Şimdi Ara

Bırakın şu Dizel almayın Benzinli araba alın Muhabbetini artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda forumda takip ettiğim kadarıyla büyük bir kesim Benzinli araba alın dizele fazla para vermeyin diyor başka birşey demiyor

Ya arkadaşlar sizene bırakın isteyen istediği motoru alsın

Benim işime bağımsız süspansiyon var diye 1.4 Tsı geldi 1.4 TSı aldım bir başkası TDI alabilir

Bu tamamen tercih meselesi Kimseyi neden dizel aldın diye yargılayamayız

Şunu unutuyorsunuz dizele verilen her 1 kuruş satarken geri döner ama benzinli araba böyle değil

Benzin şimdi ucuz yarın yine 4.50 tl'yi geçsin görüşürüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartrobell -- 20 Ocak 2015; 15:05:00 >

• Ikinci elde yasi ve km'si fazla olan arabada dikkat ettigim sey dizel olmamasi, turbo benzinli olmamasi.

Birakin artik pahali alir pahali satarsin mantigini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Ikinci elde yasi ve km'si fazla olan arabada dikkat ettigim sey dizel olmamasi, turbo benzinli olmamasi.

Fazladan verilen para yanıyor eriyor gibi konuşuyor forumdaki arkadaşlar onun için bu konuyu açtım
  • Dizel az yakmasının yanında kolay satılıyor piyasası iyi. Uzun süre benzinli kullandım bundan sonra hayatta almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartrobell

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Ikinci elde yasi ve km'si fazla olan arabada dikkat ettigim sey dizel olmamasi, turbo benzinli olmamasi.

Fazladan verilen para yanıyor eriyor gibi konuşuyor forumdaki arkadaşlar onun için bu konuyu açtım

Eger ki yilda 20bin km ustu yapilmayip 3-4 yil kullanilip satilacaksa mantigi kalmiyor.

Dizelin kari yilda 30bin ustu yapilip ortalama 5 yil binince saglaniyor. Oda arada ki farktan dolayi degil cebe kalan yakit farkindan.

Bununla kar yapilsa herkes kapinin onune dizel araba koyar bekletir, tursu mu bu yahu. :)

• bartrobell kullanıcısına yanıt
    Benzin şu anda ucuz mu?

• sizin 1.4tsi golfün yakıt tüketimi nasıl hocam?

şu aralar tdi dsg leonu satıp 1.4 tsi 140hp golf almam konusunda şeytan ısrar ediyorda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O her bir kurusu biraz zor geri alirsin. Biraz matematigin varsa ac bak ikinci el araclara.

• Açılan konuları okuyarak "Size ne?" demek için konu açıyorsunuz madem, ben de ekliyeyim : milletin düşüncesinden "size ne?"

bu dizel benzinli muhabbeti iyice kabak tadı verdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomofil tutkunu

sizin 1.4tsi golfün yakıt tüketimi nasıl hocam?

şu aralar tdi dsg leonu satıp 1.4 tsi 140hp golf almam konusunda şeytan ısrar ediyorda

1.4 TSi şehir içi 8 altına zor iner haberiniz olsun. Konya gibi trafiksiz yerde 8 litre olan yakıt diğer şehirlerde nasıl olur bilemem.

• Ticari bir ürüne talep fazla ise fiyatı yükselir.
    Dizel araca talep benzinli araca göre fazla ise dizel aracın fiyatı yüksek olur (Üretim maliyeti de yüksek ama bu fark çok fazla değil)

Dizel araç sayısı benzinli araca göre daha fazla olursa motorin talebi artacaktır.
    Dolayısıyla motorin fiyatı artış gösterecektir.

Tek bir doğru yok bu konuda. Alternatif çözüm her zaman olacaktır. Bir şekilde doğal denge (müdahaleler de dahil) olmak zorunda.

Petrolü damıtırken benzin de elde ediliyor motorin de. Yani ben bu petrolden sadece benzin üretecem diye birşey yok.
    Sadece motorin ve benzin de üretilmiyor. Bir çok ürün çıkıyor petrolden. Farklı farklı oranlarda ürünler elde ediliyor.

Dolayısıyla birinin az birinin çok tüketilmesi sorun yaratır. Elinizde satılamayan bir ürün kalır.
    Tüketimin üretime göre dengeli olması için fiyat ayarlaması yapılır. Az olan daha pahalı, çok olan daha ucuz olur.

