şimdi ben borsa'dan da anlamam. hiç de ilgimi çekmemiştir. borsa'da en azından firmalar var yanlış bilmiyorsam. firma'nın varlığı belli. blockchain mi ya da ne diyeceğimi de bilemedim şimdi, bitcoin alıp satarken, şahıslarla mı muhatap olunuyor diyorsun? eğer böyle ise şahısların kendisine olan yatırıma karşılık faaliyeti nedir ki? kendisinden bitcoin alana, bunun karşılığında para kazandıracak? hisse senedi gibi olsa, garantili olur diyesim geldi ama bu da başka bir şey galiba. |
Bitcoin’de kara gün: Fiyat çakıldı (4. sayfa)
-
-
Sadece Temmuz Ağustos arası 29k dan 52k ya olan yolculukta , parayı 3e 4e 5e katlamış insanlara bunu inandıramazsın. Piyasada fırsatlar bitmez. BTC düşüş trendine girdiğini görüp nakide geçen , karını çekip realize etmiş olanlardan da nerenin alım fırsatı olduğunu daha iyi bilemezsin.
Ayrıca kumar dediğinde şans faktörü mevcut. Burada ise bir projeye yapılan yatırım söz konusu. Projeleri incelerim , bana güven veren hoşuma gidene yatırım yaparım. İnsanlarda benim gibi düşünürse ,yatırımlar büyürse , şirketler kar ederse karı paylaşırız. İMKB nin insanlara güven verirken , kripto dünyasının kumar diye nitelendirilmesi , bunun da DH gibi bir teknoloji forumunda dillendirilmesi gerçekten çok acı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: The souls migrationşimdi ben borsa'dan da anlamam. hiç de ilgimi çekmemiştir. borsa'da en azından firmalar var yanlış bilmiyorsam. firma'nın varlığı belli. blockchain mi ya da ne diyeceğimi de bilemedim şimdi, bitcoin alıp satarken, şahıslarla mı muhatap olunuyor diyorsun? eğer böyle ise şahısların kendisine olan yatırıma karşılık faaliyeti nedir ki? kendisinden bitcoin alana, bunun karşılığında para kazandıracak? hisse senedi gibi olsa, garantili olur diyesim geldi ama bu da başka bir şey galiba.
Yaşın kaç bilmiyorum ama özellikle genç bir arkadaşımız isen, bir an önce finansal okur yazarlık kazanmanı tavsiye ederim. Ben 43 yaşında kazanmaya başladım ve keşke gençliğimde kazansaydım diyorum. Okullarda, üniversitelerde bizlere hep köle olmayı öğretiyorlar. Ailelerimiz bile memur zihniyeti aşılıyor.
Bunu neden söylüyorum; Borsadaki hisseyi, Bitcoin'i bir kenara bırak, nohut bile borsada alınıp satılıyor. Yumurtanın fiyatını bile borsa belirliyor. Millet o kadar cahil ki dolar bozdurup, doların fiyatını düşüreceklerini düşünüyorlar.
Değeri olan her enstrüman borsada alınıp satılır. Şimdi firmalar var belli diyorsun ya, o firmaların %50'den fazlası şu anda batık durumda aslında. Bildiğin batık. Bu yüzdeyi de iyimser verdiğimi söyleyeyim(Aselsan, Ereğli Demir Çelik gibi şirketlerden bahsetmiyorum). Bitcoin de bir değer. Bu da alınıp satılıyor. Bugün ben satarken sen alıyorsun, sen satarken Mehmet alıyor. Kimden aldığının önemi yok. Arkasında kimin olduğunun da önemi yok. Önemli olan finansal okur yazarlık ve risk yönetimi. Cebinde 200 lira varken, markete gidip 200 liralık et alırsan, ekmeğe, suya, salatalık malzemeye, içeceğe vs.. paran kalmaz. Sen cebindeki 200 lirayı lap diye BTC'ye yatırırsan, yapmış olduğun büyük risk içerir. Ben şimdi gidip borsadan şak diye bütün paramla bakliyat almam. Belki kışın düşüyor kullanımı(artıyor ama örnek olarak verdim). Önce enstrüman ya da emtia araştırılır. Marketine bakılır. Konu hakkında bilgi sahibi olunur. Sonra yavaş yavaş girilir markete.
Umarım okuyanlar için faydası olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: volkithekingSadece Temmuz Ağustos arası 29k dan 52k ya olan yolculukta , parayı 3e 4e 5e katlamış insanlara bunu inandıramazsın. Piyasada fırsatlar bitmez. BTC düşüş trendine girdiğini görüp nakide geçen , karını çekip realize etmiş olanlardan da nerenin alım fırsatı olduğunu daha iyi bilemezsin.
Ayrıca kumar dediğinde şans faktörü mevcut. Burada ise bir projeye yapılan yatırım söz konusu. Projeleri incelerim , bana güven veren hoşuma gidene yatırım yaparım. İnsanlarda benim gibi düşünürse ,yatırımlar büyürse , şirketler kar ederse karı paylaşırız. İMKB nin insanlara güven verirken , kripto dünyasının kumar diye nitelendirilmesi , bunun da DH gibi bir teknoloji forumunda dillendirilmesi gerçekten çok acı.
