Şimdi Ara

Bireysel kullanım için arıza tespit cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internette 30-40 liradan 300-400 liraya kadar arıza tespit cihazları görüyorum. Açıklamalarında kolay bir şekilde bağlanıp kullanılabileceği yazıyor. Fakat bir yandan da bu ucuz cihazların aracın beynine zarar verebileceği ve lisanslı kaliteli cihazlar tarafından bakılması gerektiği ve bunların da 8-10 bin liradan başladığını okudum.

Arabayı götürüp yetkili serviste ücret karşılığı arıza tespit yaptırmak mı yoksa bahsettiğim 50-100tl lik cihazlardan alıp bireysel bakmak mı mantıklı?

İkinci soru: Arıza tespiti yetkili serviste yaptırmak, sanayide tanıdık ustaya yaptırmaktan daha mı iyi?

Aracım 2013 Polo 1.6 Dizel Otomatik. Hiçbir sorunu yok. Takıntılı biri olduğum için kontrol ettirmek istiyorum.

• hiç beyin bozduğuna şahit olmadım. yıllardır elm 327 kullanıyorum. zamanında 22 liraya mı ne almıştım. telefondan torque programıyla kontrol ediyorum. o bozuluyor diyenler bence diagonistic, arıza tespitçi lobisinin işi...
  • 20-25 liraya alın, bagajınızda dursun. Hepsini mantığı aynı. Rx-Tx ile seri iletişim kurmak. Arıza tespit için fazlasıyla iş görür fakat aracın yazılımına müdahale edemezsiniz. Onun için daha gelişmiş cihazlar lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Anladım zaten sadece arızayı bana söylese yeter. Bilgilenmek amaçlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

hiç beyin bozduğuna şahit olmadım. yıllardır elm 327 kullanıyorum. zamanında 22 liraya mı ne almıştım. telefondan torque programıyla kontrol ediyorum. o bozuluyor diyenler bence diagonistic, arıza tespitçi lobisinin işi...
    Şunlardan mı?

https://urun.n11.com/tespit-ve-test-cihazlari/turkce-elm327-arac-ariza-tespit-cihazi-obd-ii-P248253582?gclid=EAIaIQobChMI3daM6Ym23AIVxeFRCh2gaQq7EAQYAiABEgI3RPD_BwE&gclsrc=aw.ds

• imperial93 kullanıcısına yanıt
    aynısı evet. zam gelmiş tabi
  • elm ler hiçbir işini görmez, sadece motor arıza kodunu ve değerlerini okur ki aslında tam olarak arıza kodlarını da okumaz, kritik arızalarda detaylı bilgi vermez, abs şanzıman airbag klima sistemi vs hiçbirine bağlanamaz

biraz araştırırsan yurtdışından uygun fiyatlı cihazlar getirtebilirsin, ayrıca senin aracın için elm değil ingilizcen de varsa en iyi cihaz vag-com dur, sadece arızalar bir yana aracın kodlama bile yapabilirsin, üstelik çok uygun fiyatlı bir cihaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    İngilizcem var. Vag-comlara baktım 40 liralık da var 300 liralık da var hangisi oluyor tam?

https://urun.n11.com/tespit-ve-test-cihazlari/vag-com-4091-vag-kkl-ch340-cipli-ariza-tespit-teshis-cihazi-elm3-P247889307?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIu9b2gZW33AIVzueaCh1MAQhKEAQYBCABEgJ6N_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Benim tek amacım arızayı öğrenebilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: imperial93

İngilizcem var. Vag-comlara baktım 40 liralık da var 300 liralık da var hangisi oluyor tam?

https://urun.n11.com/tespit-ve-test-cihazlari/vag-com-4091-vag-kkl-ch340-cipli-ariza-tespit-teshis-cihazi-elm3-P247889307?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIu9b2gZW33AIVzueaCh1MAQhKEAQYBCABEgJ6N_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Benim tek amacım arızayı öğrenebilmek.
    aracın 2013 model, 2. el vagcom 14 de alsan olur, illa sıfır almana gerek yokki sıfırlar 2018 araçlar da girer

senin gönderdiğin vag kkl, o değil vag com olacak, siyah olan üstünde 13 lü 14 lü model numarası olan

daha önce de yazdığım gibi universal bir elm tarzı cihazla arıza öğrenemezsin, yani elm de 2 arıza görürken vagcom veya daha ileri seviye bir cihazla 10 larca arıza görebilirsin, elm tarzı cihazlar bu tarz araçların detaylı arızasını çıkarmaz, bu cihazların hepsinden var ve yıllardır kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 24 Temmuz 2018; 10:7:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.