Şimdi Ara

BIS YOKSA PİL ÖMRÜ DE YOK !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir süre 8520 cihazımı bis paketi olmadan kullandım ve hattımda tl olmadığı için konuşma,sms vs. hiç bir şey yapmadım sadece yanımda taşıdım desem yeridir ve pilin eskisinden çok daha az gittiğini fark ettim öyle ki sabah şarjdan alıyorum ve akşam üstü eve geldiğimde çoktan yarısı bitmiş oluyordu diğer yarısı da ertesi sabaha kadar bitiyordu yani maksimum 30 saat kullanabiliyordum o da hiç birşey yapmadığım halde sonra hattıma tl yükledim ve bis paketim de yenilendi ve bu haliyle yine sabah şarjdan aldım gün içinde e-postalar cihazıma geliyordu, ve çok uzun olmayan birkaç telefon görüşmesi,sms, biraz face vb. gibi sosyal ağlar ve artı birçok şey yapmama rağmen eve geldiğimde pilin yalnızca 1/5 i tükenmişti ve aynı yoğunlukla ben cihazı ertesi günde kullandım çok azalmıştı ama üçüncü günün sabahına kadar dayanabildi anlamıyorum bunun nedeni ne olabilir ?
    Birinde hiç birşey yapmadan 30 saat anca dayanabiliyor,
    diğerinde orta yoğunlukta kullanmama rağmen 48 saatten fazla yetebiliyor
    siz ne dersiniz aynı şeyi fark edenler vardır peki neden böyle olabilir sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 26 Ekim 2011; 23:32:52 >

• Teorik olarak imkansız
  • Data servisleri bis almadan evvel açık durumdaydı ise bis arayan programlar sürekli şebeke arayan telefon gibi bataryayı tüketiyor olabilir.
    Tek açıklama budur.
  • paranoyak bir fikir olarak RIM in insanları BIS kullanmaya teşvik etmesi için bunu bilerek yapmış olabileceğini söylendi ama böyle bir şey olamaz fark ettiğim diğer bir şey;
    cihaz bilgisayarımın yakınında duruyor ve hoparlörler cihaz bağlantıda olduğu zaman gürültü oluşturuyor ve bis paketim yok iken sürekli olarak gürültü oluyordu öyle ki cihazı ya odanın öbür ucuna taşıyordum yada hoparlörü kapatıyordum ancak şuan bis paketi var ve yalnızca belli zaman aralıklarında aynı durum söz konusu oluyor yani olay @iStyle arkadaşımızın dediği gibidir bis paketi olmadığı zaman cihaz servisler ile bağlantı kuramadığı için sürekli olarak tekrar denediğinden pili çabuk tüketiyor ancak net bağlantısı var iken yalnızca sizin belirlediğiniz zaman aralıklarında e-posta hesaplarını kontrol ediyor ve pil kolayca tükenmiyor..

@Coleslaw evet ben de bizzat yaşamasaydım asla inanmazdım ama durum böyle

• Şöyle söyleyebilirim hatırlarsınız bundan 1 hafta evvel dünyanın belirli bölgelerinde Blackberry servislerinde sorun olmuştu ve Türkiye'de bundan etkilenmişti. Bis servisleri çoğu zaman çalışmıyordu Mailler gelmiyor, appworld açılmıyordu O zaman bataryanın durumunu bir görmeniz lazımdı. Normalde az kullanımda 4 gün (gece kapalı) giden batarya gene aynı kullanımda 1 gün ancak gidiyordu. Bis servisi olmadığı zaman bataryaya etkisine iyi bir örnek olabilir.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iStyle -- 26 Ekim 2011; 22:47:37 >
  • Çok saçma bir durum eğer gerçekse
  • quote:

Orijinalden alıntı: iStyle

Data servisleri bis almadan evvel açık durumdaydı ise bis arayan programlar sürekli şebeke arayan telefon gibi bataryayı tüketiyor olabilir.
    Tek açıklama budur.

Soylenebilecek en rasyonel cevap... +1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iStyle

Data servisleri bis almadan evvel açık durumdaydı ise bis arayan programlar sürekli şebeke arayan telefon gibi bataryayı tüketiyor olabilir.
    Tek açıklama budur.

Katılıyorum. Telefonun BİS'e gereksinim duyduğu programlar sürekli bu servisi arıyor, şarjı tüketiyor olabilir. Diğer türlü olası bir durum değil.
  • Bendede boyle bır durum oldu. Bold 9000 kullanıyorum. Bıs yokken telefon yarım gun gıdıyordu. Bıs aldıktan sonra telefon tam gun gıtmeye basladı, ayrıca yıne arkadasın dedıgı gıbı bıs yokken telefonu televızyonun yanına koyamıyodum cok cızırtı cıkarıyo dıye ama bıs aldıktan sonra artık cıt cıkarmıyo. Var bir *bnelik :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.