Şimdi Ara

bir webmasterın bilmesi gereken tüm diller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben şu anda php biliyorum ve aktif olarak yazıyor ve script kodlayabiliyorum fakat bu bana yetmiyor ve kendimi geliştirmek istiyorum. başka hangi dilleri öğrensem yarar sağlar? şu anda aklımda javascript var ama sağlam bir kaynak bulamadım bulduğum kaynaklar tamamını öğretmiyor ve çok gereksiz şeylerle dolu. scriptlerimde javascript olarak hazır js ler kullanıyorum. örn: password check,hide div gibi...

hangi dilleri öğrensem görsel ve içerik açısından iyi siteler kodlayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quad Soft -- 18 Mayıs 2008; 9:27:55 >

• Merhabalar Wep programlama ile ilgileniyorsunuz ve PHP biliyorsunuz tmm
    bunun dışında bir wepmasterın kesinlikle bilmesi gereken bir script dilinin haricinde

CSS(Olmassa olmaz)
    HTML(Anladın)
    Java script
    Flash ve Action Script(Eğer büyük oynucaksan bilmen şart.Yoksa piyasadan silerler kullanıcılar bir siteye girdiklerinde görsellik ve etkileşim isterler istersen 1000 sayfa php kod yaz.Flash'ı bildin diyelim ee etkileşim nasıl eklicen onun içinde biraz Action Script kat ve yoğur bunları)

2 yıl sıkı çalışma ve sonuç hazır.gerisi deneyim ve tecrübe.......

• html ve css yazmadım çünkü onları zaten biliyorum ve bence yazılacak kadar gözümde değerli değiller kolay dilleri sevmem bugün inat edip iyi bir java script kaynağı buldum ve şu anda aktif olarak sayfa içinde value değerlerini falan değiştirme popup hepsini yazıyorum dediğin flash içinde bir kaynak arıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: CodeWriter

html ve css yazmadım çünkü onları zaten biliyorum ve bence yazılacak kadar gözümde değerli değiller kolay dilleri sevmem bugün inat edip iyi bir java script kaynağı buldum ve şu anda aktif olarak sayfa içinde value değerlerini falan değiştirme popup hepsini yazıyorum dediğin flash içinde bir kaynak arıyorum

o değersiz dediğiniz şeyler olmasa bu sayfaya yazamıyor olurdunuz. Hele CSS i hiç küçümsemeyin. inanılmaz tasarımlar yapabilirsiniz..
  • gerekli seyler ama basit seyler herkeste bir html'i övme içgüdüsü var neden anlamiyorum :)
    Eğer .net ortamina geçmeyi düsünmüyorsaniz php'nin sanirim yeni versiyonunda object oriented programing yapilari kullanilabiliyormus
    oraya yönelip nesne tabanli programlama mantigini ögrenebilirsin, ilerde belki .net'e geçmen gerekirse çok zorlanmazsin :)
    ama türkçe kaynak bulabileceğini sanmiyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: CodeWriter
    html ve css yazmadım çünkü onları zaten biliyorum ve bence yazılacak kadar gözümde değerli değiller kolay dilleri sevmem bugün inat edip iyi bir java script kaynağı buldum ve şu anda aktif olarak sayfa içinde value değerlerini falan değiştirme popup hepsini yazıyorum dediğin flash içinde bir kaynak arıyorum

peki sana html vs css ikilisinin php den daha önemli olduğunu söylesem? demekki değer vermediğin, kolay dediğin dilleri bilmiyormuşsun

• Herkeste HTML i Kucumseme Gibi bi yetenek olu$tu son gunlerde nedense :S Html Kullanmadan bi web sitesi yapacak kadar delikanli varmi aranizda ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • html, css, php, javascript den başka var mı zaten, herkesin ağzında bu diller var. AJAX falan diyorlardı bir ara ama o dil değilmiş galiba.
  • Ajax bi dil degil bi Teknolojidir, Dil Olarak JavaScript ve Bir Server Side(Asp,ASp.net,Php) dil kullanarak sayfalarinin sadece degi$mesi gereken kismini sayfa tekrar yuklenmeden gonderir.
  • html'i öven herkes neden klavyeyi yada mouse'u övmüyor ? yada islemci'yi övmüyor onuda anlamiyorum onlarda olmadan bir web sayfasi yapilamaz :)
    Evet html'i küçümsüyorum, html sadece görünümü ayarlamak içindir ve 1 haftada hiç programlama bilgisi olmayan biri orta düzey html bilgisine sahip olabilir.
    ama bir php,asp,asp.net,jsp böyle degildir çok kompleks islemler yapilabilir ve html ile verilerin sekli ayarlanir sadece...
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacefire
    html'i öven herkes neden klavyeyi yada mouse'u övmüyor ? yada islemci'yi övmüyor onuda anlamiyorum onlarda olmadan bir web sayfasi yapilamaz :)
    Evet html'i küçümsüyorum, html sadece görünümü ayarlamak içindir ve 1 haftada hiç programlama bilgisi olmayan biri orta düzey html bilgisine sahip olabilir.
    ama bir php,asp,asp.net,jsp böyle degildir çok kompleks islemler yapilabilir ve html ile verilerin sekli ayarlanir sadece...

