arkadaslar bende samsung scx-4100 yazici var. elimde de iki tane bilgisayar var ve bunlari ayni yaziciya baglamak istiyorum. bilgisayarlardan teki cok eski oldugundan bilgisayarlar arasi ag baglantisi kuramiyorum. acaba bunlari nasil baglayabilirim??
ağ bağlantısı olmadan o cihazları bağlayamazsın..
peki windows 98'li bir bilgisayarla windows xpli bir bilgisayari baglayabilir miyim?? baglarsam nasil baglayabilirim??
Bagalayabilirsin. Ben yapmistim, ama cok eskiden. Windows98 kullaniyordum galiba. Ona uygun adaptör var. Printerlerin kablolarini adaptore taktiginda Y harfi seklinde bir kablolama ortaya cikiyor. Tek tarafi printere giderken Y'nin her bir ucu birer bilgisayara gider. Ama takar takmaz calismaz, iki tarafli iletisimi iptal etmen lazim. Bunun icin HP yazicilarla gelen bir yazilim var, oradan iki tarafli haberlesmeyi iptal edip tek tarafli haberlesme moduna gecmen lazim. Mantigi da su: Mesela printerin kapagini actiginda printer bilgisayara "kapagim acildi" anlamina gelen bir sinyal gonderir. Bu sinyal hangi bilgisayara gidecek? Adaptor bunu kararlastiramadigi icin yazicidan gelen sinyallerin kapatilmasi gerekiyor. Sadece bilgisayar yaziciya sinyal gonderecek. O zamanlar halletmistik, muhtemelen simdi de bulursun. Ama LPT icin bulmustum ben, senin printer'in USB ise bilemem, belki o da vardir. Selamlar
benim printerin bilgisayara baglanma yeri usb. bugun cogu yere de sordum ama o y seklinde kablodan kimsede yok
peki adsl modem üzerinden ağ kurup yazıcı iki bilgisayara bağlanır mı, bunla ilgili döküman var mı, işletim sistemi xp..
peki adsl modem üzerinden ağ kurup yazıcı iki bilgisayara bağlanır mı, bunla ilgili döküman var mı, işletim sistemi xp..
modeminde usb çıkışı ve ethernet çıkışı varsa iki bilgisayarıda ağbağlantılarını kurabilirsin sonra yazıcıyıda paylaşıma açıp diğer bilgisayarında kullanmasını sağlaya bilirsin
US robotics'in ki gibi Print server'i olan bir modem alirsan isin kolayca hallolur.
Bir de peripheral switch, usb printer switch vb. urunleri kullanabilirsin. Mesela
b) Surada bir suru printer switch bulabilirsin. Tabi sadece fikir almak için. Resimleri, bilgileri vs. var. Ama satin almak istiyorsan gozune kestirdigin bir modelin adini falan alip onu arayacaksin.
2 bilgisayarı ethernet üzerinden modeme bağlayıp deneyecem, herhalde ağ bağlantılarını karıştıra karıştıra bulurum :)
peki yazıcı direkt takmadığım, yani ağ üzerinden bağlayacağım bilgisayara yazıcının driverını yüklemem lazım mı? çünkü hp çok fonksiyonlu yazıcıların saçma sapan driverları var..
quote:
Orjinalden alıntı: switel
peki windows 98'li bir bilgisayarla windows xpli bir bilgisayari baglayabilir miyim?? baglarsam nasil baglayabilirim??
Dosya aktarımı yapıldığında sorun oluşuyor diye duymuştum..(dosyalama sistemi yüzünden ntfs, fat filan)
ağ bağlantısı kurma sihirbazında sonlara doğru sihirbaz kitleniyor, nedeni ne olabilir? ethernet kartından kaynaklanıyor olabilir mi?
Sorunun aslında kolay bir çözümü var gibi :)
iki bilgisayarı ethernet kablo ile cross olacak şekilde bağlayabilirseniz iki bilgisayarda kendini workgroup içerisinde görür ve birbirleri ile dosya paylaşımı yapabilir (xp fat olursa windows 98 paylaşımdaki klasörü görür ve dosyaları yazabilir) bir bilgisayardanda yazıcı paylaşımı yaparsanız iki bilgisayarda ortak ağda olacağından sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
paylaşım üzerinden yazdırmanın yazıcı sürücüsünü belli bir süreden sonra bozduğunu ve tekrar sürücü yüklemeniz gerekebileceğinide eklemiş olayım...
zaten bilgisayarlar kendini aynı workgroup içinde görüyor ama şunu öğrendim xp. home da yazıcı ve dosya paylaştırmıyormuş sadece paylaşılanı görüyormuş..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme