Şimdi Ara

Bisiklet İşlerinden Çok İyi Anlayanlar.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla kilo fln benim için pek önemli değil evet artık bisikletten pek keyif aldığım söylenemez dahası binicek gezicek ne bi yer var nede bişey yürümek daha keyif veriyor.
    bir günde 20km yürüyordum ancak bu aralar onuda sallıyorum

@seF[o] hocam bi 4 5 yıldır binmiyorum ona ya hiç kilosunuda ölçmedim pek ağır gelmiyordu bana
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • Çok kaliteli bir bisiklete binme fırsatını bulduğunda günün birinde daha iyi anlayacaksın :)

Orijinalden alıntı: ezimuse

niye o kadar bütçe ayırıyorsunuz ki bisikletlere

ben 6 yaşımdayken abime bilgisayar almışlardı o zaman win 98 vardı onunla birlikte hediye olarak bisan verdiler küçüklüğümden beri ona binerim gerçi şimdilerde memlekette olduğundan binmiyom ama

şunun yeşiliydi sonradan ön çatalı kırınca amortisörlü takmıştım oda bi işe yaramıyo pek

Bisiklet İşlerinden Çok İyi Anlayanlar..

yani bin liraya kadar bisiklet almaya iten şey nedir ?

Peki seni 15,6 inç bi bilgisayar değilde 17 inç bir bilgisayar almaya iten ayrıca tek işlemcili değil neden i5 almaya iten nedir?

Cevap:Aynı

GIcıklık olsun diye yazmadım cidden bende o gözle bakıyodum niye çok para vereyimki diye ama 3 sene önce alüminyum kadro bir bisiklete 400 tl verdim ve fikrim değişti bu tutku ciddiyim aynı araba motoor pc tutkusu gibi farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Birçok parçayı kendin takamazsın. Ayrıca bisiklet toplamak maliyetlidir. Elindeki bisikletleri, parçaları satıp kendine iyi bir sıfır bisiklet almanı öneririm. Bütçeni de olabildğince yüksek tut, verdiğin her kuruşun karşılığını fazlasıyla alacağına emin olabilirsin. En azından 700 TL'yi geçmen lazım.

Elindeki bisikletleri, parçaları satıp kendine iyi bir sıfır bisiklet almanı öneririm.

Merida Matts Tfs 300 aldim. Acaba Sedona 761 mi alsaydim ?

Merida tfs 300 ? Sedona 761 ?

İstersen bir iki yorum yapayım ben İkisini de inceledim kabataslak, ben bizzat sedonayı tercih ederdim. Parçaları alabildiğince deore, merida'da alivio ağırlıklı olarak kullanılmış. Ayrıca radion maşa xcm'den üst model. Gözüme ilk çarpanlar bunlar. Yani ekipmanlarda sedona önce çıkıyor görünüyor. 761'in son modellerini ve bahsettiğin meridayı bilmiyorum ancak sedona 761 baya da hafif bir bisiklettir ayrıca. Ama kadroları hakkında hiçbir şey diyemem.

Bisikletini eğer beğenerek aldıysan ve memnunsan bence hiç sorun yok, merida da gayet güzel bir aletmiş. Bize de hayırlı olsun demek düşer tabi

• beyler bisiklet parçaları nerelere satılabılır?
  • Geçen gün sabah eşek kadar ağır 2 amortisörlü bisikletle 6:45'te çıktım biraz dolaşır gelirim diye düşündüm. Döndüğümde 10:30'du.

Google Earth'ten kabataslak gittiğim yola baktım 44 km yol tepmişim. Yalnız yanımda ne bir ekipman var, nede telefon. Başıma birşey gelse arayacak telefon yok.

Ama bidaha asla öyle yola çıkmam. Hala nasıl öyle gittim hayret ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 5 Temmuz 2011; 4:38:32 >

Orijinalden alıntı: .:c:E:E:E:m:.

Hiç sorun değil

İstersen bir iki yorum yapayım ben İkisini de inceledim kabataslak, ben bizzat sedonayı tercih ederdim. Parçaları alabildiğince deore, merida'da alivio ağırlıklı olarak kullanılmış. Ayrıca radion maşa xcm'den üst model. Gözüme ilk çarpanlar bunlar. Yani ekipmanlarda sedona önce çıkıyor görünüyor. 761'in son modellerini ve bahsettiğin meridayı bilmiyorum ancak sedona 761 baya da hafif bir bisiklettir ayrıca. Ama kadroları hakkında hiçbir şey diyemem.

Bisikletini eğer beğenerek aldıysan ve memnunsan bence hiç sorun yok, merida da gayet güzel bir aletmiş. Bize de hayırlı olsun demek düşer tabi

Yorumun icin tesekkurler. Ben bisikleti tam anlamiyla begenerek almadim. Kendimi sedona 741'e sartlandirmistim. Bisikletciye gittigimizde sedona 751'de karar kildim. Daha sonra saticinin onerisi uzerine merida tfs-200 alacaktim ki son anda sedona 761-merida tfs-300 arasinda git gel yasadim.

