Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik KANDIRMACASI ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
9
Favori
41.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • faize para yatırmak gibi birşey bu.yakınlarımada anlatıyorum yıllardır ama anlamıyorlar .her ay çeyrek yapılsa daha iyi.
  • ya simdi tamam ben bu [parayi altina yatirsam buyuk hitimalle 10 yil sonra cok daha karli olucak, ama 10 yil boyunca kim her ay altin alcak, burda irade meselesi sorun oluyor.

    Bugun bende gittim iste isbankasina amacim 1000 tl kredi cekip 12 ay boyunca odemekti, maksat para biriktirmek. adamda faiz odiyecegine faiz al diyip, bes onerdi, birinin hesabini gosterdi adam 2004 yilinda 400 tl odemelerle baslamis ara odemeler falan yapmis, suan 60.000 tl odeme yapmis, hesapta 107 milyar parasi vardi, kardan %15 kesintiyle bu adam 1000 milyar para aliyo, simdi 40 milyar iyi para nerdeyse parayi adam 2 ye katlamis. Ama birazda goz boyama gibi geldi bana, bu adam buyuk ihtimal risk almis parasida iyi kazanmis, baska birisi 60 bin yatirip 70 binlede cikabilirdi, bilemedim yahu

    benden zorla para alip sonra geri vericek bi sistem varmi kisa vadeli ?
  • Bence bireysel emeklilik tamamen kandırmaca.2 ay önce fazla araştırmadan BES hesabı açtırdım. Aylık 300tl ödedim 2 ay.Maaş bordrosunda asgari ücret gözüktüğünden fazla vergi avantajı olmuyor.Sonra Ali Tezel'in bir yazısını okudum.Kendiniz biriktirirseniz daha fazla kazanç elde edersiniz demiş kısaca.Bende BES ten vazgeçip kendim bankaya koyayım parayı dedim.Sözleşme iptali için aradım.624 tl yatırmıştım ,size ancak 89 tl öderiz dediler. Hesapta 624 tl olması gerekirken 560 tl olarak gözüküyormuş.Kendilerine fon işletim ücreti kesmişler.Garanti emeklilikteki bayan zaten ancak 3 sene sonra anaparanız kendi değerine kavuşup fonlar kazandırmaya başlayacak dedi.Yani 3 sene boşuna kar bekleyecekmişiz.

    300 tl yıllık ödemeyle 15 sene sonunda sistemden çıkarsam en az 70.000 TL en fazla 106.000 tl alacakmışım.Faizde biriktirsem zaten 89 bin yapıyor.Hemde istediğim zaman kullanabileceğim durumda

    Sonuç olarak 624 TL yatırdım 89 tl geri verecekler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedekaan

    Bence bireysel emeklilik tamamen kandırmaca.2 ay önce fazla araştırmadan BES hesabı açtırdım. Aylık 300tl ödedim 2 ay.Maaş bordrosunda asgari ücret gözüktüğünden fazla vergi avantajı olmuyor.Sonra Ali Tezel'in bir yazısını okudum.Kendiniz biriktirirseniz daha fazla kazanç elde edersiniz demiş kısaca.Bende BES ten vazgeçip kendim bankaya koyayım parayı dedim.Sözleşme iptali için aradım.624 tl yatırmıştım ,size ancak 89 tl öderiz dediler. Hesapta 624 tl olması gerekirken 560 tl olarak gözüküyormuş.Kendilerine fon işletim ücreti kesmişler.Garanti emeklilikteki bayan zaten ancak 3 sene sonra anaparanız kendi değerine kavuşup fonlar kazandırmaya başlayacak dedi.Yani 3 sene boşuna kar bekleyecekmişiz.

    300 tl yıllık ödemeyle 15 sene sonunda sistemden çıkarsam en az 70.000 TL en fazla 106.000 tl alacakmışım.Faizde biriktirsem zaten 89 bin yapıyor.Hemde istediğim zaman kullanabileceğim durumda

    Sonuç olarak 624 TL yatırdım 89 tl geri verecekler.


    parayı çektin mi devam mı ediyorsun. bir de en son yazdığın ödeme hesabında yıllık mı yoksa aylık ödeme mi? bana sankiaylık ödeme gibi geldi.. yıllık ödeme de çok karlı görünüyor gibi ama aylık ödemede ödenen meblağ 54.000 i buluyor 15 senede. yanlış mı hesaplıyorum ne..




