Şimdi Ara

Bir Usta yardımcı olsun lütfen (led,trafo içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, daha once avizeyi soküp yerine panel led beyaz ışık (60x60) yapmıştım. Işığın şiddetini azaltabilmek istiyorum ama dimmerlı değilmiş (ne demekse) aldığım ürün. şimdi ise bunun çevresine şu renk değiştiren rgb midir nedir onlardan doşeyelim diyoruz.. Sorularım söyle;
    1. avizenin elektrik kablolarını panel led için kullandım şimdi diğer led için yeniden trafo alsam bunu aynı elektrik kablosuna bağlayabilirmiyim, çalışır mı? bazı yerlerde iki ayrı trafonun sorun olacağı gibisinden birşeyler okudum.

    2. ikinci bir trafo kullanmasam ilk trafodan çıkan ve panele giden kabloyu sıyırıp diğer led i bağlasam çalışır mı?

    3. Bunlar benim aklıma gelen bilmeden yürüttüğüm çözümler sizlerin bilgisi doğrultusunda yapabileceğim birşey varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler..

    60x60 led panel
    smd 5630
    48-54 watt



  • Işığın şiddetini azaltmak demek, voltaj düşürmektir, siz 60*60 led sistemine dimmer baglarsaniz, elektronik sistemin voltajı düşeceğinden çalışması bozulup , arıza verecektir.. sadece led için çıkış 12v dimmerlenebilir...

    Onun içinde DC 12v dimmer gerekir..



    Exradan baglayacaginiz led için, aynı 220v üzerinden ayrı bir besleme bağlanabilir.. faz nötr aynı bağlayın , güç üniteleri birbirine deymesin yeterli..



    60*60 ledin beslemesine diğer ledi bağlamak için, beslemenin iki led sistemini kaldıracak güçte olması gerekir,,, 50w 60*60 ledler için olsa, sizin ledlerde exra güç çekecektir,,, duvarda iki adet faz 1 nötr varsa, fazın birisine kendi zayıf sistemi yapın, duruma göre aydınlatma yaparsınız ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Üstadım cevabın için teşekkürler dediğim gibi bu işlerden hiç anlamam değerli vaktini alıyorum ama,

    cevabının son cümlesinden yola çıkarak
    "60*60 ledin beslemesine diğer ledi bağlamak için, beslemenin iki led sistemini kaldıracak güçte olması gerekir,,, 50w 60*60 ledler için olsa, sizin ledlerde exra güç çekecektir,,, duvarda iki adet faz 1 nötr varsa, fazın birisine kendi zayıf sistemi yapın, duruma göre aydınlatma yaparsınız ..."

    bu ledler aynı anda aktif olarak kullanılmasa mesela panel zaten anahtardan aktif oluyor diğeri şu kumandalı olanlardan kullanılsa ve her seferinde sadece ihtiyaç doğrultusunda bir tanesini (ya panel ya rgb led) kullansam dediğimi uygulamak sistemi çalıştırır mı (panelin 50 w lık adaptörünün çıkışının kablolarını sıyırıp diğer ledi bağlasam yani)
  • tutanhamun T kullanıcısına yanıt
    60*60 panelin voltajı 12v mu, ondan emin olmak gerekir ..



    Eğer duvarda iki adet faz yok ise, sadece panel için elektrik var ise, tabiki panelin elektriği açık olmadan, ikiside çalışmaz..



    İkisinide çalıştırır diyorsanız ve 12v ise diğer led sistemi bağlanabilir.



    Diğer bir çözüm ise, kumandalı 1-2-3 siwichler var, onlardan kullanıp, hem panel beslemesini bende diğer led beslemesini , tek kumanda ile açıp kapatabilirsiniz.



    220 V 3 Way ON/OFF Dijital RF Uzaktan Kumanda Anahtarı Kablosuz Işık Lambası Dünya Mağaza Için Marka Yeni sıcak Satış

    http://s.aliexpress.com/F3MZz6NF

    (from AliExpress Android)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstad ilgin için tşkler.. dediğin gibi bizim sorunu ancak söylediğin cihaz çözecek gibi ama baktım tr de bulamadım ya da çok uçuk fiyatlar var bekleyeceğiz sanırım ya da ayrı bir kablo kirliliğine katlanacağız.. şu paneli dimleme yapabilseydik iyi olacaktı ama artık uğraşacağız.. yine ilgin ve bilgin için çook tşk ediyorum, ömrün çok olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tutanhamun T kullanıcısına yanıt
    Sağolun, sizede Huzurlu uzun ömürler, AliExpress den getirmek kolay,, mail adresi ile kayıt oluyorsunuz adres belirliyorsunuz,, kredi kartı ile işlem bitiyor,, tek yapmamaniz gereken, kartı sisteme kayıt ettirmemek.. her defasında soruyor, bende İptal diyorum veya onaylı oluyor, onu kaldırıyorum.. veya ben alim , size kargo ile gönderim, kendimede alırım, hobi amaçlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.