Şimdi Ara

Bir zamanlar mezuna kalmış birisi olarak soruları cevaplıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir zamanlar bende mezuna kalmıştım. 2015 yılında üniversiteye yerleştim. Şuan iyi bir üniversitede(isim vermek istemiyorum) bilgisayar mühendisliği okuyorum. Soruları olan varsa aklına takılan bir şeyler-sorumu çözer misin tarzında değil :)- bana sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ocak ayı netlerin kaçtı ?
  • Sınav senende iyiki yapmışım keşke yapsaydım dediğin şeyler 
    Temelin iyimiydi yoksa son sene mi gazladın 
    Genelde her dersten kaç kitap bitmişti 
    Günde kaç saat çalışıyodun 
    Kendine zaman ayıyor muydun 
    Geometriyi nasıl hallettin 
    Çok kastın mı kendini 
    Sınava kalan süre yeterli mi iyi şeyler yapılabilir mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nYato N kullanıcısına yanıt
    Ygs 125+ 'ydı. 125'in altına hiç düşmedim.
  • Extr4ordinary E kullanıcısına yanıt
    >Sınav senemde iyi ki yapmışım dediğim hiçbir şey olmadı. Çok fedakarlık ettim her şeyden. İyi ki diyemiyorum hiçbir şey için.
    >Temelim iyiydi sadece geometri temelim iyi değildi aslında pek ilgim yoktu.
    >Genelde her dersten 2 kitap bitti ama geometriden 1 kitap, biyolojiden 3 kitap bitirmiştim. Biyoloji çözmeyi çok seviyordum.
    >Her gün değişiyordu ama genelde 6 saat falan çalışıyordum. Ayrıca dershaneye de gidiyordum.
    >Kendime zaman ayırmıyordum. Ama bundan pişmanlık duydum. Hayatı bu sınava bağlamak çok saçma geldi sonradan.
    >Geometriyi halledemedim gibi bir şey ya Geometri bana hep zor gelmiştir. Yinede elimden geldiğince yaptım.
    >Çok kastım, gereksiz kastım.
    >Kesinlikle yapılabilir. Benim çok tanıdığım insan var 2 ay çalışarak harika yerleri kazanan.




  • Harbiden orphan mısın hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır
  • Gereksiz kastım diyosun kasmasan yine yapar mıydın ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Extr4ordinary E kullanıcısına yanıt
    Bence yapardım. Bunu sonradan fark ettim yani üniversiteye geçince. Kimseyle görüşmüyordum, dershane-ev arasındaydı hayatım. Bütün sosyal medyalarımı kapatmıştım, sadece whatsapp vardı. Arada sırada da buraya giriyordum :) Gereksiz kasmayın bence. Tamam kasmanız gerekiyor ama ayarında kasın kendinizi. Verimli 2 saat çalışmak verimsiz 10 saat çalışmaktan daha iyidir. Vakit geri gelmiyor. Vaktinizi iyi değerlendirin.
  • problemler yüzünden mezuna kalmış birisi olarak sorayım bende 2017 de çıkan problem soruları resmen girdi sınavda bi tarafıma şimdi bu sene aynısını yaşamamak için apotemiyle başladım sen ne önerirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ygs mat amacım +20 yapmak fem simetri ygs mat aldım sence iyi mi? Simetriyi hızlıca hallederim temelim az-orta arası ygs mat bölüm denemesi de tavsiye et kardeş.Bide lys mat temelim yok denecek kadar az kaynak önerini bekliyorum karekök mpsyi önerdiler sen ne düşünüyon? Bide fizik için konu anlatımlı kaynak önerini bekliyorum ha bide Yüzdeyüz yayıncılık lys mat fasikülleri iyi mi lys mat temelimin sağlam olması için



    Aklımda deli sorular..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 obp ile hukuk kazanmak için kaç matı gözden cıkarmalıyız dokuz eylul istiyorum
  • 6 ayda bilg müh. kazanılabilir mi hocam?
  • Şu biyolojiyi hiç yapamıyorum tavsiye verin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogupasha kullanıcısına yanıt
    Bende problemler konusunda sıkıntılar yaşamıştım. Birsürü fasikül bitirdim problemler için. Sınavda da gerçekten zor gelmişti haklısın geçen sene bende girmiştim sınava. Kesinlikle çözebildiğin kadar çok fasikül bitir problemler adına. Çok faydası var.
  • ro0ot kullanıcısına yanıt
    İlk kitaplarım simetrilerdi. Simetriler gerçekten temel oluşturmada çok iyi kitaplar. Onlarla başlaman çok güzel olur. Onun dışında lys için karekök sıfırlar ile başlayabilirsin eğer gerçekten hiç temelin yoksa. Onlar gerçekten kolay kitaplar, kitapçıya gidip bir kurcalarsın eğer çok kolay gelirse bir tık üstünden başlamanı tavsiye ediyorum çünkü gerçekten yapabileceğin kitapları çözmek sana vakit kaybettirir. Kolay kaynakları çözüyorum diye kendini kandırırsan sınavda gelecek zor soruları çözemezsin. O yüzden sana bir şeyler katabilecek kitaplar tercih etmelisin. Benim tavsiyem bir kitapçıya gidip bütün yayınları kurcalaman. Şuan ki sistemde hangi kaynaklar daha iyidir tam bilmiyorum ama ben 2015'teki sınav için karekök, apotemi, üçdörtbeş gibi yayınları çözdüm. Bunlar bana çok şey kattı ama bunlar gerçekten zor kaynaklar. Önce bir temel oluşturmalısın ve bu temelin üstüne zor ve sana bir şeyler katacak kitaplar koymalısın.




  • koloby0223 kullanıcısına yanıt
    Şuan ki sistemi pek bilmiyorum bir de ben MF öğrencisiydim. Bu yüzden hukuk adına bir yorum yapamayacağım. Belki burayı okuyan TM arkadaşlar size yardımcı olabilirler.
  • 6 ay sağlam ve verimli çalışmayla elbette kazanılabilir. Sadece kendinize güvenin ve inanın. Yapılması gerekenleri listeleyin ve bunları en kısa sürede bitirmeye çalışın. Değişik stratejiler deneyebilirsiniz.
  • schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    Biyolojide kesinlikle ezber yapmaya çalışmayın. Hayal ederek ve mantığını kavrayarak çalışın. Gerçekten hayal edildiğinde ve mantığı kavrandığında en zevkli ders biyolojidir. Bol soru çözmek önemli. Özellikle not çıkararak çalışırsanız ve küçük not kağıtlarına unutulmaması gerekenleri yazıp masanızın üzerindeki duvara falan yapıştırırsanız sizin için daha verimli olur. Ama not çıkarmayı ihmal etmeyin, biyolojideki en büyük hatalardan birisi yazarak çalışmamaktır.
  • Fiziği nasıl halletmiştiniz? Sosyalde nasıl bir strateji uyguladınız? Ve çok hocalara sürekli soru soran biri miydiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.