  • 2 ay para yatırdım sonra çıkmaya karar verdim.640 tl yatırmıştım,sistemden çıktığım için sadece geriye verecekleri para 89 tl miş.Gerisi 415 tl garanti emeklilik kesiyor.90 tl de devlet kesiyormuş.

    Devam etseydim aylık 300 tl ödeme sonucunda 15 sene sonra emeklilik geldiğinde toplu para alırsam elime geçecek minimum para 70 bin tl,maksimum para 106 bin tl.Bu para hepsini çekersem geçerli.Aylık bağlatırsam maksimum parayı %3,5 arttırıp kaç ayda istiyorsanız ona bölüp veriyorlar.3 senede aylık almak istersen 3000 TL aylık veriyorlar gibi.

    Düşünün yani ; fonlar örnek olarak yıllık yüzde 8 getiriyor.Bizim paramızı fonda değerlendirdikleri için %4 yada%5 fon işletim ücreti kesiyorlar ,kalan size % 4 yada 5 getiri oluyor.Fakat bankaya vadeli verseniz aynı paraları en kötü %7,5 alacaksınız.

    Sonuçta ben 2 ayda 510 tl kaybettim.Sistemi tamamen sömürmek üstüne kurmuşlar




  • konuyu açtığım tarihlerde bireysel emeklilik hesabımı kapattırmış ve tüm paramı çekmiştim..üstelik benim ana param'dan vergi kesme şantajlarına, zulümlerine ve hırsızlıklarına rağmen..
    o günden başlayarak birikimimi başka bir yatırım aracında değerlendirdim ve şu an birikimimin yarısı kadar kazancım var..üstelik istediğim anda başka bir yatırım aracını tercih edebilirm hiçbir vergi kesintisi olmadan.. özgürce başka bir yatırım aracına da yatırabilirim..başkalarının cebini dolduracağıma tamamen kendi cebimi dolduruyorum, herkese bu sömürü sisteminden çıkmayı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 28 Kasım 2011; 13:26:30 >
  • insanlar iradelerini kullanarak para biriktirebilseler ve bunu en basitinden likit fonlara yatırsalar daha yüksek bir getirisi olur zaten.
  • sakın girmeyin...bende para kaptırdım...10 yıldan evvel çıkmak isterseniz müthiş para kesiyorlar...10 yıldan sonra da bizim menfaatimizi bir şey yapacakalrını sanmıyorum


    özetle girmeyin giydirmeyin. uzak durun BES'ten
  • bireysel emeklilik kandırmacasında 6 senede kazandığımı farklı bir yatırım aracında 3-4 ayda kazandım..8. ayda da ana paramın yarısına yaklaşık gibi bir miktar da kar elde ettim..üstelik dilediğim başka bir yatırım aracına geçersem de ana paramdan vergi kesilmesi gibi ALENEN bir hırsızlıkla soygunla da karşılaşmayacağım..
  • beyler yakınlarınıza çevrenizdekileri uyarın...biz yandık onlar yanmasın....
  • bildiğim kadarıyla besin mantığı para kazanmak değil. zorunlu olarak para biriktirmek. ayrıldığınızda ciddi kesintiler oluyor. bu nedenle sistemden çıkmak istemiyorsunuz. bir kenara para atsanız, mesela altın hesabına aktarsanız, bir şeye ihtiyacınız olduğunda ilk aklınıza o geliyor ve hoop paralar cebe. bu açıdan sistem çok da kötü değil gibi. vergi avantajları da cabası. en büyük sorun kesilen stopajın ana para üzerinden olması. bu hoş değil. ama bununla ilgili açılmış bir dava varmış. emsal teşkil etmekteymiş. yani anapara üzerinden değil gelir üzerinden stopaja tabi oluyormuşsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 30 Kasım 2011; 0:53:12 >
  • 20 yıl önce hayat sigortası yptırmış valide benim adıma haberim yoktu
    10 yıl önce duyunca kapattırdım
    yatan para ve alınanı hesapladım
    ........
    her ay bir yarım altın yatmış (120 altın yapar)
    aldığım para 60 altın gibiydi
    düşünün soygunu

    siz siz olun inanmayın bu tip soygunculara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    konuyu açtığım tarihlerde bireysel emeklilik hesabımı kapattırmış ve tüm paramı çekmiştim..üstelik benim ana param'dan vergi kesme şantajlarına, zulümlerine ve hırsızlıklarına rağmen..
    o günden başlayarak birikimimi başka bir yatırım aracında değerlendirdim ve şu an birikimimin yarısı kadar kazancım var..üstelik istediğim anda başka bir yatırım aracını tercih edebilirm hiçbir vergi kesintisi olmadan.. özgürce başka bir yatırım aracına da yatırabilirim..başkalarının cebini dolduracağıma tamamen kendi cebimi dolduruyorum, herkese bu sömürü sisteminden çıkmayı tavsiye ederim.




