Şimdi Ara

Bireyci Anarşizm ve Max Stirner !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bireyci Anarşizm yeryüzündeki insana en yatkın akımdır . Max Stirner bu fikrin babasıdır .

Max Stirner Nietszche'nin akıl hocalarından birisidir .

Stirner Bireyci Anarşizm'den de öte olan "bireycilik" fikrinin mümkün olan en koyu şekli yani "Egoist Anarşizm" felsefesini ilk ortaya atan adamdır .

Biricik ve Mülkiyeti kitabını şiddetle tavsiye ederim değerli arkadaşlar . Asıl önemli olanın "birey" olduğu anlaşılmadığı sürece dünya kaosa mahkumdur .

Bir mektubundan ;

Nedir benim olması gereken! Öncelikle iyinin meselesi, sonra Tanrı'nın, insanlığın, gerçeğin, özgürlüğün, hümanizmin ve adaletin; dahası halkımın, kralımın, anavatanımın; ve nihayet tinin ve binlercesinin. Sadece benim meselem asla benim olmamalıdır. "Yuh be, egoiste bakın, sadece kendini düşünüyor!"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 milyar yıl sonra bireyci anarşizme geçerler artık.

Orijinalden alıntı: fretta

10 milyar yıl sonra bireyci anarşizme geçerler artık.

İnsanlar bu zamana kadar yaptığı her şeyin boş olduğunu anlayınca geçerler artık .

Orijinalden alıntı: 6ame__0ver

quote:

Orijinalden alıntı: fretta

10 milyar yıl sonra bireyci anarşizme geçerler artık.

İnsanlar bu zamana kadar yaptığı her şeyin boş olduğunu anlayınca geçerler artık .

Uzunca bir süre alacağı kesin.

Orijinalden alıntı: 6ame__0ver

Bakıyorum da keşke insanlar çabucak anlasa da bunları bireyciliğe geçsek ama anlamazlar der gibi bir halin var

Zihnimi okudun şu an.

• Açıktan koyuya sıralarsak bireyci akımları ;

Individualizm = Hadi devlet de olabilir ama etlimize sütlümüze karışmayacak

Bireyci Anarşizm = Devlet olmaz , her şey aslında bireydir önemli olan da bireydir .

Egoist Anarşizm = Ben sadece ben için varım .
    Daha Fazla Göster
  • Anarko-kapitalizmden ne farkı var? Kapitalizmin olmadığı yerde bireycilik de olmaz sonuçta.

Sırf iki kavramın ortak olan kapitalizm yönü bulunup "yaa bunlar aynı ama" denemez . Serbest piyasa anarsizmi ile saf birey anarsizmi arasinda o kadar fark var ki .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6ame__0ver -- 4 Eylül 2017; 13:29:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.