Şimdi Ara

BitTorrent Nedir..! Nasıl Kullanılır..!,, Anlatım.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle Çalışma Mantığını Anlamaya Çalışalım...!
    A kişisi var ve herhangi bir dosyayı paylaşıma açıyor.. B kişisi gelip bu dosyayı A kişisinden indirmeye başlıyor.. Yalnız dosyayı indirmeninde bir bedeli var.. Upload yapmak zorunda, indirdiği dosyayı aynı zamanda paylaşıma açmak zorunda(merak etmeyin bu işlemi "BitTorrent" programı yapıyor.. ) Sonra C kişisi geliyor ve bu dosyayı sizden indirmeye başlıyor.. İşte mantık burada başlıyor.. C kişisi dosyayı indirirken hem A kişisinden hemde B kişisnden indirmeye başlıyoor.. Bu sayede hız artıyor.. ve Overnet; Edonkey; E-mule gibi programlarda olan sıra kavramı ortadan kalkıyor.. Sonra D kişisi geliyor.. D kişiside dosyayı hem A kişisinden hem B kişisinden hemde C kişisinden indiriyor.. Bu sayede download hızı gittikçe artıyoor.. Herkes dosyayı indirdikten sonra o Ağ kapanıyor ve birdaha indirmek mümkün olmuyoor..

Şimdi işin "BitTorrent" kısmına girelim..!
    A kişisi "seeder" olarak tanımlanıyor.. "seeder" sadece Upload yapıyor.. Nekadar çok "seeder" okadar hızlı "Download"
    B,C,D kişileri ise "peer" oluyor.. "peer"lar Download yaptıkları gibi Upload'da yapmak zorunda... Birde "tracker" var buda kişiler arasındaki bağlantıyı sağlıyor.. "tracker" indirilen şeyin ne olduğunu bilemiyor sadece kişileri birbirene bağlıyoor.. Bu sayede gözetim altından kurtuluyorsunuz..

Ayrıca programın sizden bir ricası var. Download' işleminiz bittikten sonra indirdiğiniz dosyayı paylaşıma açık bırakmanız. Bu sayede diğer kullanıcılar sizden bu dosyayı çekebilirler. Kısacası download bittikten sonra sizden �seeder� olmanızı istiyor. Bu tamamen sizin elinizde. İsterseniz paylaşıma açık tutarsınız, "peer�ların download hızı artar isterseniz bencillik yapar kaldırırsınız. Ama unutmayın ki ne kadar çok "seeder" o kadar hızlı download.! Eğer herkes sizin gibi yaparsa programın işlevselliği gider. Programın en büyük artısı sıra beklemek yok.. Bu sayede Download hızı artıyoor..

Turkçe Dil Desteği Var
    Download Mirrors

http://prdownloads.sourceforge.net/azureus/Azureus_2.1.0.2_Win32.setup.exe?download

Offical Web Sitesi:

http://azureus.sourceforge.net/index.php

• Evet olması gereken bu ama TR şartlarında maalesef pek mümkün olmuyorDaha çok leecher olabiliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altwo

Evet olması gereken bu ama TR şartlarında maalesef pek mümkün olmuyorDaha çok leecher olabiliyoruz.

• Sağol güzel çalışma.Özellikle oyun indirenlerin işine yarayacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: lars ulrıch

"tracker" indirilen şeyin ne olduğunu bilemiyor sadece kişileri birbirene bağlıyoor.. Bu sayede gözetim altından kurtuluyorsunuz..

Yanlış bilgilendirme olmasın, tracker indirilen şeyin ne olduğunu bildiriyor, ne kadar indirdiğini ne kadar gönderdiğini hepsini bildiriyor.
  • fake upload a karşıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY

fake upload a karşıyım

Upload yapmamaya ve de fake uploada ben de karşıyım +1

Geçenlerde emuleden (anti-leecher bi mod kullanıyorum) adamın biri banlanmış nick aynen şöyle :''Upload Yapmamak Bencilliktir''

Gerek Torrentte gerekse emulede az da olsa upload verelim arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: General Stalin

quote:

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY

fake upload a karşıyım

Upload yapmamaya ve de fake uploada ben de karşıyım +1

Geçenlerde emuleden (anti-leecher bi mod kullanıyorum) adamın biri banlanmış nick aynen şöyle :''Upload Yapmamak Bencilliktir''

Gerek Torrentte gerekse emulede az da olsa upload verelim arkadaşlar

Hahaha

• fake uploada hem karşıyım hem değilim..

karşıyım çünkü : hep bana hep bana olmaz..terbiyesizlik..

karşı değilim çünkü : gavurlar bağlanıyor 7-10 megabit..biz bağlanıyoruz 256-512kb..telekom kahrolsun ..adı batasıca telekom diyip , yemişim uploadını diyorum..bırakta onlar upload etsin..

lafın kısası ben aradayım..
    çekimserim..çekiniyom..

anlatım için sağol kardeş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: velfecir

fake uploada hem karşıyım hem değilim..

karşı değilim çünkü : gavurlar bağlanıyor 7-10 megabit..biz bağlanıyoruz 256-512kb..telekom kahrolsun ..adı batasıca telekom diyip , yemişim uploadını diyorum..bırakta onlar upload etsin..

çekimserim..çekiniyom..

Dubai de yeğenim çalışıyor 5bin küsur la free olarak wireless halka açık 10bin ve üzeri firmalara paralı.
    Gerçekten batsın bu telekom..

• quote:

Orjinalden alıntı: xax

quote:

çekimserim..çekiniyom..

Dubai de yeğenim çalışıyor 5bin küsur la free olarak wireless halka açık 10bin ve üzeri firmalara paralı.

+99999

• quote:

quote:

çekimserim..çekiniyom..

Sırf bu yüzden Dubaiye gidilir..

• Kullanan arkadaşlar upload sınırını kendimiz ayarlayabiliyor muyuz? Öyleyse dowload hızımızı olumlu mu olumsuz mu etkiyliyor? Çünkü bazı programlar uploadı düşük verene downloadıda düşük veriyor.
    yanlış anlamayın uploadı düşürmiycem
  • quote:

quote:

çekimserim..çekiniyom..

5000 küsür..hemde halka açık..
    yani denecek pek birşey yok..kalmadı artık birşey...

• azureusta indirmeyi "0" göndermeyi "1" veya "2" olarak ayarlarsan sağlam bir torrentte 256K bağlantı için 23-24 ile indirebilirsin. ikisini de 0 yaparsan indirme ve yükleme dalgalanacaktır. tavsiyem indirmeyi sınırsız yapıp yüklemeyi belli bir oranda tutman.
  • Bu tür dış ülkelerin net avantajlarını görünce darallar geliyor bana boğulacak gibi oluyorum Telekom yüzünden ömrümden ömür gitti be bu genç yaşımda.... rahmet okuyorum hergün
    Torrrent e dewam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.