Şimdi Ara

Bir yumurta cep telefonuyla nasıl pişirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mail adresime gelen bir yazıyı aynen aktarıyorum.

İki Rus gazeteci bir yumurtayı cep telefonuyla pişirdiler.
    Moskova’da bulunan Komsomolskaya Pravda gazetesinden Vladimir Lagovski ve Andrei Moiseynko, cep telefonlarının ne kadar zararlı olduğunu öğrenmeye karar verdiler. Cep telefonu ile pişirmenin bir sihri yoktur. Bu gizem cep telefonunun yaydığı radyo dalgalarındadır.

Gazeteciler, resimde görüldüğü gibi basit bir mikrodalga aygıtı hazırladılar. Bir telefondan diğerini aradılar ve konuşma modunda bıraktılar. Telefonların yanına konuşma seslerini taklit etsin diye bir kaset çalar yerleştirdiler. Böylece telefonlar işe yarayacaklardı.

15 dakika sonra: Yumurta yavaşça ısınmaya başladı.
    25 dakika sonra: Yumurta oldukça ısındı.
    40 dakika sonra: Yumurta yakıcı sıcaklığa ulaştı.
    65 dakika sonra: Yumurta pişti.

Şunu eklemek istiyorum: 2 dakikalık bir cep telefonu görüşmesi, radyasyon nedeniyle beyninizdeki hücreleri etkilemektedir. Çok daha uzun süre konuştuğunuzda beyin hücreleriniz ısınmakta ve ölmektedir. Umarım bundan sonra cep telefonunuzu kullanırken daha dikkatli olursunuz.

CEP TELEFONUNUZU SOHBET ARACI OLARAK KULLANMAYARAK KENDİNİZE İYİLİKTE BULUNUN.

yazıyor.. Gerçekten bu kadar zararlı bir aletmi bu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exantrick -- 21 Temmuz 2006; 10:44:24 >

• eeee napcaz sımdı??? bız turkler yanımızda arkadasımız varken bıle bır baskas arkadası sırf telefonu kullanalım dıye artıstlık olsun dıye arıyoruz. bunu yapan 1 deıl 10 deıl 100 deıl. saatlerce dısarda o kadar frekansın arasında dolasıyoruz. eee
  • Kendimce aldığım önlemle uzun süreli görüşmelerde genellikle kulaklık kullanıyorum ve telefonu vücudumdan uzaklaştırıyorum.
  • acaba bu frekansların etkili olduğu menzil ne kadar? mesela tel. çalarkan yada görüşme yaparken bilgisayarın hoparlörüne yaklaştığımda garip sesler geliyor. biraz uzaklaşınca kesiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: 1906nedir

eeee napcaz sımdı??? bız turkler yanımızda arkadasımız varken bıle bır baskas arkadası sırf telefonu kullanalım dıye artıstlık olsun dıye arıyoruz. bunu yapan 1 deıl 10 deıl 100 deıl. saatlerce dısarda o kadar frekansın arasında dolasıyoruz. eee
  • Boşuna Uğraşmışlar.

Başka Bir Tarif:

-1 adet A1018
    -1 adet Sarj Aleti
    -1 adet Priz

şimdi ilk telefonu sarj etmeye başlıyosun, bi kaç saat sonra , yumurtayı sarj aletinin üstüne kırıyosun tereyağını unutmayın
  • ogru dıyorsunda sadece telefon olayı degıl. artık cogu kısı wıreless ınternet kullanıyor mesela. hadı onuda bırak cogu kısının evınde 1 adet pc 1 adet notebook oluyor. onların yaydıgı dalgalara ne demelı?? sonucta evde olsa dısardada olsa 24 saat boyunca sureklı bır dalgalanmanın ıcerısındeyız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .UstaD.

Boşuna Uğraşmışlar.

Başka Bir Tarif:

-1 adet A1018
    -1 adet Sarj Aleti
    -1 adet Priz

şimdi ilk telefonu sarj etmeye başlıyosun, bi kaç saat sonra , yumurtayı sarj aletinin üstüne kırıyosun tereyağını unutmayın

denıcemmm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Notebook ve pclerden yayılan radyasyon oranının çok daha az olduğunu biliyorum. Şimdilerde lcd monitörlerin yaygınlaşmasıyla sanırım bu oran çok daha aşağılara düştü.
    Wireless olayıda radyo dalgaları sayesinde oluyordu sanırım..

quote:

ogru dıyorsunda sadece telefon olayı degıl. artık cogu kısı wıreless ınternet kullanıyor mesela. hadı onuda bırak cogu kısının evınde 1 adet pc 1 adet notebook oluyor. onların yaydıgı dalgalara ne demelı?? sonucta evde olsa dısardada olsa 24 saat boyunca sureklı bır dalgalanmanın ıcerısındeyız.
  • quote:

quote:

Boşuna Uğraşmışlar.

Başka Bir Tarif:

-1 adet A1018
    -1 adet Sarj Aleti
    -1 adet Priz

denıcemmm

Abi A1018 var mı ya ..

varsa helal valla

• Boğazda bir kafede A1018 li müthiş menemenler yazıyordu.

quote:

Boşuna Uğraşmışlar.

Başka Bir Tarif:

-1 adet A1018
    -1 adet Sarj Aleti
    -1 adet Priz

• olmaz öyle şey
  • quote:

Orjinalden alıntı: exantrick

Boğazda bir kafede A1018 li müthiş menemenler yazıyordu.

quote:

Boşuna Uğraşmışlar.

Başka Bir Tarif:

-1 adet A1018
    -1 adet Sarj Aleti
    -1 adet Priz

harbi mi hem de boğazda . tüh ben de ilk benim aklıma geldi zannettim

• ya bu telefonda müzik dinlerkende geçerlimi yada oyun oynarken
  • Hayır, sadece görüşme esnasında.

quote:

Orjinalden alıntı: JETAACK
    ya bu telefonda müzik dinlerkende geçerlimi yada oyun oynarken
  • quote:

Boşuna Uğraşmışlar.

Başka Bir Tarif:

-1 adet A1018
    -1 adet Sarj Aleti
    -1 adet Priz

Hani bunun sucuğu..
  • bide bunları yapan fizikçi mizikçi değil GAZETECİ!! Aman yarabbi
  • Ya tamam cep telefonları gerçekten zararlı ama bu bana pek inandırıcı gelmedi ne billeyim kendi fikrim. Porselene konuş bir sigara paketi ile yükseltilmiş bir yumurta iki yanında kapağı kesilmiş sigara kutularına konuş birer cep telefonu...
    Telefon parasını düşünmesem deneyecem şöyle bi ısınmaya başlasa tamam ama onun yerine 15-20 dakika eş-dost ararım daha iyi.
  • ben sadece kulaklıkla konuşuyorum cep telefonunuda vücudumdan uzak bir yere bırakıyorum böylece o sağ ben selamet
  • Avea mobil öğrenci kullanıyorum ve sevgilimi aradığım zaman 2 saat konuşabiliyoruz ( gene az 2 saat bizim bi arkadaşın rekoru 6 saat ). Sonra çenem ağrıyo başım ağrıyo bundan sonra acayip dikkat edicem 10dk yı geçmicek inş
  • quote:

Orjinalden alıntı: timeboy

quote:

Boşuna Uğraşmışlar.

Başka Bir Tarif:

-1 adet A1018
    -1 adet Sarj Aleti
    -1 adet Priz

Hani bunun sucuğu..

of ya. nasıl unuttum.. sucuk da koyun sucuk da...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.