|
Geçen sene kasım ayı gibi bireysel emeklilik başlattım aylık 2000₺ olacak şekilde birikim yapayım dedim. aradan 2 ay geçmiş bir bakayım dedim normalde otomatik ödeme talimatı verdim sanıyordum ama yatırdığım 2000 lira dışında para yoktu, geçen seneki %30 desteği de kaçırdım diye iptal edeyim dedim iptal sonucu 2000 liram buhar olmuş 0 ₺ iade edeceklerini söylediler cayma süresi de dolmuş dediler neyse bende evraklardan incelerim dedim gelen sonuç şu şekilde: ![]() 2000 lira yatırmışım sanırım fon 147 lira kazandırmış erken ayrılında tamam devlet katkısı olmayacak ta kesintiler kısmı bayağı garip, giriş aidatı gelir vergisi toplam 29 bine yaklaşıyor. bu tabloya göre sanırım beni borçlu çıkarmadıklarına şükür etmeliyim. bireysel emeklilik herkes tarafından tavsiye edilen bir üründü bu kadar kesinti normal mi yada her firma aynı mı sadece Agesa mı bu kadar kesiyor. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt