Şimdi Ara

Bitki Evrimsel Basamak Sorusunun Cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    damarlı tohumsuz
    açık tohumlular
    kapalı tohumlular
    -tek çenekliler
    -çift çenekliler

evrimsel basamak sıralaması böyle. Şıklarda hangi özellik hangi sırada çıkmış bakmalıyız.

Meyve oluşumu: açık tohumlularda görülüyor
    Rüzgarla tozlaşma: açık tohumlularda görülüyor

sekonder büyüme ise ilk kez çift çeneklilerde görülüyor

yani cevap sekonder büyüme

edit: AÇIK TOHUMLULARDA DA SEKONDER BÜYÜME GÖRÜNÜYOR O KISMI ATLAMIŞIM, KOZALAKLARI MEYVE KABUL EDİYORSA CEVAP SEKONDER BÜYÜME ETMİYORSA CEVAP MEYVE AMA CEVAP MEYVE GİBİ DURUYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianuzzi Yarımayı -- 21 Haziran 2014; 18:24:26 >

• Meyve olusumu o soru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meyve yaptım hayvanlar bitkiden sonra oluştu e bitkilerde hayvan yesin diye meyve yaptı :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatırlaa

meyve yaptım hayvanlar bitkiden sonra oluştu e bitkilerde hayvan yesin diye meyve yaptı :S

mantığına hayran kaldım
  • Meyve diyenler neye göre meyve diyor acaba? Ben de sekonder büyüme yaptım. Forumda bir sürü psikolojisi oluşmuş herkes meyve diyor hiçbiri de neden olduğunu açıklayamıyor. Cevabın sekonder büyüme olduğunu düşünüyorum ben de.
  • aynen bro sekonder büyüme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mèrt

Meyve diyenler neye göre meyve diyor acaba? Ben de sekonder büyüme yaptım. Forumda bir sürü psikolojisi oluşmuş herkes meyve diyor hiçbiri de neden olduğunu açıklayamıyor. Cevabın sekonder büyüme olduğunu düşünüyorum ben de.

aynen, daha önce böyle 2-3 soruyla karşılaştım her birinde evrimsel basamakta özelliğin ne zaman çıktığına bakıyoruz eee sekonder büyüme en son çıkmış meyve ne alaka bende çözemedim. Katılıyorum yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zeka sorusu (Balık kimin?)
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevap kesinlikle meyve. çünkü sekonder büyüme açık tohumluda görülür. ama evrimin son basamağında çift çenekliler var. meyve oluşumu ise kesinlikle kapalı tohumluda olacağı için cevap meyve
  • Soruya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenBilgini

cevap kesinlikle meyve. çünkü sekonder büyüme açık tohumluda görülür. ama evrimin son basamağında çift çenekliler var. meyve oluşumu ise kesinlikle kapalı tohumluda olacağı için cevap meyve

açık tohumlularda kozalaklara meyve deniyor meb onaylı. haklısın bak şimdi düşündüğümde bazı açık tohumlularda sekonder büyüme görülebiliyor ama kozalak oluşumu hepsinde oluyor yani meyve oluşumu daha önce geliyor bence.
  • Kardeşim koskoca çam ağacı enine büyümüyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emin olarak sekonder yapytim meyve denmesi cok ilginc

• Acik tohumlular kozalakli bitkiler degil mi? Bunlarda da sekonder buyume yok mudur?

• sekonder dir ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gianuzzi Yarımayı

quote:

Orijinalden alıntı: FenBilgini

cevap kesinlikle meyve. çünkü sekonder büyüme açık tohumluda görülür. ama evrimin son basamağında çift çenekliler var. meyve oluşumu ise kesinlikle kapalı tohumluda olacağı için cevap meyve

açık tohumlularda kozalaklara meyve deniyor meb onaylı. haklısın bak şimdi düşündüğümde bazı açık tohumlularda sekonder büyüme görülebiliyor ama kozalak oluşumu hepsinde oluyor yani meyve oluşumu daha önce geliyor bence.

dersane hocama da sordum ya o da onayladı meyve diye. tabi kesin doğrudur demiyorum ben :) ama meyve olmaması için bi sebep yok. ama sekonder büyüme kesin ve kesin deil. kapalı tohumlular evrimin son basamağı. lakin sekonder büyüme açık tohumluda da oluo

• FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Açık tohumluların meyvesi kozalak.
    Nasıldı sınav?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gillbert

Nasıldı sınav?

iyiydi ya gayet senin nasıl
  • Açık tohumlularda çamda falan sekonder büyüme var kozalak var meyve yok. Kapalı tohumlularda meyve var. Zaten tohumu kapatan meyve.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Feni batırdım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.