Yani ham petrolün %20'i benzine %25'i motorine dönüşüyor ise benzinin fiyatı o oranda yüksek olur (birbirine muadil ürün olduğu için)
    Ne güzel, motorin hem daha ucuz hem daha verimli. O halde hepimiz dizel araç almalıyız.
    Tek akıllı biz olmadığımız için ve otomobil üreticileri de ortalamanın üzerinde zeka seviyesine sahip olduğundan aynı işi yapan dizel bir aracı benzinli araç fiyatına satmayacaktır.
    Esasında maliyet açısından aralarında çok fazla fark olmayan iki farklı motorun nasıl olup da 8.000 - 15.000 TL gibi fiyat farkları konarak otomobil şirketlerine müthiş karlar bıraktığını izah etmeye çalıştım.
    Ben benzinli araç kullanıyorum. Sıfır araç alırsam yine benzinli alacağım. O parayı peşin olarak otomobil şirketine vermeyeceğim.
    İstersem aracı kullanmam, kapının önünde yatar ve param cebimde kalır. Ama "Nassı olsa amorti ediyor, hatta kara geçiyorum" mantığı ile parayı peşin peşin otomobil üreten adama gömmem.
    Belki kullanmayacağım kardeşim, ne malum. Belki çok az kullanıcam ben arabayı.
    Elbette tepe tepe kullanacaklar, yılda 40-50 bin km yapacağı garanti olanlar vardır.
    Onlar alsın zaten dizeli. O noktada dizelin ekonomisi tartışılmaz zaten.

Ama benim gibi yılda 15.000 km yapan, bunu isterse 8.000 km'ye düşürebilecek olan, keyfi kullanan kişiler için dizel gereksiz.
    Benzinli - Dizel - LPG ve ileride Elektrikli Araçlar hatta alternatif diğer yakıtlı araçlar belli bir denge sayısı ile yollarda yürümeli.

• niye illa bu motor seçimi konusunda birilerine akıl verip birilerinden akıl alma mecburiyet(!)imizden kurtulamıyoruz, anlamıyorum.

adam yıllık isterse 50.000 km yapsın isterse 50 km yapsın, benzinli almak istiyorsa onu alsın dizel almak istiyorsa onu alsın. para onun parası keyif onun keyfi.

milletin cebindeki paranın tasarrufunu niye biz düşünüyoruz? merak etmeyin insanlar kendi ceplerindeki paranın tasarrufunu sizlerin düşündüğünden çok daha iyi düşünüyor, o yüzden karışmayın.

alan razı olduktan sonra gerisi fasa fisodan başka bişey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: schumici

niye illa bu motor seçimi konusunda birilerine akıl verip birilerinden akıl alma mecburiyet(!)imizden kurtulamıyoruz, anlamıyorum.

adam yıllık isterse 50.000 km yapsın isterse 50 km yapsın, benzinli almak istiyorsa onu alsın dizel almak istiyorsa onu alsın. para onun parası keyif onun keyfi.

milletin cebindeki paranın tasarrufunu niye biz düşünüyoruz? merak etmeyin insanlar kendi ceplerindeki paranın tasarrufunu sizlerin düşündüğünden çok daha iyi düşünüyor, o yüzden karışmayın.

Elinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: schumici

niye illa bu motor seçimi konusunda birilerine akıl verip birilerinden akıl alma mecburiyet(!)imizden kurtulamıyoruz, anlamıyorum.

Herkes böyle düşünse ülkece 20 yıl ileriye gideceğiz ama yok illa yav o paraya alınır mı ? Şu varken bu alınır mı ?
  • Gereksiz bir konu açılmış. Millete yapmamasını öğütlediğiniz şeyi kendiniz yapıyorsunuz. Sahi size ne milletin alacağı maldan, söyleyeceği laftan...

• 28bin'e aldıgım 1.5 dci 85hp expression symbolun piyasası 29bin civarı.
    ama 25 verim 1.2 benzinli alsaydım belki 22'ye falan satardım. Dizel kâr bile yapar, tasarruf ettirir. Tek eksisi MTV'si varsın oda nazar boncugu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szahinowski1 -- 20 Ocak 2015; 19:01:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

28bin'e aldıgım 1.5 dci 85hp expression symbolun piyasası 29bin civarı. sülalem rahad.
    ama 25 verim 1.2 benzinli alsaydım belki 22'ye falan satardım. Dizel kâr bile yapar, tasarruf ettirir. Tek eksisi MTV'si varsın oda nazar boncugu olsun.

100.000 km yi geçmeden satacaksanız haklısınız ama 100.000 km yi geçtikten sonra bahsettiğiniz kar biraz zorlaşıyor. Ha ben demiyorum 100.000 km de dizel motor biter; hatta düzgün kullanılırsa çok uzun km ler kullanılabilir. Lakin halkımız 100.000 km yi geçmiş dizel araçlara çok daha mesafeli.

• Bence sulu araç alalım :)
  • ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    Bizim ailede takıntıdır araba problemli değilse uzun süre kullanılır. 2011 model, 4 sene oldu alalı daha 28bin km de yıllık 7bin km yapar.
    10 sene daha bizde kalsa ortalama 98bin km yapar.
    heralde 14 yaşına gelince satarız. :)
    ama tabi babamın öyle bi kullanış tarzı varkı araba 2200 devir üstünü çok nadir görmüştür.
  • biz yıllık 10bin km civarı yapıyoruz. o yüzden şuanda elimizdeki atmosferik benzinli motor araç bizim için yeterli. dizelle filan uğraşmaya gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.