Şimdi Ara

Bitdefender firewall'u kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bitdefender'ı deneme amaçlı yükledim outpost firewall u da sildi BitDefender'ın firewall'u nasıl ve outpost'u yükleme ihtimalim yok mu? :(

• vay anasını 127 okuma 0 cevap yeni rekorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenewbie

Arkadaşlar Bitdefender'ı deneme amaçlı yükledim outpost firewall u da sildi BitDefender'ın firewall'u nasıl ve outpost'u yükleme ihtimalim yok mu? :(

Merhaba, Tabii yükleyebilirsiniz. Fakat kurulum asamasında silinsin mi diye sordugu zaman onaylamadiginiz takdirde silmesi mumkun degil..

Tekrardan kurmanizda sakinca yoktur, kurabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BloomEsk kullanıcısına yanıt
    Sağolun,hocam
    Hocam, demin bilgisayarı açtım ve 5 dk sonra filan Outpost Attack Detection uyarı çıkardı. Engellendi filan dedi ama tools bölümünde engellenen ataklara baktığımda hiçbir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenewbie

Hocam, demin bilgisayarı açtım ve 5 dk sonra filan Outpost Attack Detection uyarı çıkardı. Engellendi filan dedi ama tools bölümünde engellenen ataklara baktığımda hiçbir şey yok

O ilk saniyelerde gözükür.. daha sonra kalkar oradan. Yaklasik 15 sn sürer o yazı.

Hocam yani saldırı yok demi önceden çıkmıyordu bu demin de çıktı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • thenewbie kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Bitdefender en iyi antivirüs programıdır. Bitdefender'ın total security ve internet security versiyonlarında yazılımsal Firewall "Güvenlik duvarı" mevcuttur. Bu yazılım windows' un kendi güvenlik duvarından daha üstündür. Genellikle son kurulan güvenlik duvarı yazılımları daha önceden kurulu ve aktif olanı pasif hale getirme eğilimindedir. Çünkü sistemde aynı anda 1 den fazla güvenlik duvarı yazılımı kullanımı sorunlara yok açar ve önerilmez.

Outpost u kaldırma nedeni bu yazılımın internet trafiğini şüpheli bulduğu içindir. Bitdefender Web protection , Web shield , intrusion Detection system gibi gelişmiş koruma nitelikleri içerir. Bunlardan intrusion Detection system , şüpheli DLL dosyalarını ve hareketlerini block eder. Bitfedender ın block ettiği bir yazılımı kullanmaya devam etmek istiyorsanı (ki bu pek önerilmez) eğer firewall tarafından engellenmiş ise ana ekranda ki Protection / firewall bölümünde ki dişli çark a basarak firewall ayarlarına geliniz. O alanda add Rules / kural ekle bölümünde engellenmesini istemediğiniz yazılım / dosya nın yolunu belirtin .

Bitdefender ın firewall u çift yönlü çalışır inbound ve outbound (Gelen ve giden) dışarıdan içeriye gelecek olan saldırı ve atakları önlediği gibi sizin bilgisayarınıza bulaşmış bir zararlı yazılımın sizin kontrolünüz dışında dışarıya veri aktarımını engeller. Eğer bir program arka planda şüpheli bir şekilde dışarı veri aktarımı yapmaya çalışır ise bitdefender bunu engeller.

Saygılar

• kuafortr kullanıcısına yanıt
    Hocam, öncelikle çok teşekkürler bayağı fazla bilgi verdiniz. Bitdefender'ı 2-3 gün önce yükledim ( 6 aylık lisans ile) daha önce kullanmamıştım bilgim yok. Outpost pro deneme sürümü kullanıyordum 1 aydır. Bitdefender'ın firewall'u hakkında bilgim yoktu teşekkürler. Peki hangi firewall'u kullanmamı önerirsiniz?
    Outpost pro dan memnunsanız kullanmaya devam ediniz. Pro versiyonu iyidir. Bitdefender ı kaldırdıysanız tabi . Şahsi fikrim Bitdefender total security 2015 veya Bitdefender internet security 2015 kullanmanızdır. Bunlarda kendiliğinden firewall ve çok iyi zararlı yazılım tesbit teknolojileri vardır.

Sadece firewall olarak soruyorsanız, Kişisel kullanım için en iyi firewallar Zone Alarm, Comodo firewall , Outpost pro şeklinde sıralanabilir.
    Hocam Outpost Pro Deneme Sürümü kullanıyorum Bitdefender'ı kaldırmadım ve belki mantıksız gelecek ama illaki ikisinden birini kaldırmalı veya devre dışı bırakmalı mıyım? Bu arada bildiğim kadarıyla 6 aylık internet security versiyonu
    iki güvenlik yazılımı aynı anda çalıştırılmaz, bu durum sorunlara yok açar. Sağlıklı, stabil bir hizmet elde edemezsiniz. 1 den fazla güvenlik yazılımı kullanmak için özel yapılandırmalar, parametreler gerekir. Bu durum özellikle Server sistemler için ihtiyaç doğrultusunda yapılır. Kişisel ev kullanımı ve standart pc ler için bu girişimlere ihtiyaç yok .