Aslinda gonlum sedona 761'den yanaydi ama adam israrla merida onerince kadrosu ve kalitesi daha iyi deyince ben de merida aldim. Uzerine 200 lira koyup degistirme imkanim var ve daha bisiklet aldigim dukkanin vitrininde duruyo.

Ne yapsam sizce ? tahrikk'de israrla sedona 761 diyor. Forumlarda merida daha on planda,Dunyanin en iyi kadro ureticisiymis falan filan.

• quote:

beyler bisiklet parçaları nerelere satılabılır?

Mesela ne satmak istiyorsunuz?

quote:

abi bu kadar şeyi nerden öğrendin yahu bende hani biraz öğreneyim şu işleri diyorum çünkü yeni yeni ilgimi çekmeye başladı. yok alivio ağırlıklı falan filan

Zamanla insan kapıyor bir şeyler, ki aslında baya cahil olduğum söylenebilir. Dün iyi bir bisikletçideydim, üstteki projemden bahsettim de adam yanlış yoldasın, bırak bu işi vs.. azarladı beni resmen Fazla cahil buldu beni bu iş için Yama yapmayı ben de bilmiyorum bu arada :D

quote:

Yorumun icin tesekkurler. Ben bisikleti tam anlamiyla begenerek almadim. Kendimi sedona 741'e sartlandirmistim. Bisikletciye gittigimizde sedona 751'de karar kildim. Daha sonra saticinin onerisi uzerine merida tfs-200 alacaktim ki son anda sedona 761-merida tfs-300 arasinda git gel yasadim.

Aslinda gonlum sedona 761'den yanaydi ama adam israrla merida onerince kadrosu ve kalitesi daha iyi deyince ben de merida aldim. Uzerine 200 lira koyup degistirme imkanim var ve daha bisiklet aldigim dukkanin vitrininde duruyo.

Ne yapsam sizce ? tahrikk'de israrla sedona 761 diyor. Forumlarda merida daha on planda,Dunyanin en iyi kadro ureticisiymis falan filan.

Ben şahsen (ben diyorum, yanlış da etkilemek istemem asla) Sedona 761'i alabiliyorsam onu alırdım. f/p olarak çok iyi bir seçim olur. Şöyle bir durum var. Bazı markalarda verdiğiniz para markaya fazla gider. Trek, Scott gibi dünyaca ünlü kadro üreticilerinden aldığınız bisikletin bileşenleri, aynı fiyat aralığında diğer bisiklet üreticilerinden aldığınız bisiklete kıyasla daha alt seviye parçalar içerir (vites takımı, frenler vs.. bahsediyorum) Örneğin bir karşılaştırma yaparsak: bu Trek'in bir modelihttp://www.aydinmotobike.com/product_info.php?cPath=113_154&products_id=1045 bu da benim bisiklet Carrarohttp://www.aydinmotobike.com/product_info.php?cPath=113_188&products_id=1063 Carraro 500 lira daha ucuz olmasına rağmen bir üst sınıf vites takımına sahip Geri kalanları da aşağı yukarı aynı. Peki kimler bu Carraro dururken Trek'i tercih ediyor? Şimdilik elinde iyi bir kadro olsun isteyen (Trek ömür boyu garanti veriyor kadrosuna) ve diğer parçalarını da ileride değiştirip iyi bir bisiklet yaratmayı planlayan kişiler tarafından genelde. Dediklerimden de diğer markaların kadroları dandiktir anlamı asla çıkmasın tabi.

• Forumdaki bisikletten anlayan 4-5 arkadaş ısrarla Sedona 761 öneriyor. Dolaştığım bütün bisikletçiler de ısrarla Merida tfs 300 öneriyor. Üşenmedim geçen gün Seda Bisiklet'i aradım derdimi anlattım ve adam da ''Merida'' önerdi. Ve dürüstçe de söyledi. ''Sedona'nın parçaları daha üstünmüş,merida'nın ise kadrosu daha iyiymiş,iyi bir kadro almak her zaman avantajmış,parçalar zamanla da değiştirilirmiş''.

Şimdi ben bu bisiklet işinde acemiyim. Sedona 711'e de binsem Sedona 781'e de binsem o farkı anlamayacagım. Sedona 761 ve Merida TFS-300 arasındaki farkı da anlamayacagım. Dış görünüse bakarsak Sedona 761'in daha şık bir renkte ve kadro açılarının daha estetik durduğunu görüyorum.

Kadro'su kaliteli demek tam olarak ne demek ? Yani Sedona 761 modelini sadece haftasonları turlara katılmak ve haftaiçi de 1-2 saat sürmek için kullanıcam yani 1850 liralık bir bisikletin kadrosu da durup dururken kıralacak değil ya. Ayrıca Sedona 1.5-2 kilo daha hafif.

O kadar kararsız kaldım ki. Ya Merida'yı kullanıcam. Ya da üstüne 200-250 daha koyup Sedona alıcam. Üstüne o parayı koyma imkanım var ve bütün malzemeleri de aldım. Sedonda %60 Merida ise %40 gidiyo şu an karar skalamda.

• Sedona'nın her türlü gideri var. Bisiklet Yolu'ndaki konuna cevap yazmıştım, orya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 7 Temmuz 2011; 9:03:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.