Şimdi Ara

Bir üçgenin alanı daima sıfırdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.metinhocam.com/ucgenin-alani
    Ne düşünüyorsunuz? Şuana kadar soru bankalarındaki sorulan soruların çoğunun aslına yanlış olduğunu ve matematikçe cevaplarının 0 olması mümkünmü? Sizce ösym böyle bir soru sorup üçgensel bölge sembolünü kullanmazsa itiraz edip Hayır! Bu sorunun cevabı 0 dır deme hakkımız olurmu :D



  • Evet doğru yazmış ama matematik de bir dil gibidir. Bazı şeyler kesinlikle doğru olmasa bile aslında anlamını bütün toplum anlar. ABC Üçgeninin alanını sorduğunda biz burada üçgensel bölgenin verdiği anlamı o kelimeyi kullanmasak bile anlarız.

    Kısacası boş bir konu boş bir yazı.
  • Az önce de ifade ettiğimiz gibi matematik bir dildir ve her dilde olduğu gibi burada da kurallar vardır. Bu kurallara uyulmadığı zaman yanlışlıklar olacaktır.

    Ünlü bir matematikçinin bir teorem hazırladıgını düsün. Veya daha basiti 2 üzeri 3 üzeri 4 , hiçbirinde parantez kullanmadım. Bu bir yanlış gösterimdir ve cevabı yoktur. Sen kendi kafana göre ulan burda kastetmek istedigi 2 üzeri 3ün 4 kuvetti diyebilirmisin ? Boş bir yazı kesinlikle değil. Biz anlarız evet çünkü alışmışız ve yaptığımız şey matematik veya geometri değil ezberleyip soru cözmeye calismak.Bu matematik bile değil.Ne tanımlara dikkat ederiz ne başka birşeyi sorgularız cünkü pragmatistiz sınavdan sonra isimize yaramaz. Ancak yazıda yazılanlar kesinlikle doğru ve boş bir yazı olmadıgını düsünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.