Ona anlatamazsın. Ben defalarca adam gibi izah ettim. O sadece iğneler ve saçmalar. Ben blokladım kurtuldum. Sen de çok uğraşma derim arkadaşım. Sanırım belirli bir ilaç kullanımı ya da kripto ile ilgili ciddi bir kötü anısı var.
-
Bitcoin almaya parası yetmeyen zırtolar tırnaklarını yiyip uzaktan piyasayı takip ederken yine buradan sallıyor. Türk kafası işte ben yapamıyorsam kimse yapamasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E449A54C -- 22 Eylül 2021; 6:53:49 > -
Bırakın alan alsın satan satsın. Kendi paraları sonuçta. Ama kimsenin de zarar etmesini istemem. Sonuçta ömürlük bir iş değil bu. Bir yerde bu bana yeter deyip çıkmak da lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alım yapacaklar fed kararını beklesin bence. Sert hareketler olabilir. Ytd
Bu kadar ışık saçan ampül bir iş olamaz, nazlı hilal kızışıp doldurdu yine...quote:
Orijinalden alıntı: Oğuzhan/yıl oldu 2021 halen emlak balonları patlıyor, yapacağınız işin...
2008de emlak balonu
2002de yine emlak balonu
bizde de bir emlak balonu yoldaydı ama mülteciler yüzünden piyasada daire kalmadı tekrar değere bindi. Güler misin ağlar mısın.
Mafyavari yapıların ve başta tuttuğu hükümetin eninde sonunda varacağı nokta budur...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'deki borsa da güven vermiyor, kripto paralar da, laf ettiğiniz forum büyük oranda döviz sever sonra altın ve haklılar...quote:
Orijinalden alıntı: volkithekingSadece Temmuz Ağustos arası 29k dan 52k ya olan yolculukta , parayı 3e 4e 5e katlamış insanlara bunu inandıramazsın. Piyasada fırsatlar bitmez. BTC düşüş trendine girdiğini görüp nakide geçen , karını çekip realize etmiş olanlardan da nerenin alım fırsatı olduğunu daha iyi bilemezsin.
İnternetin gelişimiyle son 20 yıldır ailemizi ve çevremizi sizin gibi avcılardan korumaya çalışıyoruz. İnsan evrimi, bireysel zenginleşme karşıtı olma görevinizi şekilden şekle girerek binbir yöntemle yapıyorsunuz ama sadece kendiniz gibilerini avlayıp öylesine yaşayıp gidiyorsunuz ve bundan hiç yüzünüz kızarmıyor...
Bir düşün insanlığın yakasından...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 22 Eylül 2021; 8:50:35 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yeter lo battı battı diye haber yapıyonuz üstüne bir daha battı dionuz. sonra gene batıyor?!?
-
Bu kripto paralar devletin resmi istanbul borsasından bin kat iyi.
Bu sene başından beri bistte çarpılmayan kim kaldı? 6 aydır düşen hisseler var. Kurallı, kanunlu olarak vatandaşı soyuyorlar. Hesap soran yok devlet yok.
Sonra bu balina ve spekülatörlerin ağababaları borsa istanbulda var. Adamların hisseleri var mafya bölgeleri gibi paylaşmışlar sürekli milleti çarpıyorlar.
-
Nerelerden bulaştık bu işlere
-
Bitcoin bu düşüşleri ilk defa görmüyor, çakıldı öldü bitti deniyor da daha 1 ay evvel 29 bin dolar dip seviye görüldü, o seviyeden alım yaptıysan koy götüne gitsin zaten! Ama 50 binden alıp da şimdi ağlayana da mendil verin oradan, ne diyeyim başka!
-
bi patlasa da kurtulsak. altın fiyatlarının içine etti, ekran kartlarını uçurdu, ilhan mask'ın elinde oyuncak oldu
-
Her batan çıkar, bir nefes alır.
devam etmek için raad olun çıkar tekrar yukarıya.
-
Boş boş clickbait.
Çakılmak demek en tepeden yere vurmak demek.
65k'dan yanlaya yanlaya 43k'ya geldi bu mu çakılmak?
En kötü bi 17-18k'dan yukarı doğru ikinci ayağa gidecekti ama olmadı. Şimdi çift tepe formasyon sonra iniş gibi görünüyor.
ytd.
-
coine güven yok diyosunuz da BİST çok mu sağlam.
adamlar halka arza örnek 10 tlden önceden taleple satış yapıyorlar, tahta açıldığı an 9 a düşüyor, bir ay sonra 6 dan 7 ye çıkar mı acaba diye bakanları ayıklamış oluyorlar. demekki şirketin değeri 10 değilmiş. bu çakallara yatırıpda aylarca 10dan aldığım hisse 9 a çıkar mı acaba diye beklemektense al bi coin dursun. çakılırsa çakıldık dersin en azından garanti çakılma olayı olmaz.
bakın son 10-20 halka arzın grafiklerine ne olmuş
-
Evergrandenin falan işi değil bunlar, galaxy liderimiz dün bitcoine savaş açtı. İlk etkileri görülmeye başlandı. Elinde olan da sıfırı görmeden bozdursun. Ytd.
polkadottayım bakalım.
-
Tüm dünya neden bitcoine cephe aldı. Herkes destekliyordu. Geçen senelerde küresel ısınmayı arttırmıyormuydu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X