Şimdi Ara

Bitik Bir Haldeyim Artık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayata , insanlara dair hiçbir güvencem ve umudum kalmadı, Ruhum o kadar bezgin bir halde ki , sevdiğim , samimi olduğum insanların beni sevdiğini , beni düşündüklerini görmek bile huzur vermiyor artık, sorguluyorum neden mi? nasıl böyle bir topluma dönüştük? Neden kırmızı çizgilerimiz gitti, neden herkes kendini haklı görmekte, niçin aile kavramı kalmadı, dostluk kavramı kalmadı, neden herkes kendini bırakıp diğer insanların hayatlarına karışıyor? Hangi hakla , kolayca laf edebiliyorlar anlamış değilim,

Toplumun içinde olmaya zorlanmam, Hiçbir şeyden zevk alamam , sürekli ağlamaklı halim, ben sıradan, aciz bir insanım, basit olmak yoruyor birazda ; herkesin yaptıklarını yapmak , sevdiklerini sevmek zorunda kalmak, toplum içinde ezik hissetmemek, rahat hissetmek istiyorum artık, dışarı çıktığım her anın her saniyesinde düşünmekten bıktım , kimseyi görmek istemiyor ruh halim, Anlayacağınız berbat bir haldeyim, yardıma ihtiyacı olan beceriksiz yeteneksiz bir insan, hiçbir yeteneği olmayan, hayatta bir gayesi olmayan insan olmaktan çıkmak istiyorum, en sevdiğim şeyler bile zevk vermez oldu, kod yazmak , kitap okumak deliler gibi, oyun oynamak her şey boş geliyor ve bunun içinden nasıl çıkacağım hakkında en ufak bir fikrim yok

Yaşım 19, Atatürk Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum, okuduğum üniversiteden ve bulunduğum şehirden dolayı hep kendimi kötü hissediyorum sanki zamanım boşa gidiyormuş gibi, mezun olunca ortada kalacakmışım gibi , çünkü kendimi geliştirmek adına hiçbir şey yapamıyorum, ve bu durumdan kurtulamıyorum da , ne yapmam gerektiğinin farkındayım ama yaptığım şey sıfır

• Sanırım aynı durumda bende varım. Aynı zamanda bunların yanında yaşadığım ailevi sorunlarda cabası. Bu kadar sinir, stres toplanınca da vücut hastalık olarak bana "Zona" adında bir deri hastalığını verdi. Yarın için doktora randevu aldım ve enfeksiyon hastalıklarına gideceğim. Bu kadar stres yapmamak gerekiyor 3 günlük dünya aslında hepimiz boş yaşıyoruz. Rüyadayız uyanacağız ama asıl dünya için hiçbir şey yapmıyoruz işimize gelmiyor. Aykırı yaşamak lazım herkesten farklı olmak lazım. Bende pek beceriksiz bir insanımdır genel olarak. Özellikle incelik isteyen işlerde. Yaşım benim de şubat itibariyle 19 olacak yaşayıp gidiyoruz işte zaman geçiyor bir yandan tekrardan üniversite sınavına hazırlanıyorum belki bir bölüme yerleşirim diye. Her ne kadar sayısal derslerim çöpün ötesinde dahi olsa bir umut belki kazanırım veya dgs ile geçerim diye hayaller kuruyorum. Sayısal derslere çalışıyor muyum? Hayır sözel derslere çalışıyorum. Nedenini soracak olursan artık sayısaldan umudu kesip sözelden bir bölüm tercih etmeyi düşünüyorum. Hayat çok acımasız yaşam şartları çok zor. Çoğu kasiyer mühendis, alanlarının dışında meslekler yapıyorlar. Eğer bir Bilgisayar Mühendisi olsaydım şuan sanırım kod yazıp kendimi geliştirmeye çalışırdım. Benim hayallerimde okyanusun ötesinde bir ülke var. Bunun için birikim yapıyorum, ingilizcemi geliştiriyorum, ve tabii ki deliler gibi üniversite sınavına hazırlanıyorum. Tahmin etmişsindir okyanusun ötesinde deyince. Tabii ki birçoğunun isteği gibi Amerika. Ama bunda bile tereddütteyim ne yaparım ne ederim nasıl yaparım nasıl olur nasıl biter hepsi bir soru kafamda. Hayat maalesef sıkıntılarla dolu ama her şeye rağmen mücadele etmek zorundayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: drakex4141

