Şimdi Ara

Biranın yararı varmıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallaha bende bazen uykusuzluğa birebir geliyor. Bira,vodka,rakı.

Şöyle arka arkaya 2-3 tane devirdin mi çok güzel uyutuyor. Ama uykun geldiği anda vurucan kafayı yatacan...
  • Her gün şişeleri devirirsen tabii ki karaciğere zararlıdır. Ama günde bir kadeh alkollü içki ya da bir bira normal sağıklı bir insana zarar vermez.

Biranın içinde de faydalı maddeler var diye okumuştum bir zaman. Özellikle de kırmızı şarap çok çok faydalı. Ama ölçüsünde içilirse tabii. Hatta günde bir kadeh içilen kırmızı şarap, kalp krizini önleyici etkisi için tıbben tavsiye ediliyor avrupada. Çekirdeğinden dolayı fermantasyonda içine karışan, vücuda çok faydalı madde de ayrıca kayda değer.
  • birayı kimle ne şekilde içtiğine göre değişir

• Birayı özellikle böbrek taşının olma olasılığı yüksek olanlarda tavsiye ederler, o da alkolden çok tuvalet alışkanlığını (yani sık sık çişe gitmek) değiştirdiği içindir.

Tıbben kanıtlanmış olan bir şey vardır ki günde bir kadeh şarap içmek, hiç içmemekten daha faydalıdır, 2 kadeh içmek ise hiç içmemekten daha zararlıdır. Bu çok net bir şeydir, az içildiğinde sağlığa yararlıdır.

Gerçi ben, kendi adıma viskiyi tercih ederim
  • beyne iyi geliyor arasıra psikoljik açıdan

yere ve kişiye göre etkisi farklılık gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::SpyNet::: -- 20 Mart 2007; 3:12:33 >
  • bira kan yapar
  • quote:

Orjinalden alıntı: GladyaBloodmind

Karaciğerin iflas eder

Yararı? yararıda mı vardı bunun?

bende oldugu gıbı

eskıden cok ıcerdım
    sımdı 2 tane bıra ıcınce ellerımde yaralar cıkıyr.su topluyo.1 ay suruyo gecmesı
    kabuk atıyor daha sonra

1 oturusta 1 70 lık ıcmıslıgım var
  • hemoroid,yani basur yapar mayalı içecekler.... sonra uğraşır durursun hatta mıçının üzrine oturamazsın böyle bir yararı vardır
  • Biranın faydası yoktur ;(vardır diyenlere)

Bira böbrek taşına çoook iyi gelir derler ama bir türlü alaka kuramadım.İki defa böbrekten ameliyat oldum günde 10 litre su içtiğimi bilirim.Bira içmedim.

Bira mayalı içecektir bu şekilde mide de kabarmaya devam ve idrara cıkmaya yardım eder derler onun yerıne maydonoz sapı mısır püskülü evde yapılacak ilaçlar biradan cok daha etkilidir.

Böbrek taşı sorunu olanlara;

Maydonoz sapı kaynatılır bir gece dolapta bekletilir ve ılık içilir.İdrar yolları iltihabına ii gelir.
    Mısır püskülü kaynatılır ve ılık içilir idrar söktürücüdür.
    Kiraz çöpü kaynatılır ve ılık içilir İdrar söktürücüdür.
    Avakado yaprağı poşet çay gibi demlenir ve içilir taşı kum haline getirdiği bilinir.

Daha niceleri.

Haramda şifa olmaz.

• böbrekleri çalıştırır..
  • Bira ve şarap faydalı diye reklam yapanlara inanıpta onların ticari istismarına ortak oluyor insanlar. Zaten dinene haram olduğu kesin, bide böbrekleri suda çalıştırıyor bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 20 Mart 2007; 10:06:04 >
  • benim babam böbreklerinden rahatsız gittiği doktorların hepsi bira içmesini önerdi... Bende bira içen biri olarak içimdiğim süreçte zamanın bira masası ile tuvalet arasında mekik dokumakla geçtiği için biliyorum..Yani anlayacağınız bira böbrekleri çalıştırır..Elbette fazlası zarar verir..Her şeyde ve her DÜŞÜNCEDE olduğu gibi..
  • Valla hergun 2 tane tuborg special iciyorum artık manyak bisey oldum
    ama bira nefes acar bu bir gercek
  • Arkadaslar bira da alkol var hepimiz biliyoruz ve haram olduğunuda, yararlı birsey olsaydı Allah C.C. Bunu haram kılmazdı...
  • Herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi, biranın da fazlası zararlı tabii. Sonuçta alkol içeriyor ve alkol vucudumuzun gereksinimlerinden biri değil. Ancak kararında içildiğinde bira keyif verici, serinleticidir. 33 cl.'lik bir şişe lager bira 0.02 mg. B1, 0.10 mg. B2, 0.13 mg. B6 vitaminleri; 1.50 mg. niacin, 0.23 mg. panthotenic asit ve 0.03 mg. folik asit içeriyor. Tüm bunlar vücuda yararlı maddeler. Bira göbek yapar mı? Tabii her gün 7 şişe içilirse yapar. :) Sonuçta alkol var içinde. Ancak araştırmalar biradan çok biranın yanında yenilen mezelerin kilo aldırdığını gösteriyor. Bunun için bira yanında yediğimiz çerez, kızartma, cips gibi yiyeceklere dikkat etmeliyiz.
    Ayrıca bira içkiler arasında en çok sodyum içereni. Bundan dolayı yüksek tansiyon hastaları dikkatli olmalı.
  • ohoooo olmaz olurmu saymakla bitmez
  • olmamı dostum çok yararlıdır kendileri :D
  • olmaz olurmu ya, bizler için zararlı birşeylerin işe yarar taraflarını alırız onlarla kendimizi avutur kullanırız...
    biranın yararlarını + larını başka bir madde, içecek vermiyormu diyede düşünmeyiz :=)

sen içmiyormusun derseniz arada içerim ama yararından değil, kafamı dagıtmak için 1 2tane içerim nadiren... bira olmasada başka içeceklerle rahatlarım buda benim bahanem =) eminim başka şeylerde vardır rahatlamak için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brightlance.an -- 20 Mart 2007; 11:41:09 >
  • Biranın alkolsüz olanını yani Malt denilenini süt veren annelere doktorlar tavsiye ediyorlar. Zaten Malt halinde bira eczanelerde ilaç olarak satılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.