    arkadaşlar ilgimi çok çekti bende çok araştırdım.
    araştırmalarımda en düşük ödeme ile başlayıp en az 10 yıl , enfazla 15 yıl yatırmak avantajlı gibi gördüm.
    (en düşük ödeme ile başlamamanın şöyle bir sıkıntısı da var: taksitle ev felan aldınız aylık giderleriniz arttı diyelim, mesela sisteme 75 tl den giriş yapmamıştınızda 200 tlden giriş yapmıştınız, şu anda da 280 tl yatırıyorsunuz, giderleriniz arttığı için aylık ödemelerinizi 75-100 tl ye çekmek istiyorsunuz. malesef giriş miktarınız olan 200 tl nin altında yatıramazsınız diyorlar).)
    40-45 yaşında sisteme girip 10-15 yıl aralıksız yatırmak.
    veya 20 yaşında sisteme girdiysen her yıl 3-5 ay para yatırıp her yıl 8-9 ay ara vermek de olabilir.
    10-15 yıl bütçeni sarsmayacak şekilde 75-100 tl verip emekli olmak tabiki mantıklı. ama çok yanlışlıklar ve aldatmacalar var.
    faizli bir sistem olduğu için zaten faiz getirisi ile uğraşan kişi bu işe girmez, daha farklı yoldan değerlendirir.
    faizsiz isteyenler ise yeni çıkan ziraat bankasının FAİZSİZ BEREKET BİREYSEL EMEKLİLİK FONU gibi faizsiz fonlara yönlendiriliyor .
    bu ise hiç mi hiç kazanç sağlamıyormuş hatta büyük ihtimalle ana para bile eriyormuş.
    sistemden çıkmak istediğinde ana parandan %10-15 devlet kesintisi yapılması da zaten herkezin malumu bir yanlış.
    bankalar paranı çalıştırarak zaten kar sağlıyorlar , %5-7 gibi yönetim gideri vs düzenli olarak nemalanıyorlar zaten.
    düz mantıkla üç kişinin birden kazanç sağlaması beklenemez ikisi kazanıyorsa biriside söğüşlenecektir.
    devletin ve bankaların kazanç sağladığı aşikar, peki söğüşlenen kim?!
    15 yılda 20000 tl yatırıp vergi avantajlarımla birlikte faizli sistemde 30000-35000 tl olunca kazançlımıyım. kerizmiyim.?!
    faizsiz sistemde kazanç zaten sözkonusu değil. vergi avantajınla devlet vergisi ve banka giderleri ancak karşılansa ; el elde baş başta.
    10-15 yıldaki enflasyondan doğan kaybını sen düşün.




  • Her ay BES'imi de ödüyorum, arttırdığım parayla altında alıyorum. Altın iyi güzel çok kazandırıyor (maaşımdan fazla kar getirdiğide oldu) ama başkalarının da dediği gibi canım çekince bozma şansım var. Yarın kafam bozulsa araba alıcam desem tek tıkla bütün birikimi bozabilirim.

    Diyeceğim o dur ki herkes kendi şartlarına göre yatırım aracı belirlemeli. Bu aynı kasko olayına benziyor. 6 yıl arabayı çizdirmeden kullanmışım ama her yıl paşa paşa kasko yaptırmışım. Bu durumda ben keriz miyim yoksa garantici miyim?
  • arkadaşların da belirttiği gibi bu sistemin en kötü yanı paraya ihiyacınız olursa (ev,araba almak veya herhangi bir sıkışık zamanınızda) bu sistemden paranızı çekmek istediğinizde sizde %15 vergi kesintisi yapılması..hiç de az bir oran değil..üstelik bu kesinti kendi ANAPARA'nız dahil edilerek yapıldığı için karınız minimum'da oluyor....Allahaşkına böyle bir SOYGUN var mıdır? benim anaparam zaten vergilendirilmiş olan paramdır, bu paradan tekrar vergi kesilmesinin ismi SOYGUN'dur..şunu yazdıkça bile sinirlerim tepeme çıkıyor, göz göre göre insanların sistemden çıkması ŞANTAJ ile engelleniyor, "sistemden çıkma, çıkarsan anaparandan vergi keserim!!" diyor... olaya bakın..insanlar resmen DOLANDIRILIYOR üstelik DEVLET'in çıkardığı YASA tarafından..
    ayrıca bu sisteme dini yönden girmek istemeyenler de yine DOLANDIRILIYOR.. sözde FAİZSİZ diye çıkardıkları fonların açıklamasını okuduğunuzda paranız yine VADE'ye konuyor, vade demek FAİZ demektir, buda bir KANDIRMACA..
    neresinden baksanız sistem KANDIRMACA üzerine kurulu..burda amaç birilerini zengin etmek, yeni sermaye zenginleri yaratmak, asıl para sahibine ise ZINNIK koklatmak ve asıl mevduat sahibinin olası para ihtiyacından faydalanıp kendisini SOYMAK'tır..