zamanı geldiğinde(eğer gelirse o zaman)
    anlayacaksın html ve css'in nekadar önemli olduğunu..
  • Komiksin ;)
    html'ide css'ide iyi biliyorum, html'i orta okul zamaninda ogrenmeye baslamistim ve o zamanlar bir bilgisayarim bile olmamasina ragmen çok zorlanmamistim... simdi ise asp.net ile ilgileniyorum ve biliyorum ki bir insan web programcisi olacaksa html'i kesinlikle bilmesi gerekiyor o yüzden bir is ilaninda html'i süper bilen eleman ve asp.net bilen eleman ariyoruz demezler asp.net uzmani vs vs derler çünki asp.net bilen adam zaten html'i biliyor olmasi sarttir... veya sen cv'ne ben html'i iyi derece biliyorum diye yazarsan sana gülerler :)
    çünki html'i zaten biliyor olmani beklerler.
    is hayayina atilinca herseyi daha iyi anlayacaginiza inaniyorum.
  • quote:

Komiksin ;)
    html'ide css'ide iyi biliyorum, html'i orta okul zamaninda ogrenmeye baslamistim ve o zamanlar bir bilgisayarim bile olmamasina ragmen çok zorlanmamistim... simdi ise asp.net ile ilgileniyorum ve biliyorum ki bir insan web programcisi olacaksa html'i kesinlikle bilmesi gerekiyor o yüzden bir is ilaninda html'i süper bilen eleman ve asp.net bilen eleman ariyoruz demezler asp.net uzmani vs vs derler çünki asp.net bilen adam zaten html'i biliyor olmasi sarttir... veya sen cv'ne ben html'i iyi derece biliyorum diye yazarsan sana gülerler :)

başka söze gerek yok

• quote:

Komiksin ;)

demek html ve css iyi biliyorsun. fakat söyle birşey varki bu ikiliyi iyi kullanabilmek bunları iyi bilmekle olmaz. madem html ve css'i iyi biliyorsun bunuda iyi bilmen gerekirdi.

gelelim şu web programcı olayına.. web programcısı html bilmek zorunda değildir. temelde bunu web tasarımcısı bilir ve tasarımı yapar. çünkü html ve css web programlama dili değildir. buradanda anlıyoruz ki web programcısı, web tasarımcısı vs gibi kavramlardan bi-habersin. buna rağmen gelmiş bana komiksin diyorsun. komik olan benmiyim acaba ?

bu asp.net uzamanı arayan şirketlerede bir çift sözüm var. bu tip şirketler genelde "bir adam alim yapsın bütün işimizi" mantığında olan şirketlerdir. bunun gibi beleşçi, kalite anlayışından uzak şirketlerle mecbur olmadıkça kesinlikle çalışmam. Yüce Allah'ta düşürmez inşallah.

sana son sözüm ise şudur:
    bana burada laf yetiştirmek zorunda değilsin. eğer birşeyi bilmiyorsan, gidip öğrenirsin. bilmeyipte konuşmaktan daha büyük bir erdemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 2 Haziran 2008; 20:09:30 >

• quote:

demek html ve css iyi biliyorsun. fakat söyle birşey varki bu ikiliyi iyi kullanabilmek bunları iyi bilmekle olmaz. madem html ve css'i iyi biliyorsun bunuda iyi bilmen gerekirdi.

yani ? bu ikiliyi iyi kullanmadigimi nerden biliyorsun ki ? veya bunlari iyi kullanıp kullanmamamdan sanane ?
    quote:

gelelim şu web programcı olayına.. web programcısı html bilmek zorunda değildir. temelde bunu web tasarımcısı bilir ve tasarımı yapar. çünkü html ve css web programlama dili değildir. buradanda anlıyoruz ki web programcısı, web tasarımcısı vs gibi kavramlardan bi-habersin. buna rağmen gelmiş bana komiksin diyorsun. komik olan benmiyim acaba ?

her ne olursa olsun sen eger web programcisiysan html bilmiyorsan ne yapabilirsin ki ? en basitinden verileri siralarken html kodlarida yazman gerekecek onlarida mi gidip web tasarimcisindan isteyeceksin ? html bilmiyorsan web programcisi olamazsin arkadasim, öyle senin dedigin gibi bir is paylasimi bulmanda çok zor türkiyede, yasadigin ülke hakkinda pek bilgin yok sanirim, burada isler dedigin gibi islemiyor maalesef keske öyle olsada bizler html, css kasacagimiza programlamaya önem verebilsek ama olmuyor, hadi web tasarimcisi var diyelim yada template kullandin diyelim yine html bilmiyorsan bir button,textBox vb. seyleri biryerlere koyman gerekecek öyle her durumda web tasarimcisini cagiracaksan seni atarlar isten.
    umarim dedigin gibi web tasarimini ve programlamayi farkli takimlarin yaptigi bir is bulursun.

