Şimdi Ara

Bitcoin (keriz silkeleme teknolojisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala farkına varamayan var mı? Muhtemelen yatırımın var da ondan. 3 kazanıp 5 kaybediyorsun. Teknoloji bilim diye de pompalıyorlar. Balonu şişirdikçe şişiriyorlar. Peki neden yüzde 30 düştü onu anladın mı kardeş? Bitcoin artık ilk çıktığı masum halinden eser kalmadı. Şuan tam bir keriz silkeleme teknolojisine dönüştü. neyse 30 bin dolarda alıp yap sen  

• sonuçta bu para havadan gelmiyor, birilerinin kazanması için birilerinin kaybetmesi gerek

• Aynı dolandırıcılıkta olduğu gibi. Küresel çapta nitelikli dolandırıcılık da denilebilir. Ama o kadar önemli de değil. Önemli bir gelişmenin de parçası olabilirsiniz. Sizin beleş paranız insanoğlunu marsa innovasyona daha çok yaklaştırıyor.

• Noldu kardeş 100 tl kaptırdın galiba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L e g a c y

Noldu kardeş 100 tl kaptırdın galiba

ahaha

• anlaşılan birileri kripto paralardan para kazanamamış

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Millet üç beş kuruş kazanıyor

40 bin tl yatırsan yüzde birlik artış 400 TL kâr getiriyor. Siz hala boş iş deyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öyle kanka valla ben kriptolardan kazandığımın çoğunu altına yatırıyorum. Kriptoda 2 binden fazla para bırakmıyorum güvenmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafiği dakikalıktan haftalığa çevirmeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 20 Mayıs 2021; 23:58:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan boy'lardan nefret ederim, kumar olarak kullanan varsa da kendi bilir ama konuyu biraz araştırınca Bitcoin mantıksız bir olay değil. Bitcoin'in değerini buralara çıkmasında elbette zengin olma ümidiyle para basıp kumar oynayan da var, Elon Musk gibi asıl hedefiyle alakası olmadan spekülasyon ve tokatlama amacıyla kullanan da var ama Bitcoin'in piyasada kalabilmesi için çok önemli bir sebep var:

Devletlerin kafasına göre para basabiliyor olması. Şimdi ekonomiden hiç anlamıyor ve bu dediğime "ne var yani ne olmuş" diyebilirsiniz fakat devletlerin karşılıksız para basması olayı çok sıkıntı. Elindeki 1 TL veya 1 Doları bu paranın değeri hep aynı diye düşünemezsin.

Örneğin dünyada toplamda 1000 Dolar olsun. Sende de 20 Dolar var. Amerikan merkez bankası bir karar aldı ve dedi ki ben 1000 Dolar daha bascam ve bunun karşılığında hiç bir stok tutmayacağım (ki öyle yapıyor). Bu durumda havadan 1000 Dolar girdi piyasaya. Ne oldu? Merkez bankasının yoktan var olmuş 1000 doları oldu, zengin oldu ve ekstra olarak senin o 20 Dolar vardı ya işte o alım gücü olarak artık 10 Dolar oldu. Çünkü önemli olan sende kaç Dolar olduğu değil, piyasadaki paranın % kaçının senin olduğu. Dünyada herkese 1 milyon Dolar versen herkes zengin mi olur? Cevap hayır, 1 milyon dolarlı fakirler ordusu olur, o paralar peçeteden değersiz olur. Sonuç olarak birilerinin kafasına göre hem bedavadan para basıp zengin olduğu, hem de senin varlığını doğrudan erittiği (bildiğin hırsızlık) bir ortamda üretimi sınırsız olan bir para biriminde durmak çok saçma. Sonuç olarak TL, Dolar gibi bütün para birimleri ve bunun yanında üretim potansiyeli sınırsız kripto coinler hepsi güvensiz yatırımlar. Bitcoin'i Bitcoin yapan en önemli özelliği adetinin sınırlı olması. Aslında uzun vadede Bitcoin alarak parana para katmıyorsun, paranın değerini koruyorsun ama paranı sınırsız üretilen bir para biriminde tutman senin paranı sadece değersizleştirir.

