Şimdi Ara

Bisiklet aldım fakat kadro boyu kafamı karıştırıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diğer konularda tavsiye istemiştim bisikleti aldım fakat sanki büyük bisiklet aldım. Öncelikle bisikletin o kadro kısmı bacak arama denk geliyor arada 4 cm filan vardır.Fakat dururken sele oturup ayakları yere koymam imkansız. Illa kadroya inmem lâzım. Oturuş pozisyonu olarak sele doğru yükseklikte ayarlı bacakların açısı için. Fakat durur pozisyonda dediğim gibi kadroya inmem gerekiyor. Sizce normal mi bu? Aldığım bisiklet 28inç tekerlek boylu şehir bisikleti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi They Killed Kenny -- 9 Mayıs 2017; 6:29:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence 4 cm uygun boy. Sele yüksekliğine gelince performanslı bir sürüş için resimdeki gibi ayağınız tam gergin değil bir tık serbest şekilde olmalı. Bu ayarda dururken sele üzerinde parmak ucuna basarak durabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuBisiklet

Bence 4 cm uygun boy. Sele yüksekliğine gelince performanslı bir sürüş için resimdeki gibi ayağınız tam gergin değil bir tık serbest şekilde olmalı. Bu ayarda dururken sele üzerinde parmak ucuna basarak durabilirsiniz.

Ayağım aynı resimdeki gibi duruyor ama değil parmak uçu yatırarak bile duramıyorum neredeyse. Kadro boyu ve sele doğru iken böyle bir durum kafamı karıştırdı. Bazı siteler zaten seleye otururken yere değmemen lâzım diyor diğerleri tam tersi değmen lâzım diyor kimisi şehir bisikletinde değilmez dağ bisikleti kontrol için alçak oluyor diyor kafam çok karıştı.

• Parmak uclarin yere degiyor olmasi gerekir. Eger degmiyorsa, seleyi az asagiya indir.

• sele boyu doğru ayarlanmışsa aynakol küçük geliyor olabilir
    http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer/road-bike Buradan aynakol için gerekli boyu hesaplıya bilirsiniz (Crank Sizes)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fireindahole -- 14 Mayıs 2017; 14:35:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fireindahole

ben yol bisikletinde ayak yere değmiyor olarak biliyordum ki yol bisikletinden soğumuştum. hem trafikte dur kalk ı var. hem gidonu tutuşu zor yön bile veremiyorum vs. demek ki ben yanlış biliyormuşum :D

Açıkçası bisiklete baya alıştım artık pek sorun olmuyor. Yalnız bisiklet hünerlerimi de geliştirirsem tamamen sorjn olmaktan çıkar. Trafikte diğer bisikletliler nasıl gidiyor diye bakıyorum. Dur kalkta bizim gibi bisikletin üstünden inmiyorlar dururkende dengeyi sağlayıp daha sonra devam ediyorlar Ben dururken denge sağlayamıyorum düşerim diye korkup atlıyorum hemen bir kaç kez inemedim bisikletten ama dengemi de kaybetmedim aslında korkmasam bende durabileceğim bisiklette öyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.