Bitdefenter trial sürümü 6 aylık olabilir. memnun kalırsanız satın almalısınız. Kesinlikle "hiçbir yazılımın (windows dahil)" korsan, warez, crackli kullanımını önermem.
    GittiGidiyor gibi sitelerde ucuza lisans numarası satan kullanıcılar mevcut. Bakabilirsiniz.
    Girdiginiz bir internet sitesi tehlikeli bir girisimde bulunmus olabilir. Problem teskil etmeyecek bir durum. O guvenlik onlemi alır ne olur ne olmaz diye. Vpn programi gibi programlar ayarlari kurcaladigi icin isini garantiye almak adina engeller. Ve yahut ip cakısmaları vs programin süphelenmesine sebep olur. Program onlem almak icin süpheli baglanma girisimlerini engeller.

Her güvenlik programının yanina ekstra güvenlik artirma amaciyla bir guvenlik duvari kurulmali.

firewall neden kurulmalı. ?

Güvenlik programlari spyware, adware gibi seylerin islemlerinde aktifdir. Ama ekstradan kurulacak firewall gercek firewall dır. Outpost en basarilisidir. Comodo vs diye devam eder. Ekstradan kurulanlar her islemi takip eder her islemi, girisi istegi sorarlar.

Bitdefender problem yasatmaz, tabi aralarinda uyumluluk sorunu yoksa ( yazilimsal problemler. Guvenlik programlari, bilgisayari kendileri korumak ister. Sadece kendileri.

Her guvenlik programi birbirini kaldirmayo tercih ve tavsiye eder.

Tehlikeli baglanti vs sorun bulunmayan bir programdir outpost. Ki zaten cogu programda tehlikeli baglanti gibi bir sistem yoktur.

Ben bekcilik yapacaksam her zaman tek basima bekcilik yapmak isterim. Bir baska bekci benim isime karismasin. Programlarda oyle.

• Şu an Bitdefender Total Security 90 günlük deneme sürümünü kullanmaktayım alacağım zaman ( g2a) 6 aylık sürümler oluyor onlardan almayı planlıyorum. gittigidyor da cd geliyor mu yoksa key mi?. Bitdefender'ın firewall'u konusunda ise karar veremedim çünkü outpost çok daha fazla ayar sunuyor. İkinize de verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
    Evet key veriyorlar. sanırım corporate lisans almış olanların (5-10-15 pc için) kullanılmayan açıkta ki lisanslarını satıyorlar.
    Bitdefender firewall standart bir pc kullanıcısı için son derece yeterlidir. KArmaşık ayarlar basite indirgenmiştir. Evkullanıcıları için, oyun, internet gibi işlemler için iyidir. Ama bir Server, web yada MySQL database server gibi uygulamalar kullanacaksanız, SYn Flood , UDP Attack, DDoS gibi Layer 4, layer 7 ataklardan networkünüzü koruyamaz. Bu tarz korumalar için Hardware firewall kullanmak gerekir , Cisco veya CheckPoint gibi. Bunlarda çok pahalıdır.
    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler yani BitDefender yeterli Bir süre deneyeyim. Hocam alakasız ama meraktan soruyorum network konusunda bilginiz olduğundan soruyorum forum un adını yazayım dedim aramada çıkmadığı için forum . donanımhaber . com yazdım çıkan sonuç ww38 .forum .donanımhaber. com Hocam niye böyle bir adrese yönlendirdi? Sırf meraktan soruyorum :D
    Evet bitdefender sizin için yeterlidir.

ww38 gibi başlıklar genelde domain park edildiğinde çıkar. Geçici olarak dondurulmuş veya bir başka sunucuya park edilmiş olduğunda çıkar.
  • Hocam Outpost ile Bitdefender'ın nasıl aynı anda uyumlu şekilde çalışacağı outpost un sayfasında anlatılmış buldum ama yapamadım ayıptır sorması yardım edebilir misiniz? Extend Exclude Path From Scan (applied to ALL LEVELS) and click New Item. bölümünü yapamadım daha doğrusu anlamadım :D pardon ve de keylogger gibi yazılımları nasıl tespit edebiliriz çünkü bugün bir sitede gezerken beni gsrip linkli bi sayfaya yönlendirdi(kısaltılmış linkti linkconvert . js gibi bir şey yazıyordu tam hatırlamıyorum ) Bu arada tüm uğraştırdğım şeyler için ve sorduğum mantıksız sorular için özür dilerim :/
    Öncelikle neden ikisini aynı anda kullanmak istiyorsunuz ?

Paranoyak derecede bilgisayarınızın güvenliğine düşkün birisi iseniz Linux kullanmanızı tavsiye edicem. Öte yandan 2 firewall aynı anda kullanılmamalıdır. Eğer firewall olarak outpost u kullanacaksanız bitdefender içinden Bitdefender ın firewall özelliğini kapatınız.
    Virüs, trojan, keylogger gibi zararlılara karşı ise bitdefender ın antivirus özelliğinin aktif kalması gereklidir. Sadece firewall ı kapatın ve firewall işlemini outpost yapsın.

Keylogger gibi yazılımlar malware ve virus kategorisine girer. Bitdefender bunları tespit edebilir ve çalışmasına izin vermez yada imha eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuafortr -- 21 Temmuz 2015; 22:05:39 >
    Hocam Linux'u düşündüm ama çok oyun oynuyorum ve Linux'u daha önce kullanmadığım için facia ile sonuçlanmasından korkuyorum çünkü bilgim yok Linux ana konusunu da aradım aradım bulamadım. Verrdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler yorduğum için de özür dilerim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.