Şimdi Ara

Birkaç sorum olacaktı?(led devresi hakkında,bant,kablo)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1-Hazırladığım led devrelerinin lehimli kısımlarını kapatıp kasamın iine yerleştirmek istiyorum ne önerirsiniz,silikonlasam arkasını komple olurmu yada bantlasam(daha güzel fikirleriniz varsa paylaşırsanız çok iyi olur.)
    2-Kasanın içine bant takarak kabloları toplayacam ama bantlar erirmi sıcaklıktan 1 zarar verirmi? yada önerebileceğiniz bişey varmı bant seçimi ?
    3-Kablo modlamak istiyorum.(sata kablolarını sprey boyayla boyamak istiyorum daha iyi boya tutması için birşey yapmam gerekirmi etrafını bişeyle sarıp boyasam dahamı iyi olacaktır ?)
    bazı arkadaşlar gazlı bez demiş ama onu nerden bulurum.
    Bu sorulara yanıt arıyorum arkadaşlar şimdiden sağolun

• bu soruların yanıtı bolca var sitede.

sıcak/soğuk silikon en mantıklısı zaten
    kablo toplamak için plastik kelepçe kullan
    direk boya hiçbişey olmaz
  • plastik kelepçe yerine nasıl 1 bant kullanabilirim.
    Ayrıca sata kablosunu sprey boyayla boyadım güzel 1 görüntü verdi fakat istediğim bu değil daha kaliteli olmasını bekliodum
    onun için napabilirim.
  • bant değil de bu arkası yapışkanlı plastik kelepçelerden var boy boy olması lazım benim kasayla birlikte gelmişti hem daha sağlıklı olur hem de bir kablo ekliyceğin zaman tüm bantları söküp tekrar yapıştırmayla filan uğraşmamış olursun
  • Edit: Silindi mesj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmozturk -- 24 Mayıs 2009; 14:58:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: misery1903

bant değil de bu arkası yapışkanlı plastik kelepçelerden var boy boy olması lazım benim kasayla birlikte gelmişti hem daha sağlıklı olur hem de bir kablo ekliyceğin zaman tüm bantları söküp tekrar yapıştırmayla filan uğraşmamış olursun

Nasıl birşey arkadaşım
    yada nerden bulabilirim ?
    Ayrıca bu devremi nasıl güvenli hale getiririm lehimlerin olduğu kısma napabilirim silikon dışında ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Response.Write -- 24 Mayıs 2009; 17:19:15 >
  • Arkadaşlar bilen yokmu bunu
     Birkaç sorum olacaktı?(led devresi hakkında,bant,kablo)

bu kısmı en sağlıklı neyle kapatabilirim,etrafa temas etsin istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FANDA ÜÇ RENK KABLO NASIL?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kendi bilgisayarımınkini çekemedim tel im bozuk olduğundan ama netten bir fotoğraf buldum
    nereden bulabileceğin hakkında malesef bi fikrim yok bu aralar araştırmaya da vaktim yok ancak bulursam haberdar ederim

http://www.virtual-hideout.net/reviews/CoolerMaster_Cosmos_1000/images/41.JPG
  • Sağol arkadaşım
    Bu parçaların adını ve nerden bulabileceğimi bilen varsa yardım edebilirmi?
  • 16x16 mm kablo kanalına monte etmelisin ben onlarca yaptım öyle. Elektrikçilerde bulabilirsin.
  • Siyah elektrik bandı yada istedigine göre farklı renkte bi ekeltrik bandıyla kapatabilirsin ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Galathil

Selam arkadaşlar 3 sorum olacaktı?
    1-Hazırladığım led devrelerinin lehimli kısımlarını kapatıp kasamın iine yerleştirmek istiyorum ne önerirsiniz,silikonlasam arkasını komple olurmu yada bantlasam(daha güzel fikirleriniz varsa paylaşırsanız çok iyi olur.)
    2-Kasanın içine bant takarak kabloları toplayacam ama bantlar erirmi sıcaklıktan 1 zarar verirmi? yada önerebileceğiniz bişey varmı bant seçimi ?
    3-Kablo modlamak istiyorum.(sata kablolarını sprey boyayla boyamak istiyorum daha iyi boya tutması için birşey yapmam gerekirmi etrafını bişeyle sarıp boyasam dahamı iyi olacaktır ?)
    bazı arkadaşlar gazlı bez demiş ama onu nerden bulurum.
    Bu sorulara yanıt arıyorum arkadaşlar şimdiden sağolun

1. Kısa devre ya da benzeri sorunlarla karşılaşmamak için devrenin arka kısımlarında silikon kullanabilirsin. Ya da izole bant da olur. Alternatif olarak, biraz kalınca olan çift taraflı bantlardan da kullanabilirsin. Nasıl olsa bu devreyi kasanın içine yapıştıracaksın... Bende çift taraflı bir bant var, ara katmanı sünger gibi. Bunu esas olarak araba için kullanıyorum. Bu bant sayesinde arabanın içinde tıkırtı kalmadı.
    2. Bu iş için cırt bant öneririm. Velcro olarak da bilinir (esasen bu Fransızca velours/crochet kelimelerinden türetilmiş bir markadır) Söküp takmada çok büyük kolaylık sağlıyor. UV ışık altında parlayan fosforlu tipleri de mevcut. Galiba 6 tanesi 4 USD idi.
    3. Kabloları sadece temizlemen yeterlidir. Sprey boya ile rahatlıkla boyayabilirsin. Ancak kabloları çok fazla eğmen/bükmen durumunda boyada çatlamalar olabilir. Eğer renk seni memnun etmiyorsa, zemin olarak beyaz renk atıp üzerine istediğin renk spreyi uygulayabilirsin; renkler daha canlı olur.

• Teşekkür ederim yardımların için
    gerçekten çok faydalı oldu dediklerini bu hafta içinde alıp modlamaya başlıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.