quote:

bu asp.net uzamanı arayan şirketlerede bir çift sözüm var. bu tip şirketler genelde "bir adam alim yapsın bütün işimizi" mantığında olan şirketlerdir. bunun gibi beleşçi, kalite anlayışından uzak şirketlerle mecbur olmadıkça kesinlikle çalışmam. Yüce Allah'ta düşürmez inşallah.

dedigim gibi umarim, proje yöneticisi olan, analiz yapan biri, database'i tasarlayan birileri,web tasarimini tasarlayan birileri, ve kodlamayi yapan birilerinin oldugu bir is bulursun ve tabi test'leri yapacak bir baska grupta olmali, umarim bulursun böyle bir is ama Türkiye'de yasiyorsan bunlarin bir çogu sen olacaksin veya aç kalacaksin...

quote:

sana son sözüm ise şudur:
    bana burada laf yetiştirmek zorunda değilsin. eğer birşeyi bilmiyorsan, gidip öğrenirsin. bilmeyipte konuşmaktan daha büyük bir erdemdir.

Ben çok bilgili oldumu iddaa etmiyorum ama senden tecrubeli ve bilgili oldugumu düsünüyorum sadece...
    Senden büyük bir erdem bekliyorum.

• işin web ise javascript bilmen gerekli kesinlikle
    sebepleri
    - Ajax adındaki sistemin javascript aracılığıyla gui'ye aktarılması
    - Microsoftun yeni ürünü sliverlight da kullanılan dil olması(Yanlışım varsa düzeltin )
    - Flash'ın yetkilerinin gitgide engellendiği internet explorer programıda aktif içerik konusunda altenatifsiz olması (en azından sliverlight yaygınlaşıcaya kadar)

öte yandan microsoft tarafından onaylanan yani kabul gören şekillerde yazman faydana olacaktır (Çoğunluğun Windows işletim sistemi kullandığını düşünürsek)
    bu dillere örnek olarak asp.net + javascript ve elbette html
    css'i bir dil olarak kabul etmemek yanlış değildir fakat yazılışını bilmek birşey ifade etmez kodları bilmen gerek.
    belki şöyle demek daha doğru olabilir "Css bir programalama dili olmak için çok basit ve küçük bir kütüphaneye sahip"

ek olarak ruby yi de incelemek eğlenceli olabilir. Yazması kolay ve hızlı bir dil olduğu idda ediliyor.

• hmmm..Öncelikle bi webmaster araştırmacı,çalışkan ve en önemlisi müthiş sabırlı olması lazım..Yaratıcı olmasıda gerekir aslında...mesela ben tam manasıyla profesyenel değilim, okula felan gitmedim ama internetten araştırarak ve sabrederek bu işi kaptım.Bir webmaster şunları kesinlikle bilmesi lazım bence:

1)HTML(Bence bi webmasterin bilmesi gereken en önemli şey)
    2)CSS
    3)Javascript
    4)Photoshop
    5)Flash
    6)PHP veya ASP(Benim önerim php)

Bence bunlar en önemliler.. bunların çok iyi bilinmesi ve sürekli kullanılması lazım ki iş kapılabilsin.Sürekli bunlarla ilgili alıştırmalar yapılabilirse müthiş bir webmaster olunabilir.Tabi bunların dışında bir sürü şey var , onları öğrenmekde lazım tabi ama bunların iyi bilinmesi çok çok öenmli bunlar kavrandıkça öteki şeyler de öğrenilmeli..
  • web tasarımcı yada web programlamacı dememişsin ....webmaster demişsin

Html
    Css
    Asp , Asp.Net , Php --> Bu üçünden birini muhakkak bilmen gerekir . . .
    Photoshop
    Flash Mx
    Dreamweaver . ..

Bir webmaster hem tasarım hemde programlamayı iyi yapabilmeli

Css ve Html 'yi küçümseme sakın ....

Çünkü istediğin kadar asp yada php bil ... Html yada css olmadan hehangi bir siteyi yapamazsın ...
  • ingilizce?
  • ihtiyaç neyse onu öğren
    eğer yaptığın işler ağırlıklı tanıtım siteleriyse asp veya php ye gerek yok zaman kaybı yapar
    eğer portal, alışveriş, forum, blog gibi müşteriyle etkileşimli sitelerle işin varsa asp veya php den birini seç
    üzerinde yoğunlaş

hepsini birden öğrenmek zamanını harcar kafanı yorar ve sana çok az faydası olur hele bide freelance isen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.