Bu bahsettiklerimi çoğu kişinin anlamayacağına eminim. Bizim millet daha araba satın almayı yatırım aracı olarak görüyor. Örnek veriyorum arabayı bugün 100.000 TL'ye alıyor, Dolar da atıyorum 10 TL yani araba 10.000 Dolar, daha sonra aradan 5 yıl geçiyor, Dolar oluyor 50 TL, araba eğer değerini Dolar cinsinden koruyabilseydi 500.000 TL olması gerekirdi (ki doların da enflasyonu var, %2 olduğunu kabül edersek sallıyorum 5 yıl sonra aslında 11.000 (bileşik değil basit faiz yapıp geçtim) Dolardan daha fazla bir paran olsun ki 5 yıl önceki 10.000 Dolara denk denebilsin.) sonuç olarak en az 500.000 TL hatta daha fazlası olması gerekir ki değerini koruyabilmiş diyelim araç için ama arabayı 100.000 TL'ye alan kişi 5 yıl sonra 200.000 TL'ye satabilince diyor ki hem araba aldım, kullandım eskittim, hem de param arttı. Var mı abi öyle bir dünya??? O zaman sınırsız araba alalım paramızla. Bir mantıklı düşünün bu araba işi böyle bir iş olsa Koç, Sabancı satarlar şirketi parasıyla komple araba alır... Bir çakal bu araba almayı akıl edebilenler zaten, bir tek zeka onlarda var neyse konu dağıldı.

Devletler bu kripto paraları istemiyorlar, neden? Çünkü paranın kontrolünün kendilerinde olmasını istiyorlar. Serbest piyasa ilerlerken ve o devlet kendini kötü yönetip ekonomisi dağılmaya başlayınca hemen sığındığı yer para basma. Para basarak gününü kurtarmaya çalışıyor (uzun vadede yemeyen bir çözüm...) o anki seçimler geçilsin, başarılı görünülsün vs vs.

Sonuç olarak ha ağır vergi koymuşsun (illa ki çeşitli vergiler gerekiyor, devlet hizmetleri sonuçta vatandaştan aldığı paralarla yapmak zorunda) , ha para basmışsın, ha elindeki parayı doğrudan gasp etmiş veya çalmışsın bunların birbirinden hiçbir farkı yok.

Kripto paralarda bu kadar büyük dalgalanmalar neden oluyor? Bitcoin'in işlem hacmi dudak uçuklatacak kadar büyük görünse de tüm dünyaya 24 saat açık ve her an kolayca işlem yapılabilen bir sisteme göre şu anki işlem hacmi oldukça küçük. Yani bunu IMKB veya IMKB'deki bir şirketteki işlem hacmiyle kıyaslayıp çok büyük para dönüyor diye düşünürseniz yanılırsınız. Dünya şartlarına göre popülerliğinin yanında işlem hacmi oldukça az ve işler böyle olunca cebine 100-200 milyon (size çok büyük gelebilir ama dünya ölçeğinde bildiğin çerez parası) dolar para koyan, Elon Musk gibi ünlülüğünü spekülasyon için kullanan kişilerin var olduğu bir ortamda piyasayı gereksiz arttırmak ve azaltmak çok mümkün. Yıllar geçip işlem hacimleri iyice arttığı zaman (tabi devlet yasakları veya bu itibarsızlaştırma çalışmaları veya güven ortamının oluşmaması gibi durumlar olmazsa) o zaman 3-5 zengin kafasına göre at koşturamayacak ve piyasayı bu şekilde dalgalandıramayacak.

Kriptonun alternatifi nedir? Altın. Altın da elbette hala doğadan çıkarıtabilen bir şey ama oldukça ender çıkan, çıkartması çok maliyetli, ülkeler arası transferi çok zor olan bir madde, gerek kargolama maliyetleri, gerek taşırkenki güvenlik sorunları gerek se bir ülkeden bir ülkeye taşımanın uzun sürmesi ve böyle varlıkları devletlere hesap vermeden kafana göre oradan oraya taşıyamama durumu. Kağıt paraların değeri tartışmalı olduğu zamanlar önceden insanlar altın, gümüş gibi madenlere yönelirdi, hala yöneliyor ama kripto paralar bu altının yerini almaya aday. Altına göre avantajları ise güvenlik probleminin olmaması ve transferin oldukça zahmetsiz olması (her ne kadar Bitcoin çalışma mantığı gereği binlerce node'da işlemin şifresini kırmak ve onay almak zorunda olsa da altının transferine kıyasla çok daha zahmetsiz.)