  • düşündüm düşündüm bes ile kasko hangi noktalardan bağdaştırılabildi çıkaramadım.
    6 yıl kaza yapmamakla ne mutlu bize yıllık ortalama 500 tl poliçe ödemişizdir.
    her yıl kaza yaptıysak vay halimize 1000 -1500 tl öderiz ve sık kaza yaparsak kara listeye alınırız ve bir müddet sonra kasko bile yapmazlar , yaparlarsa da kaç para fiyat çıkarırlar ALLAH bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    arkadaşların da belirttiği gibi bu sistemin en kötü yanı paraya ihiyacınız olursa (ev,araba almak veya herhangi bir sıkışık zamanınızda) bu sistemden paranızı çekmek istediğinizde sizde %15 vergi kesintisi yapılması..hiç de az bir oran değil..üstelik bu kesinti kendi ANAPARA'nız dahil edilerek yapıldığı için karınız minimum'da oluyor....Allahaşkına böyle bir SOYGUN var mıdır? benim anaparam zaten vergilendirilmiş olan paramdır, bu paradan tekrar vergi kesilmesinin ismi SOYGUN'dur..şunu yazdıkça bile sinirlerim tepeme çıkıyor, göz göre göre insanların sistemden çıkması ŞANTAJ ile engelleniyor, "sistemden çıkma, çıkarsan anaparandan vergi keserim!!" diyor... olaya bakın..insanlar resmen DOLANDIRILIYOR üstelik DEVLET'in çıkardığı YASA tarafından..
    ayrıca bu sisteme dini yönden girmek istemeyenler de yine DOLANDIRILIYOR.. sözde FAİZSİZ diye çıkardıkları fonların açıklamasını okuduğunuzda paranız yine VADE'ye konuyor, vade demek FAİZ demektir, buda bir KANDIRMACA..
    neresinden baksanız sistem KANDIRMACA üzerine kurulu..burda amaç birilerini zengin etmek, yeni sermaye zenginleri yaratmak, asıl para sahibine ise ZINNIK koklatmak ve asıl mevduat sahibinin olası para ihtiyacından faydalanıp kendisini SOYMAK'tır..




    devlet garantisi varmıydı bu sigortada? yani şirket battı diyelim. bu durumda emekli olanın parasını devlet ödemeye devam mı edecek? yoksa iştirak payı üzerinden emekliye belli bir miktarda toplu para ödenip "hadi kal sağlıcakla mı denecek" ? ya da emekliliği veren sigorta şirketi diyelim ki buhar oldu. emekliler ve emekliliği bekleyenlerle devlet mi ilgilenecek? bence de bu sistem kimilerini ihya edecek kimilerini de yerin dibine batıracak tarzda kayırıcı bir sistem barındırıyor gibi geliyor. yani en ufak bir pürüzde ZIRNIK koklatmaz. soho ise zınnık demiş, sanırım arsenik koklatmaktan bahsediyor..




  • quote:

    düşündüm düşündüm bes ile kasko hangi noktalardan bağdaştırılabildi çıkaramadım.
    6 yıl kaza yapmamakla ne mutlu bize yıllık ortalama 500 tl poliçe ödemişizdir.
    her yıl kaza yaptıysak vay halimize 1000 -1500 tl öderiz ve sık kaza yaparsak kara listeye alınırız ve bir müddet sonra kasko bile yapmazlar , yaparlarsa da kaç para fiyat çıkarırlar ALLAH bilir.


