Arkadaşlar merhaba, uzun bir süredir Konu Dışı'nda yoktum ama bir abiniz/kardeşiniz olarak sizden bazı tavsiyeler almak istiyorum. Yaş 25. Yaklaşık 2 ay önce askerden geldim. 1 senedir askerdeydim (yedek astsubay) ve askere açıkçası birikim yapmak için gittim. Evleneceğim zaman vs bana yardımcı olsun diye köşeye para atarım vs diye düşünmüştüm. Batı taraflarında askerlik yaptım o yüzden umduğum paraları açıkçası toplayamadım. Yaklaşık 25 bin tllik bir birikimim var ve döviz olarak altın hesabında duruyor. (Aslında param 30 bin tl idi fakat ekonomi bakanının istifasıyla altın bir anda düşünce günler içinde para kaybına uğradım) Geldiğimden beri işsizim. Arıyorum tabi hala, şuan sadece evde oturup dizi film izliyorum. Malumunuz pandemiden dolayı sosyal hayat ölmüş durumda. Çok fazla uzattım ama şöyle bir derdim var. Ben yıllardır. Gerek twitch gerek youtube üzerinden oyuncuları takip eden biriyim. E tabi imkan olmayınca cama ekmek banan kemal sunal gibi biz de salya akıta akıta oynayanları izliyoruz. Geçenlerde kafayı çok kırdım dedim ki işe girer girmez 10bin kredi çekip, şöyle orta düzey bir oyuncu pcsi dizeceğim. 1080ti falan koyar en azından kendimi tatmin edecek oyunları oynarım. 6 senelik bir emektar laptopum var iyi hoşta minecraft, cm01/02 falan oynuyorum en baba düşün yani, hele oyun oynarken arkada müzik falan dinleyeyim desem pc kapat ulan chromeyi diye bağırıyor. Yine düşündüm ve dedim ki "ya iş hayatına gireceğim belki 1-2 ay sonra şimdiki kadar vaktim olmayacak acaba birikimden mi yesem?" sonra yine dedim ki borç ödenir ama giden para yerine konmaz o yüzden çok kararsız kaldım. bir oyuncu pcsi alsam acaba askere gidiş, o 1 sene yaşanan zorluklara ihanet eder miyim? evlenicem diye para topladım (hoş 25tl ile 4 tane bilezik falan alırım en baba da :D) kız arkadaşım falan da var işi gücü toparlayıp 2-3 sene içerisinde evlenmeyi düşünüyoruz. ne diyorsunuz arkadaşlar? evlilik yoluna girince böyle şeylere parada harcayamayacağımı da biliyorum, hazır vaktim ve bir zorunluluğum yokken, alsam mı bir pc he? yol gösterin şu kardeşinize |
BİRİKİMİM İLE PC ALMALI MIYIM?

-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bence ps4 pro ya da xbox alın para bakımindan mantıklı olur.Ps5 cıktı ama stok zor bulunuyor ayrıca oyunda şuan çok yok. -
2 senelik evliyim, evlendiğimizin ilk aylarında hanımı gaza getirerk xbox oneS almıştım o gündür bu gündür doğru düzgün pc parçası almadım belki ram felan.
Böyle şeylere evlendikten sonra para harcamak zor oluyor.
Alacaksan şimdi al hocam, sakın monitörü ufak alma 4k 27' al ben çok pişmanım
-
Salla hocam,Muhtemelen alırsan birkaç gün oynayacaksın ama asla eski zevki alamayacaksın.Çok kişinin başına geliyor bu canavar gibi makineler evde yatıyor ondan sonra.
Bence hiç öyle 10binlere bulaşma madem düşünüyorsun söyle 5 6 binlik sistemlere bak evlenirkende satarsın eğer çok lazım olursa yada 2 ci el sistemlere de bir bak parça parça kendin topla -
Gereksiz, koca adam olmuşsun ne yapacaksın saatlerini bilgisayar karşısında mı geçireceksin? Lise öğrencisi değilsin artık sorumlulukların var iş bulman işe girmen birikim yapman evlenmen gerekiyor. Bilgisayar alırsan birkaç aya sıkılırsın kalır orada öyle. Koca bir adamın tek başına bilgisayar oynaması sıkar.
İlla kendine harcamak istiyorsan o parayla bir güzel gez Ukraynaya Rusyaya falan git tatil beldelerine git.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 2 Ocak 2021; 9:6:21 >
27" alacaksan 4K fazla, 1440p yeter. 4K için en az 32" ekran almak lazım. (Oyun oynayacaksan tabii) hem 4K monitörde oyun oynayabilmek için Ryzen 5000 serisi CPU, RTX 3000 serisi Nvidia ya da 6000 serisi AMD ekran kartı gerekiyor. Yani 4K ekran alıp da sonra "niye bu oyunu 30 FPS'de oynuyorum" demesin. Bana kalırsa hiç almasın tabii, evlenecekse para biriktirsin, iş arasın. Şu sıralar iş bulmak da çok zor. Elindekiyle idare etsin bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 2 Ocak 2021; 9:14:0 > -
Zaman değerli hocam sürekli gelecek odaklı olmamak gerek bence.
İmkan dahilinde yaşadığın günün tadını çıkarmak gerek
biriktirdiğin paranın bir kısmını kullanarak iyi bir pc topla bence.
-
"Batı taraflarında askerlik yaptım o yüzden umduğum paraları açıkçası toplayamadım." yazmışsın. Demekki eline para geçince biriktirmek yerine harcamayı seven bir yapın var.
