Şimdi Ara

Birisi bana 'PBO' ile 'CPB' nin farkını anlatabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
3
Favori
3.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birisi bana "PBO" ile "CPB" nin farkını anlatabilir mi ?

Birisi bana "PBO" ile "CPB" nin farkını anlatabilir mi ?

Şu iki unsurun farkını anlatabilcek birisi var mı ? Hangisini kapatınca ne olur veya overclock yaptığımızda birini kapatmamız mı gerekir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 9 Ağustos 2019; 22:47:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğru bilmiyor olabilirim.

Core performance boost tamamen anakart tabanlı işlemcinin otomatik hız aşırtması

PBO hem anakart hem yazılımsal bir hızaşırtma yöntemleri diye biliyorum.

Ben Asus anakart ile Core performance boost enabled olarak kullanıyorum. PBO'yu her türlü senaryoda denedim auto,enabled,advanced hiç birinde bir getirisi olmadığı gibi bazen 4.4ghz gören işlemcinin boost hızlarını düşürdü ve sıcaklıkları artırdı.

Anakart ASUS C6H, 1.0.O.3ABB
  • Sağolun hocam. Manuel overclock yaptığımızda o zaman core performance boostu kapatmak lazım doğru mu ?

Bu arada başka yorumlarıda bekliyorum arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Sağolun hocam. Manuel overclock yaptığımızda o zaman core performance boostu kapatmak lazım doğru mu ?

Bu arada başka yorumlarıda bekliyorum arkadaşlar
    Aynen öyle manual oc yaptıktan sonra onu disable etmekte fayda var.
  • Başka yorumlarıda alalım

• CPB, eskinin tabiriyle turbo. Yeni Ryzen'ler bakımından XFR. Bunu açtığın vakit, işlemcin hep en üst turbo hızında çalışıyor. Ryzen'lerdeki etkisini bilemiyorum ancak, açmazsan taban hızında çalışabilir her ne kadar PB farklı bir kavram olsa bile. Belki de PB eşiğini XFR eşiğine yükseltiyordur.
  • Cbo yu kapattığınızda işlemcinin standart frekansında çalıştırıyor oyunlarda bile. 3.6 ise 3.6 çalışıyor hep. Açınca kendi oc ediyor

Pbo ise mualla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    CPB, PB demek oluyor demek ki.
  • CPB = Turbo
    PBO= MAX core turbo =~Intel MCE
    XFR = Soğutma düzeyine göre otomatik +overclcok .İşlemci modeline göre o/c değeri değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 11 Ağustos 2019; 1:3:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.