    Şöyle ki, kaza yapmadığım halde ödediğim primler boşa giden para'dan başka bir şey değildir. Ancak buna rağmen kasko yaptırmaya devam ediyorum. Bir yandan kendimi enayi gibi hissetsem de "ya bir gün gerekirse" düşüncesi ile kasko yaptırıyorum. Aynı şekilde paramı başka şekillerde değerlendirsem çok daha fazla kar edebileceğimi bile bile BES'e para yatırarak canım çekerse harcayamayacağım, illa harcamak istersem de yüksek bir bedel ödeyeceğim sisteme dahil olarak kendimce geleceğime yatırım yapıyorum.

    Bankacılıkla ilgili her sistemde olduğu gibi BES'te de avantajlı olan birey değil kurumlardır. Aynı durum kredi içinde geçerli. 60 ay vadeli kredi çekip 6. ayda "para buldum krediyi kapatayım" derseniz banka size ceza kesiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The souls migration

    quote:

    Orijinalden alıntı: soho

    arkadaşların da belirttiği gibi bu sistemin en kötü yanı paraya ihiyacınız olursa (ev,araba almak veya herhangi bir sıkışık zamanınızda) bu sistemden paranızı çekmek istediğinizde sizde %15 vergi kesintisi yapılması..hiç de az bir oran değil..üstelik bu kesinti kendi ANAPARA'nız dahil edilerek yapıldığı için karınız minimum'da oluyor....Allahaşkına böyle bir SOYGUN var mıdır? benim anaparam zaten vergilendirilmiş olan paramdır, bu paradan tekrar vergi kesilmesinin ismi SOYGUN'dur..şunu yazdıkça bile sinirlerim tepeme çıkıyor, göz göre göre insanların sistemden çıkması ŞANTAJ ile engelleniyor, "sistemden çıkma, çıkarsan anaparandan vergi keserim!!" diyor... olaya bakın..insanlar resmen DOLANDIRILIYOR üstelik DEVLET'in çıkardığı YASA tarafından..
    ayrıca bu sisteme dini yönden girmek istemeyenler de yine DOLANDIRILIYOR.. sözde FAİZSİZ diye çıkardıkları fonların açıklamasını okuduğunuzda paranız yine VADE'ye konuyor, vade demek FAİZ demektir, buda bir KANDIRMACA..
    neresinden baksanız sistem KANDIRMACA üzerine kurulu..burda amaç birilerini zengin etmek, yeni sermaye zenginleri yaratmak, asıl para sahibine ise ZINNIK koklatmak ve asıl mevduat sahibinin olası para ihtiyacından faydalanıp kendisini SOYMAK'tır..




    devlet garantisi varmıydı bu sigortada? yani şirket battı diyelim. bu durumda emekli olanın parasını devlet ödemeye devam mı edecek? yoksa iştirak payı üzerinden emekliye belli bir miktarda toplu para ödenip "hadi kal sağlıcakla mı denecek" ? ya da emekliliği veren sigorta şirketi diyelim ki buhar oldu. emekliler ve emekliliği bekleyenlerle devlet mi ilgilenecek? bence de bu sistem kimilerini ihya edecek kimilerini de yerin dibine batıracak tarzda kayırıcı bir sistem barındırıyor gibi geliyor. yani en ufak bir pürüzde ZIRNIK koklatmaz. soho ise zınnık demiş, sanırım arsenik koklatmaktan bahsediyor..

    kelimelere takılmayın, anlatılmak istenenlere odaklanmayı deneyin..ben ZINNIK demişsem ve anlaşılmışsa bu benim açımdan ve diğer insanlar açısından sorun değildir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The souls migration


    devlet garantisi varmıydı bu sigortada? yani şirket battı diyelim. bu durumda emekli olanın parasını devlet ödemeye devam mı edecek? yoksa iştirak payı üzerinden emekliye belli bir miktarda toplu para ödenip "hadi kal sağlıcakla mı denecek" ? ya da emekliliği veren sigorta şirketi diyelim ki buhar oldu. emekliler ve emekliliği bekleyenlerle devlet mi ilgilenecek? bence de bu sistem kimilerini ihya edecek kimilerini de yerin dibine batıracak tarzda kayırıcı bir sistem barındırıyor gibi geliyor. yani en ufak bir pürüzde ZIRNIK koklatmaz. soho ise zınnık demiş, sanırım arsenik koklatmaktan bahsediyor..

    Şirketin iflası durumunda devlet güvencesi sağlanmakta. Sistem devlet kontrolünde her an, yatırılan her kuruş merkezi sistemde görülmekte.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.