Muhtemelen alışırsınız.Ancak çok ağrı veriyosa selenin üstüne takılan kılıf gibi bi şey var süngerli.Ondan alabilirsiniz.
değiştirin bu kadar basit
ben 2 gün hiç bir yere oturamamıştım sonra %100 alışıyorsun
Hocam alışıyorsunuz zamanla. Seleyi değiştirseniz de çok bir şey farketmeyecektir. 15 gün dişinizi sıkın sonrasında zaten alışıyor totonuz
xx5869xxX
kullanıcısına yanıt
5 Seçeneğiniz var;
1. Brooks gibi bir sele almak, oldukça pahalı ama totolar mutluymuş kullananlar çok mutlu genelde. 2. Sele için jelli kılıf almak bakınız örneğin,http://www.decathlon.com.tr/bisiklet-jel-sele-klf-l-id_8247216.html 3. Dolgu padli süngerli (tercihen jel dolgulu daha rahat) tayt almak. Ha ne taytı maymun şeyi gibi gezmek istemiyorum derseniz benim yaptığım gibi taytın üzerine şort giyebilirsiniz. İtiraf etmem gerekirse görüntü çok içaçıcı olmuyor 4. Totonun sağ ve sol loblarının ölçülerine uygun sele almak. Türkiye de bulunuyor mu bilmiyorum bile ama olur da bulabilirseniz rahat edebilirsiniz. 5. Nasır formülü, bindikçe alışır çok yüz verme formülü de diyebiliriz. Ağrılıdır ve zaman alır maalesef. (Denemedim tayt aldım)
bir yerde şöyle bir şey okumuştum.
''Bisiklet üzerinde fazla vakit geçirmeye başlıyoruz artık, yeni bir sürücü iseniz ve bu zamanınızın çoğunu pedallayarak geçiriyorsanız, totonuzun ağrımasından kaçamazsınız. Olay şöyle gelişiyor, ilk başta alışamadığınız o sele yavaş yavaş totonuzda bulunan pasif hücreleri öldürüyor, zamanla o hücreler yenilenerek etkiye tepki olarak doğan sele ağrısı ile baş edebilen hücreler oluşuyor''
Yani biraz mizahide anlatmış olsa, haksızda değil :)
biyolojik bir gerçek olarak, deride basınç arttıkça deri kalınlaşır. bu tepki çok çabuk gerçekleşebilen bir durum. aynı şekilde bisiklet selesi de o bölgeye basınç uygulayıp derinin kalınlaşmasını sağlıyor.
yine de sele önemli. selenin tipi de önemli. benim bisiklet salcano, selesi baya dandik görünüyodu alırken ama çok beğendim. olağan üstü memnunum.
selenin iki adet siyah kısmı biraz kabarık duruyo ve kalçayı sağ ve soldan kavrıyo. yani aslında bu iki siyah bölgeye oturuyorum. ortadaki kısım olmasa da olurmuş benim için. böyle oturunca hiç ağrı falan olmuyor asla.
Totoyu değiştirin :D
quote:
Orijinalden alıntı: cyhn84
Totoyu değiştirin :D
En güzel yorum
Alışırsınız hiç merak etmeyin.
Alışacaksın merak etme, en iyi seleyi de alsan alışana kadar acıtır.
selede veya poponda bir sorun oldugunu sanmiyorum. kadro boyu dogruysa geriye selenin yuksekligini, acisini ve one ya da arkaya dogru mesafesini ayarlamak kaliyor. hatta genel olarak bisiklet mekanik bir alet oldugu icin verdigi hissiyatin cogu ayarla alakalidir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme