Şimdi Ara

Bira Getiren Robot 'Willow Garage'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WILLOW GARAGE ROBOTU BUZDOLABINDAN BİRA GETİRMEYİ ÖĞRENDİ

Hatırlarsanız bu robot yani Willow Garage PR2 Robotu bir haftada bilardo oynamayı öğrenmişti.

Şimdide bira getirmeyi öğrendi.

Bira Getiren Robot  'Willow Garage'

Willow Garage robotistleri ,hepimiz gibi bu yaz,susadılar ve çabuk öğrenen PR2 robotlarının yardımına ihtiyaç duydular.Çamaşır katlama ve bilardo oynamaya hakim olan bu robot şimdide yaratıcılarına bira getirmeye başladı.

Bilgisayar başında oturuyorsunuz ve susadınız.Canınız soğuk bir şeyler istiyor.PR2 Robotuna sahip iseniz bunun için sadece bilgisayarınızın web arayüzünü açarak menüden içeceğinizi seçtikten sonra “Beer Me” butonuna basmanız yeterli.Bundan sonra PR2 buzdolabını açar ve içindekileri kendi görüntü arayüzüyle karşılaştırır,kaç çeşit olduğunu saptadıktan sonra doğru şişeyi alarak getirir.Eğer sizin yüzünüz onun arayüzünde bulunuyorsa şişeyi size verir.İsterseniz size şişenin kapağınıda açabilir.

Kaynak ve Video : http://robotdunyasi.org/haberdetay/41-willow-garage-bira-getiren-robot.html

Robot Sitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 5 Eylül 2010; 21:20:02 >

• Sevdim bu robotu
  • Muhabbeti de güzelse her eve lazım
  • Böyle robota can kurban.
  • Bira yerine buğday getirenini yapsınlar başbakan için.Kendileri hammadeleri daha çok seviyor.
  • Konuyu açan arkadaş robot hastası sanırım

bkz. avatar
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Bard

Konuyu açan arkadaş robot hastası sanırım

bkz. avatar

Adamın ID mekatronik, daha büyük kanıt mı var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Bard

Konuyu açan arkadaş robot hastası sanırım

bkz. avatar

Herkesin bir ilgi alanı vardır ya benimde bu
  •  Bira Getiren Robot  'Willow Garage'
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReLaKs

• Çay demlesin sıkıysa
  • Ebul'iz El-Cezeri'nin 800 sene önce icat ettiği ropot.
    Elektirik ve herhangibir enerji kaynağı olmadan sadece suyun ve buhar gücünün kullanıldığı asırları aşan Cezerinin icadı.

Bir Partide Kimin İçki İçeceğine Karar Veren Otomat

Araç bes katlı bir hisar biçiminde yapılmıstır. En alt bölmede bir elinde sise tutan, önünde bir kadeh bulunan bir cariye oturmaktadır. Onun üzerindeki bölmede dört müzisyen cariye, bunun üzerindeki ayvanda bir dansör, en üst bölmede iki kanatlı bir kapı vardır. Hisarın üzerinde bir kubbe ve kubbenin üstünde de bir at ve sürücüsü bulunmaktadır.

Bu otomat toplantıya getirilip orta yere konur. Bir süre sonra cariyeler müzik araçlarını çalmaya, dansör dans etmeye, süvari dönmeye, cariye önündeki kadehe siseden sarap doldurmaya baslar.
    Süvari durur; bir saki, kadehi süvarinin mızrağı ile isaret ettiği kisiye sunar. Kisi sarabı içince, tekrar kadehi cariyenin önüne koyar. Bu seremoni 20 dakikalık aralıklarla 20 kez tekrarlandıktan sonra, üst hisardaki kapının kanatları açılır ve kapıdan çıkan figürün sağ eli "baska sarap yok", sol eli ise" iki kadeh daha var" isaretini yapar.