Sanırım aynı durumda bende varım. Aynı zamanda bunların yanında yaşadığım ailevi sorunlarda cabası. Bu kadar sinir, stres toplanınca da vücut hastalık olarak bana "Zona" adında bir deri hastalığını verdi. Yarın için doktora randevu aldım ve enfeksiyon hastalıklarına gideceğim. Bu kadar stres yapmamak gerekiyor 3 günlük dünya aslında hepimiz boş yaşıyoruz. Rüyadayız uyanacağız ama asıl dünya için hiçbir şey yapmıyoruz işimize gelmiyor. Aykırı yaşamak lazım herkesten farklı olmak lazım. Bende pek beceriksiz bir insanımdır genel olarak. Özellikle incelik isteyen işlerde. Yaşım benim de şubat itibariyle 19 olacak yaşayıp gidiyoruz işte zaman geçiyor bir yandan tekrardan üniversite sınavına hazırlanıyorum belki bir bölüme yerleşirim diye. Her ne kadar sayısal derslerim çöpün ötesinde dahi olsa bir umut belki kazanırım veya dgs ile geçerim diye hayaller kuruyorum. Sayısal derslere çalışıyor muyum? Hayır sözel derslere çalışıyorum. Nedenini soracak olursan artık sayısaldan umudu kesip sözelden bir bölüm tercih etmeyi düşünüyorum. Hayat çok acımasız yaşam şartları çok zor. Çoğu kasiyer mühendis, alanlarının dışında meslekler yapıyorlar. Eğer bir Bilgisayar Mühendisi olsaydım şuan sanırım kod yazıp kendimi geliştirmeye çalışırdım. Benim hayallerimde okyanusun ötesinde bir ülke var. Bunun için birikim yapıyorum, ingilizcemi geliştiriyorum, ve tabii ki deliler gibi üniversite sınavına hazırlanıyorum. Tahmin etmişsindir okyanusun ötesinde deyince. Tabii ki birçoğunun isteği gibi Amerika. Ama bunda bile tereddütteyim ne yaparım ne ederim nasıl yaparım nasıl olur nasıl biter hepsi bir soru kafamda. Hayat maalesef sıkıntılarla dolu ama her şeye rağmen mücadele etmek zorundayız.

Kod yazıp geliştirmek sürekli benim aklımda ama, hangi dilden , nereden , nasıl bir plan çizeceğimi beceremiyorum ve hiçbir şekilde başlayamayıp yerimde sayıyorum, sıkıntılar var ama diğer insanlar bizim kadar stres yapmıyor , her şey iyi olsn diye düşündüğümüz için bunların hepsi böyle bizi üzüyor..

• Hiçbir şey dört dörtlük olamaz sevgili dostum. Az önce Amerika hayalimden vazgeçtim. Nedenini soracak olursan 1 saat öncesine kadar izlediğim videodan sonra Allah yoluna yönelmek istemem oldu. Plansız, programsız çalış sende :) Bende plansız programsız çalışıyorum ama çalışıyorum. Bir yandan da şimdi bu zamana kadar yapmamakta hata ettiğim namazı nasıl kılarım diye araştıracağım. Öğreneceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakex4141

Hiçbir şey dört dörtlük olamaz sevgili dostum. Az önce Amerika hayalimden vazgeçtim. Nedenini soracak olursan 1 saat öncesine kadar izlediğim videodan sonra Allah yoluna yönelmek istemem oldu. Plansız, programsız çalış sende :) Bende plansız programsız çalışıyorum ama çalışıyorum. Bir yandan da şimdi bu zamana kadar yapmamakta hata ettiğim namazı nasıl kılarım diye araştıracağım. Öğreneceğim