Bitcoin çok enerji harcıyor, daha hızlı bir sistem olsun gibi eleştiriler çok yersiz. Dağıtık bir sistem ve şeffaf, ve şifreleme var. Doğası gereği yavaş olmak zorunda. Diyebilirsiniz ki merkezi bir sistem olsun o yine sınırlı para miktarı tutsun ama banka transaction'ı gibi işlem yapsın, yaptığı işlemleri de bir kanaldan yayınlasın ve böylelikle şeffaf olsun ve hızlı olsun... Öyle bir şey yok. Merkezi olarak karar alan bir sistemin şeffaflığına güvenemezsin. Sana yaptığı işlemleri gösterek kayıtlar dışında da kayıt açabilir oluşturabilir. Bitcoin gibi dağıtık ve kararları bütün Node'ların verdiği bir sisteme kimse çaktırmadan olmayan parayı iteleyemez ama merkezi bir sistemde sana sağladığı veri ile gerçekleşen veri arasında farklılık olabilir ve bunun olmadığından emin olamazsın.

Olay illa Bitcoin değil. Olay miktarı sınırlı ve merkezi olmayan bir akış olması. Şu an Bitcoin bunu sağlıyor (Ethereum sağlamıyor, üretimi sınırsız). Bitcoin'e alternatif aynı özellikleri sağlayan bir coin çıkar ve Bitcoin gibi itibar kazanabilirse elbette o da geçerli bir para birimi olur. Fakat Bitcoin'in bile işlem hacmi spekülasyonları engelleyebilecek seviyede henüz değilken diğerlerinin piyasada tutunabilmesi çok zor. Daha bir çok şey konuşulabilir. Olay kumar veya para kazanma değil, uzun vadede paranın değerini koruyabilmekte.

• EfeAYDIN E kullanıcısına yanıt
    Bunu okuyan mutanttır.

• Ya siz hala bunları mı konuşuyorsunuz ?

Millet paraları cukkaladı hala da cukkalamaya devam ediyor siz gelin hala yok öyle böyle demeye devam edin.

Ama çok belli sen bir kaç yüz lira kaybettin galiba :)

Bu arada büyük oyunu görmüşsün helal.

• Kriptoda da borsada da %75-80 kaybeder geriye kalanların da bir kısmı nötr kalırlar zaten.

Genellikle uyanık geçinenlere çakarlar ama. Thodex olayında da uyanıklara çaktılar.

Piyasanın %30 fiyat aşağısından Doge satmışlar, bizim uyanıklar da "%30 aşağıdan nasıl satabiliyor bunlar" diye düşünmeden balıklama atlamışlar.

Yine de "uyanık" olmayan ve Twitter-Telegram'daki 31'cilerin tüyolarıyla değil kendi analizleriyle ilerleyen er ya da geç güzel kazançlar kasmaya başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 21 Mayıs 2021; 5:9:35 >
  • EfeAYDIN E kullanıcısına yanıt

Anlayabilene haklı yorum.

Yukarıda yazılanları özet niteliği taşıyacak 2 tweet bırakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1BE9FCC1E -- 21 Mayıs 2021; 10:7:43 >
  • Sadece basit bir yatırım aracı olarak düşünmemek lazım. Blockchain teknolojisi geleceğimizi büyük ölçüde şekillendirecek. Bundan kaçış yok. Her BC teknolojisi kendine özgü alanlara yoğunlaşıyor. Orijinal ürün tescili, fiziksel varlıkları dijitalleştirme, sektörlere göre özelleştirebilme vs. Birçok alan da yoğun olarak BC kullanılıyor. Böyle bir durumda bu teknolojileri emtialar gibi değerlendirmek yerine bu teknolojinin getirebileceği imkanlara odaklanmak gerekir.

• money printer go brrrrrrrrrrrrrrrr

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Ya siz hala bunları mı konuşuyorsunuz ?

Millet paraları cukkaladı hala da cukkalamaya devam ediyor siz gelin hala yok öyle böyle demeye devam edin.

Ama çok belli sen bir kaç yüz lira kaybettin galiba :)

Bu arada büyük oyunu görmüşsün helal.

okumayın boş mesaj

• Okumazsan okuma.

Bir sürü insan kriptodan milyonları kazandı, ben de kendi çapımda çok kazandım, siz hala böyle saçma şeyleri tartışıp durun.

Kaybediyorsanız sizin aptal ve gerizekalılığınız yüzündendir, kafanızı kullanınca kazanırsınız deneyin bence  

• L e g a c y kullanıcısına yanıt
    Ben mutant değilim

• Yo ben baya kazandın geçen ay zirvedeyken bıraktım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.