Şimdi Ara

Birkaç farklı stop code hatası alıp kapanıyor. Win10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pc özellikleri:
    Pentium g4400
    Msi h110 vd
    4gb ddr4 ram
    Kingston 120gb ssd
    Dark slim pc kasası ve psu

Bu pc ofiste kullanılıyor yani oyun moyun kullanmıyoruz. Ama son ikş haftadır her dakka kapanıyor. Baya uğraştım updateleri sildim güncelledm sfc yaptım memtest yaptım filan iki gün düz çalıştı bugün gene hata vermiş.
    Birkaç farklı stop code hatası alıp kapanıyor. Win10
    Bir tanesini ekliyorum şuan günceldeki stop codelarımız;
    -Attemted to write readonly memory
    -IRQL Not less or equal

Bunun çözümü tam olarak nedir baya uzadı bu konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Stop Code Hatası Çözümleri

Windows'ta karşılaştığın "stop code hatası", işletim sisteminde kritik bir sorun olduğunu gösteren bir hatadır. Bu hatayla karşılaştığında bilgisayarın aniden kapanabilir veya yeniden başlatılabilir.

Windows stop code hatalarının çeşitli nedenleri olabilir, bunlardan bazıları şunlardır:

• Donanım sorunları (bozuk bellek, hatalı sürücüler)
    • Yazılım sorunları (bozuk sistem dosyaları, uyumsuz uygulamalar)
    • Aygıt sürücüsü sorunları
    • Güç sorunları

Stop code hatasını çözmek için şu adımları takip edebilirsin:

• Bilgisayarı Güvenli Modda Başlat: Bu, yalnızca temel sürücüleri ve hizmetleri yükleyerek Windows'u başlatmanı sağlar. Bu, hataya neden olan sürücü veya yazılım sorunlarını belirlemene yardımcı olabilir.
    • Aygıt Sürücülerini Güncelle: Güncel olmayan aygıt sürücüleri stop code hatalarına neden olabilir. Aygıt Yöneticisi'ni kullanarak tüm aygıt sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
    • Sistem Dosyalarını Tara ve Onar: Bozuk sistem dosyaları da stop code hatalarına yol açabilir. Komut İstemi'nde "sfc /scannow" komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını tarabilir ve onarabilirsin.
    • Donanımı Test Et: Donanım sorunları stop code hatalarına neden olabilecek en yaygın nedenlerden biridir. Bellek test araçlarını ve diğer tanılama araçlarını kullanarak donanımını test et.
    • Windows'u Sıfırla veya Yeniden Yükle: Diğer tüm seçenekler başarısız olursa, Windows'u sıfırlamayı veya yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Bu, bilgisayarını fabrika ayarlarına döndürecek ve tüm kişisel dosyalarını silecektir.

Stop code hatasını çözmekte zorlanıyorsan, kalifiye bir teknisyenden yardım almayı düşünmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu tür problemlerin bir çok nedeni olabilir. Çözüm şu demek mümkün değil.
    Ancak,herhangi bir yorum yapabilmek ve arama alanını daraltabilmek için Sistemin ürettiği güncel C:\Windows\minidump dosyanızı göndermeniz gerekir.

Ayrıca,belki faydası olabilir,imzamdaki Farbar logları. Çünkü bu yazılım bir çok sistem hatasını da raporlayabiliyor.
  • Hocam selamlar,
    Konunuza biraz baktım baya detaylı bi tarama taraftarısınız helal olsun :)
    Ben direkt formatla çözümü deneyeceğim çünkü baya bir uğraşmıştım farklı farklı şeyler yaptım geçici oluyor çözüm yine biyerde patlak veriyor.

64 Bit yerine 32 bit yüklesemmi acaba bazı driverlar 64 te patlıyor ya ondan...
  • Bende ekran kartı ile ilgili böyle bir (mavi ekran) durdurma kodu aldım.Bu aralar çoğu kişi böyle problemler var galiba windows ile alakalı bir durum olabilir.
  • Ya konuyu çözdüm baya salak birşeymiş.

Yani formatı da attım ama ram i değişince düzeldi gibi şimdilik hiç almadık o hatayı.

İlk başta ram değiştirmeyerek ben de aptallık ettim ama elimin altında yoktu ram.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.