Şimdi Ara

Bir test sürüşü de benden :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı:AXAPTA
    bu arada, yeni jazz lar gerçekten çok iyi araçlar..

donanım açısından kesinlikle çok zengin..

far sensöründen yağmur sensörüne, soğutmalı torpido dan cam tavana, VSA dan (ESP) hıza duyarlı dreksiyonuna kadar ne ararsanız..

güvenlik deseniz güvenlik, konfor deseniz o da var, e motor zaten çok iyi, B sınıfı bir otomobile göre içi çok geniş, ama gel gelelim o otomatikimsi, otomatikleştirilmiş, yarı otomatik, ayşift şanzıman var ya.. işte o tüm bu özelliklerin hepsinin üzerine kalınca bir çizik attırıyor bana..

bir önceki jazz lar gibi CVT şanzıman olsa test sürüşüne bile gerek yok alın derim ama, i-shift şanzımanı ile 2 kez değil 102 kez düşünün.

honda sever bir kişi olarak, testte de otomobilin tabiri caizse anasını ağlatmış bir kişi olarak nacizane tavsiyemdir.

selamlar..

Engin arkadaşım aracı eşim kullanacak. Otomatik vites olması ve az yakması ise ön şartımız. Bu şartlarda Jazz fiyatına daha mantıklı bir araç bulamıyorum. Önerin varsa onu da alabilirim. Ayrıca aracın çekik gözlü olması tercihimdir. :)

• Sustuğunuz zaman hep tepenize birileri çıkar. Konumu ne olursa olsun kim olursa olsun hiç fark etmez. Onun terslemesine siz de karşılık verseydiniz aynı şekilde, eminim süt dökmüş kediye döncekti. Böyle bir durumun özellikle eşinizin yanında olması daha da kötü olmuş.

İçiniz de böyle kalacağına keşke tepkinizi koysaydınız. İnsanlar sizi kıracağını düşünmüyorsa, siz de onları kıracak olmanızı düşünmeyin, azarlayın gitsin
  • quote:

Orjinalden alıntı:d_hamen
    Sustuğunuz zaman hep tepenize birileri çıkar. Konumu ne olursa olsun kim olursa olsun hiç fark etmez. Onun terslemesine siz de karşılık verseydiniz aynı şekilde, eminim süt dökmüş kediye döncekti. Böyle bir durumun özellikle eşinizin yanında olması daha da kötü olmuş.

Arkadaşım o günkü amacım, en sonunda test sürüşüne ikna edebildiğim eşime test parkurunda aracı kullandırtıp bir de mümkünse yokuşta kalkmasını sağlamaktı. Bırak tatsızlık çıkmasını, gayet te keyifli bir şekilde gitmiştik. Olayın gelişmesini görevli arkadaşın 1. genç oluşuna 2. otomotive Fransız biri olmasına bağlıyorum. Zaten test sürüşü yaptıranın canının çok değerli olduğunu belirterek sürüşe çıkması olaya ne kadar uzak olduğunu açıklıyor. Kendi başıma teste çıkmış olsam zaten böyle birşey yaşanmazdı ve fırsat da vermezdim. Çıkışta eşimle birlikte şikayet etmek için yetkili birine de gidebilirdik ama olayı büyütüp canımızı daha da sıkmak istemedik. Zaten olayın üzerinden 9 gün geçtikten sonra hiç bir yere şikayet etmeden sizlerle forumda paylaşma gerekçem de bu ama bugün sizlerden gelen yorumları okuyunca bu arkadaşın en azından test sürüşü görevi yerine başka bir birimde görevlendirilmesi konusunda bir girişimde bulunacağım. Bahsi geçen bayii den bir abime diğerleri de çok yakın arkadaşlarıma olmak üzere 5-6 araç aldırmışlığım var ve beni tanırlar (herhalde).

• Şikayetinizi Honda'ya iletin, gerekeni yapacaklardır.