Cezerinin benzeri onlarca icadı bulunmaktadır.
    Kitabı El-Câmi‘ Beyne'l-İlm ve’l-‘Ameli'n-Nâfi fî Sınaâti'l-Hiyel (Makine Yapımında Yararlı Bilgiler ve Uygulamalar) kitabı, kütüphanelerimizde yüzyıllarca tozlanarak bekletilmiş ve sonuç itibari ile orijinalini kaybetmişiz.
    Şu anda elimizde iki adet el yazması kopyası bulunmakta bu kopyaların büyük bir kısmındaki sayfalar sökülüp çalınmış durumdadır.
    Kendi değerlerimizi, ilmimizi bizden daha iyi kullanan ve kıymet veren yabancılar tarafından...

• @El-Cezeri

Verdiğin örnek günümüz robot tanımına pek uymuyor.

Bence geçmişe takılıp kalacağımıza geleceğe bakmalıyız.
  • Bakkala gidip alabilse keşke
  • quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

@El-Cezeri

Verdiğin örnek günümüz robot tanımına pek uymuyor.

Bence geçmişe takılıp kalacağımıza geleceğe bakmalıyız.

Ama geçmişide unutmayacağız ondan herzaman ders çıkarmalıyız geçmişimizi bilmeden ileriyi düşünemeyiz.Düşünürüz belki ama bu bizi tatmin etmez etmemelide.Arkadaş saolsun eski bir tarihi eseri sundu insanlar bazen geçmişteki eserlerle robotları yapıyor öle değilmi.Eskiden fabrika yoktu sonra insanların gücü kullanılmadan yapılan tarım çıkarmak istediler böylece fabrikalar olmadımı bu fabrikalaşmaylada artık robotlar flan başladı diye düşünüyorum çünkü fabrikada da ki o teknoloji bir nevi robottur aslında.
  • @Méchatronic, yanlış anladınız.

Ben bu mesajı konu ile benzerliğini gördüğüm için paylaştım.
    Yani ikiside içki dağıtan enterasan düzenekler.

Diğer yönden evet haklsınız. İnsanlar geçmişe takılıp geleceğini durdurmamalı.
    Ancak gelecekte geçmiş üzerine biriken bilgi ile inşa edilir bu bir gerçek.

Yani benim karılaştırmam anlaşılan gibi geleceği ve geçmişi yanyana değerlendirmiyorum farklı kefelere koyup tartıyorum.

Yabancılar bu kitapların kıymetini bizden çok daha iyi anlamışlar ve bizden çalıp bunu değerlendirmişler.
    İnceleyip hayata geçirmişler.
    Ufak bir örnek olarak; Avrupanın büyük mucidi Davinci kitabında yaptığı çalışmaları hazırlarken Cezeriye atfen "doguda yasayan, ama adını anımsayamadıgım bir bilginin bu konudaki calısmalarindan yararlandım" diye yazar.

Selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

@Méchatronic, yanlış anladınız.

Yani benim karılaştırmam anlaşılan gibi geleceği ve geçmişi yanyana değerlendirmiyorum farklı kefelere koyup tartıyorum.

Yabancılar bu kitapların kıymetini bizden çok daha iyi anlamışlar ve bizden çalıp bunu değerlendirmişler.
    Ufak bir örnek olarak; Avrupanın büyük mucidi Davinci kitabında yaptığı çalışmaları hazırlarken Cezeriye atfen "doguda yasayan, ama adını anımsayamadıgım bir bilginin bu konudaki calısmalarindan yararlandım" diye yazar.

Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

@Méchatronic, yanlış anladınız.

Selamlar...

Haklısın ama açıkçası o dönemler çok ama çok geride kaldı.Böyle düşünürsek yanılırız.Bu tekerleği bulan medeniyete kadar gider.

Bu tip icatlarda ve buluşlarda dil,din,ırk ayrımı yapılması onlarca yıl önce sona erdi.

Bilim ve Teknoloji evrensel bir boyuta taşındığı için bizim dışımızda kimse Graham Bell'in nereli olduğunu,Edison'un nerede yaşadığını merak etmiyor.Çok çok eskiden ülkeler öne çıkıyordu.Ondan sonra sadece bilim adamları ön plana çıktı.Şimdi ise kurumsal firmaların öne çıkması boyutundayız.Yani artık tamamen evrenselleşmiş boyuttadır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.