Kardeşim, ayranın yok içmeye, gelmişsin burada bilgisayar alayım mı diyorsun? İşsizsin, buraya gelmiş PC alayım mı diye konu açıyorsun.
-
PC yani o yönde bir teknoloji tamamen ölü yatırım. Kısa sürede değerini kaybediyor. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Kesinlikle PC alma. Kredi çekerek hiç ama hiç alma. İlla kredi çekerek almak istiyorsan onun yerine biriktirdiğin paradan 7-8k ya bir pc toplaman işini çok rahat görecektir. 10k'ya falan çıkma gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 2 Ocak 2021; 9:45:6 > -
Paran dursun köşede bilgisayar vs. hiçbir şey alma -
Bence sizin durumunuza bakıldığında hiç almamalı fakat alacaksanız da hevesinizin geçme ihtimalini göz önünde bulundurun. Öyle her oyunu 4k 60 oynamak için sistem dizmeyin sakın. 1080p oyunculuğu hedefleyin. Mümkünse ikinci el bir sistem bulun. İnsanın bir yaştan sonra gerçekten de hevesi geçiyor. Sonra harcadığınız paraya üzülürsünüz. -
Dalga mı geçiyorsun kardeş? -
Amazondan vs gelmiş series s ler var 3800 4k arası satiliyor. Tavsiyem almanız yönünde olur. Rutin işleriniz için yine laptopunuzu kullanırsınız. Hem ayrı bir yere oda masa vs ihtiyaç duymazsınız hemde konsolda mis gibi oyun keyfi yaşarsınız.birde gamepass patlatın yanına. Daha neolsun. -
sadece oyun için alacaksan ben de xbox öneririm. hevesin kaçarsa pc öylece yatıyor. arada 2 oyun atıp çıkarsın konsolda, aimbotsuz hilesiz multiler + ucuz oyunlar da cabası.
Salla hocam,Muhtemelen alırsan birkaç gün oynayacaksın ama asla eski zevki alamayacaksın.Çok kişinin başına geliyor bu canavar gibi makineler evde yatıyor ondan sonra.
|
Bence hiç öyle 10binlere bulaşma madem düşünüyorsun söyle 5 6 binlik sistemlere bak evlenirkende satarsın eğer çok lazım olursa yada 2 ci el sistemlere de bir bak parça parça kendin topla
|
38 yaşında birisi olarak söylüyorum. Kesinlikle parayı böyle şeylere harcamayın. Bir para harcarsınız sonra başka bir fırsat çıkar. Paranız eksik kaldığı için yapamazsınız. İşleri yoluna koymadan oyun için PC alınmaz. Erkeğe yakışmaz. Siz ev kuracaksınız
|
"Batı taraflarında askerlik yaptım o yüzden umduğum paraları açıkçası toplayamadım." yazmışsın. Demekki eline para geçince biriktirmek yerine harcamayı seven bir yapın var. Kardeşim, ayranın yok içmeye, gelmişsin burada bilgisayar alayım mı diyorsun? İşsizsin, buraya gelmiş PC alayım mı diye konu açıyorsun. |
Yani hem evlenebilir hemde pc oyuncusu olabilirsin. Yorumları okuyorumda iki işi bi arada götüremiceğini düşünenler bir hayli fazla. Demek ki insanlar 7 - 8 bin liralıl pc alınca evlenemez oluyorlarmış. Evlense bile pc oynayamazmış.. Enteresan. 4,5 yil evliyim 33 yaşındayım 1 çocuğum var ve çatır çatir da pc oynuyorum. Cyberpunk 80 saat Valhalla 75 saat valoranta 100 bilmem kaç saat. Keyif alıyorum ve yapıyorum.
Şimdi burdan çıkartacağın sonuç şu. Keyif alacağını düşünüyorsan yap erteleme hiç birşeyi. 3 günlük dünya. 7 - 8 bin liralık bir pc topladiginda evlenemem diye bir olay yok. Yok öyle bir dünya. |
Gereksiz, koca adam olmuşsun ne yapacaksın saatlerini bilgisayar karşısında mı geçireceksin? Lise öğrencisi değilsin artık sorumlulukların var iş bulman işe girmen birikim yapman evlenmen gerekiyor. Bilgisayar alırsan birkaç aya sıkılırsın kalır orada öyle. Koca bir adamın tek başına bilgisayar oynaması sıkar.
İlla kendine harcamak istiyorsan o parayla bir güzel gez Ukraynaya Rusyaya falan git tatil beldelerine git. |
27" alacaksan 4K fazla, 1440p yeter. 4K için en az 32" ekran almak lazım. (Oyun oynayacaksan tabii) hem 4K monitörde oyun oynayabilmek için Ryzen 5000 serisi CPU, RTX 3000 serisi Nvidia ya da 6000 serisi AMD ekran kartı gerekiyor. Yani 4K ekran alıp da sonra "niye bu oyunu 30 FPS'de oynuyorum" demesin. Bana kalırsa hiç almasın tabii, evlenecekse para biriktirsin, iş arasın. Şu sıralar iş bulmak da çok zor. Elindekiyle idare etsin bence. |
Benzer içerikler
- sena akrostiş
- kızılaydan kent park"a nasıl gidilir
- 40 cm kol
- 50 kuruş kaç gram
- sağlık ocağına 18 yaş altı tek gidebilir mi
- çay emojisi
- exxen de neler var
- prompt mühendisliği nedir
- izafiyet teorisi nedir
- discord açıldı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X