Şimdi Ara

Bisikletimde acayip bir sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bisikletimde acayip bir sorun var vitesi en aşağı dişliye atıyorum fazla zorlayınca pedal boşa gidiyor bu sorunu bir türklü anlanamadım.

• bi bisikletçiye git...5-10 ytlye yapar...ustadan da nası yapıldıını öören ve ii izle...bölece bisikletinde her sorun olduğunda tamirciye götürmek zorunda kalmassın...

ben biliyorum gerçi ayar yapmayı ama burda anlatabileceğim bişi diil...
  • arkadaki vites değiştiriciinin yayı sağlam mı? z gibi olan bişey var ya

"Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır.Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
    Enzo Ferrari
  • Arkadaşım Benim Babam Bisiklet Tamircisi,,hadise arka dişliden kaynaklanıyor dişliyi degiştirmen laazım,
    sana tavsiyem arka dişlinin kaliteli olanından tak ucuz dişliler aynı hadiseyi bi daha yapar...
    Daha Fazla Göster
  • DİŞLİ BOSA KAÇIYOSA DİŞLİYİ DEYİŞDİR
  • Aynen hocam rampa falan çıkarken yapıyor bunu en fazla hızlı bir şekilde giderken yapmıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Engincell

Arkadaşım Benim Babam Bisiklet Tamircisi,,hadise arka dişliden kaynaklanıyor dişliyi degiştirmen laazım,
    sana tavsiyem arka dişlinin kaliteli olanından tak ucuz dişliler aynı hadiseyi bi daha yapar...

Eğer ruble değişmek zorunda kalırsa zincir de değişmek zorunda kalabilir...Eğer zincirinde eski ve ömrünü doldurmaya yaklaşmışsa artık uzama ve baklalarda aşınma var demektir.Eğer böyle bir durum varsa yeni ruble takıldıktan sonra yine benzer sorunlarla karşılaşırsın.Çünki aşınmış ve uzamış olan zincir yeni ruble ye uyum sağlamaz.yeni ruble yi eski zincirle kullanmaya devam edersende yeni ruble bu durum karşısında normal hizmet ömrünü doldurmadan tekrar aşınır...Aynı şeyleri bozuk plak gibi yaşarsın...

İdeal olan kullanım ayna kol ve ruble gibi nispeten daha pahalı olan komponent leri koruyabilmek için aşağı yukarı 2000 km de bir zinciri değiştirmektir.Aklında olsun

"Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır.Biz ise yarışabilmek için otomobil satarız..."
    Enzo Ferrari
  • vitesin üstündeki yıldız vidayı sıkmak gerekiyo olabilir

Tahminimce bisikletin biraz eski. Komponentleri ( vites kolları- arka attırıcı- ruble/kaset [nam-ı diğer arka dişli] ) zamanla yıpranmış ve eskimiştir. Tabi bunun en önemli parçası da zincir... Sana tavsiyem boşuna yeni bir ruble (dişli) takıp paranı çöpe atma. Çünkü ne kadar yeni bir dişli de alsan, zincirin eski olduğu için o dişlileri de çok çabuk heba edecektir. Tabi vites telleri ve arka attırıcı da yağsızlıktan ve pastan dolayı eskimiş ve yıpranmıştır. Sorunu en kısa yoldan halletmen için yapman gereken yeni arka attırıcı, vites değiştiriciler, zincir ve ruble almandır. Ama bunları seçerken de bilindik markalar olmasına özen göstermen lazım. Merdivenaltı Çin imalatı dandik parçalar alırsan değişen birşey olmaz. Nedir peki bu bilindik parçalar? En başında Shimano gelir tabiki vites sistemi deyince. Tabi birçok marka var SRAM vb. gibi... Ama sizin işinizi görecek en iyi malzeme Shimano'nun Altus-Acera seti olacaktır. Ancak bunu da sadece kaliteli bisikletçilerde bulabileceksiniz. Önereceğim yerlerin internet siteleri aşağıdadır, size en yakın olan yeri bulup, bisikletinizi yenileyebilir, bisikletin gerçek tadını alabilirsiniz.

Avrupa Yakası:

www.kackarbisiklet.com ORTAKÖY

www.bikeandoutdoor.com BAKIRKÖY ve BEŞİKTAŞ

www.eforbisiklet.com SİRKECİ (Site bir süredir bakımda)

www.aslibisiklet.com SİRKECİ

www.pedalbisiklet.com SİRKECİ

www.metinbisiklet.net BAKIRKÖY

Anadolu Yakası:

www.deltabisiklet.com KADIKÖY

www.velespit.com KADIKÖY

www.yesilbisiklet.com SELAMİÇEŞME

www.kackarbisiklet.com KIZILTOPRAK

ANKARA:

www.erdoganlarbisiklet.com

www.deltabisiklet.com (Ankara Şubesi)

FETHİYE:

www.deltabisiklet.com (Fethiye Şubesi)

İZMİR:

Seda Bisiklet ve SARDA Shop... Eğer İzmir'deyseniz bana özel mesaj atabilirsiniz. Bu iki bisikletçinin sitesi yok malesef, size numaralarını bulabilirim.

Ayrıca:www.bisikletforum.com sitesinden de her türlü sorunuza cevap bulabilirsiniz. Ben ve diğer üye arkadaşlarım size her konuda yardımcı olabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERCAN_MTB -- 27 Kasım 2006; 19:47:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.