Sonra kalınlaştıkça yeni floem oluşuyor ilk oluşan floem daha dışarıya kaydığı için primer floemdir dedim. Cevabı a olarak değiştirdim B çıktı
-
Konu anlatımlarda hep sekonder floem+perdiermis olarak gecer floem dısa dogru olustugu icin dıstaki olur yani
Hocam mesela kambiyum primer floemi oluşturdu. Sekonder floemi oluştururken primer floemi dışarıya doğru itmez mi? yani kambiyumdan hemen sonraki sekonder floem sonra primer floem geliyor. Resimlerde falan da böyle ama sizin dediğiniz gibi sekonder floem + peridermis olarak geçiyor. Primer olanı kabuğa daha yakın olmasına rağmen o neden alınmıyor ben anlayamadım. -
Muhtemelen kambiyuma kadar olan kısmın tamamı kabuk olarak belirlendigi icin sekonder floem olarak gecer yani ğrimer floemi de bulundurur ama sekonderi icine aldığı icin sekonder denir
Yani dedigin gibi sekonder floem daha ic taraftadır aslında kabul bu sekilde ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X