Plansız , programsız çalışamıyorum işte , öyle çalışsam bile huzursuz hissediyorum sürekli
  • O zaman şöyle bir şey yapmanı önereceğim. Günde 10 saat uyuduğunu varsayıyorum. 14 Saat ayaktasın. Bunun 2 saati kahvaltı, günlük bilimum ihtiyaçlarına gittiğini varsayıyorum. Kaldı 12 saatin.
    Üniversiteyi kazanmışsın kafan rahat tek isteğin kendini geliştirmek bir şeyler için mücadele ediyor olmak. Demiştik ki 12 saat kaldı. Hiçbir dil bilmediğini varsayıyorum. Günün 2 Saatini C# diline ayır mesela. Kodları öğren hangi kod satırının ne işe yaradığını bir kenara not et ve uygulamalarını yap. 10 saat kaldı bize şimdi bir kitaba başlamanı öneriyorum kitaplar hem genel kültür hemde günlük hayatta cümle kurmamızı kolaylaştırabilecek şeylerden bir tanesidir. Günde yarım saat kitap okumanı istiyorum kaldı bize 9.5 saat. Yarım saat dinlenme amaçlı bir yabancı diziye başlayabilirsin hem kafanı dağıtacak hem de bunu yaparken zevk alacaksın. Kaldı bize 9 saat Bilgisayar Mühendisliği okuyorum demişsin İngilizce şart artık bu meslekte ingilizceni geliştirmek için elinden geleni yapmalısın gününün 1 saatini ingilizce çalışmaya ayırmanı istiyorum. Kaldı bize 8 saat. Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna demezler yarım saat müzik dinlemek hem senin ruhunu dinlendirecek hem de fiziksel anlamda rahatlamanı sağlayacaktır. Kaldı bize 7.5 saat. Bir spora başlamanı istiyorum bu koşu, fitness, basketbol, futbol, hentbol vb. olabilir. Seçtiğin spor için günde 1 saat ayırmanı istiyorum spor yapmak hem seni zinde tutacak hemde fitness gibi güç kazandıran sporlar ile ilgileneceksen öz güven sahibi olacaksın. Kaldı bize 6.5 saat. Daha önce C# üzerinde çalışmıştık üzerinden epey zaman geçti bir 2 saat daha C# üzerinde çalışmaya başlamalısın aynı şekilde uygulamaları vesaire de yapmalısın. Kaldı bize 4.5 saat. Bu kalan zamanda televizyon izleyebilir, dışarıda arkadaşlarınla gezebilir, istersen kitap okuyup, film izleyip, müzik dinleyebilirsin. Ayrıca beslenmene dikkat etmen senin olumlu düşünmene de yardımcı olacaktır. Hayatta istediğin her şeyin dilediğin gibi olması dileğiyle :)

• Mükemmel olmak zorunda değilsin
    Çalışan herkes planını en başta yazmıyor çalıştıkça nasıl plan yapması gerektiğini öğreniyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up
  • Sen de takmadın be dh
  • Durumumuz vardı okudum güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazilimcisair

Sen de takmadın be dh

Psikiyatriste git 6 ay sonra konuşalım

Not: Sözümü dinlemezsen yıllarca sürünürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

Sen de takmadın be dh

Üniversiteyi okuduğum şehirde kime gideceğimi hiç bilmiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

Sen de takmadın be dh

Üniversiteyi okuduğum şehirde kime gideceğimi hiç bilmiyorum

Okudugun universitenin Üniversite hastanesi vardir oraya git. O yoksa bulundugun ildeki en buyuk devlet hastanesine git.

• Ben de 19 da senin gibiydim gsu yıl bıraktım 1 yıl psikiyatriste gittim ama hiç bir ilaç beni spor kadar kendime getirmedi şimdi 3 yıl sonra bu sayede yeni yeni doğruldum şükür geç ama başka iyi bir okuldayım ufaktan arkadaş edinmeye başladım spor yap kardeşim ciddiyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.