Jazz'ın da eski CVT'lerinde bir takım sorunlar oluyordu, hem tüketimi minimize etmek hem de sorunsuzluktan ödün vermemek adına robotize şanzımana geçtiler ama sektördeki bir çok robotize şanzımandan daha başarılı buluyorum i-shift'i.
  • Şİkayetiniz nasılsa internete düştü, artık bir şekilde okurlar sanıyorum
  • ben olsam birde ben denemek istiyorum deyip direksiyona geçer ve tüm limitlerini zorlardım arabanın, sizin görevlide o sırada altına doldururdu eminim
  • sanırım arkadaş sizin sabrınızı test etmiş iyi dayanmışsınız .

bir çoğumuz bu kadar sabırlı olmazdı.
  • Bizim bir arkadaş var. İnsanlara karşı çok saygılı olduğu için kendisi bir üründe kazık yediğini düşündüğü anda yada vaadedilenleri alamadığını anlayınca tamam der gider. Bende zaman zaman kızacağım ama kızamam sabırlı olmaya çalışırım zorlarsa tutamazlar beni sonra

Bence aradan bir kaç gün geçmesi sizin için tam zamanı. Çünkü o eleman artık sizi unutmuştur. Açın telefonu durumu anlatın bir güzel. Aracı doğru düzgün test edemediğim için kararsızım deyin. Satış temsilcisi mutlaka size yeni bir randevu verecektir eminim..
  • Hizmet sektöründe yer alan kimselerin her zaman,müşteri memnuniyetini dikkate alarak çalışmaları kendi yararlarına olacaktır..
    Bi kaç yıl önce,EFE HONDA'da sevimsiz bir durumla karşılaştım..Cirlop gibi clio sembolümü,hatuna alacağım otomatik vites araç sevdasına Ankara da bir jazz la takasa anlaştık..Adam bir kapı da boya var dedi..Hafta sonu Bolu dan Ankara ya gittim buluştuk..Arabayı alıp,EFE ye götürdüm..
    Suratı sirke satan bir kıza(servis danışmanı) aracın km.sini sorgulatıp,kaportasını kontrol ettirmek istediğimi belirttim..Bana yönelttiği ilk cümle ''ekspertizi 150 liraya yapıyoruz''oldu..Ben de bunun bir ekspertiz olmayacağını,bu iki kriterin doğru olması halinde ekspertiz yaptıracağımı,parayı vereceğimi söyledim..Olmazdı,olurdu derken,müdürünü görmek istedim..Adam geldi,derdimi ilettim,sağolsun pozitif yaklaştı,aracın ilk kontrolünü başlattı..Araç daha servisin içine alınırken,servis kayıtlarından pert olduğu çıktı ortaya..Başından aşağı kaynar su dökülmüş olarak aracı geri istedim,herifin gırtlağını sıkmak üzere etimesguta geri döndüm..
    Şimdi,Honda denince aklıma o sevimsiz kız geliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

sanırım arkadaş sizin sabrınızı test etmiş iyi dayanmışsınız .

bir çoğumuz bu kadar sabırlı olmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orjinalden alıntı:AXAPTA
    bu arada, yeni jazz lar gerçekten çok iyi araçlar..

donanım açısından kesinlikle çok zengin..

far sensöründen yağmur sensörüne, soğutmalı torpido dan cam tavana, VSA dan (ESP) hıza duyarlı dreksiyonuna kadar ne ararsanız..

güvenlik deseniz güvenlik, konfor deseniz o da var, e motor zaten çok iyi, B sınıfı bir otomobile göre içi çok geniş, ama gel gelelim o otomatikimsi, otomatikleştirilmiş, yarı otomatik, ayşift şanzıman var ya.. işte o tüm bu özelliklerin hepsinin üzerine kalınca bir çizik attırıyor bana..

bir önceki jazz lar gibi CVT şanzıman olsa test sürüşüne bile gerek yok alın derim ama, i-shift şanzımanı ile 2 kez değil 102 kez düşünün.

honda sever bir kişi olarak, testte de otomobilin tabiri caizse anasını ağlatmış bir kişi olarak nacizane tavsiyemdir.

selamlar..

Engin arkadaşım aracı eşim kullanacak. Otomatik vites olması ve az yakması ise ön şartımız. Bu şartlarda Jazz fiyatına daha mantıklı bir araç bulamıyorum. Önerin varsa onu da alabilirim. Ayrıca aracın çekik gözlü olması tercihimdir. :)

selamlar tekrar..

orta sınıf bir otomobilin tüm özellikleri 4-4 lük olsun diye bir şey yok ne yazık ki. bir tarafı çok iyi olursa mutlaka eksik oluyor. şanzıman çok iyi olur, donanım eksik olur, donanım mükemmel olur, markası güven vermez vsvs

a3 ya da 1.16i diyeceğim fiyatı yüksek. dsg vw diyeceğim çekik göz istiyorsunuz hem de bomboş polo
    suzuki swift lerin 4x4 leri var, çok olumlu şeyler okuyorum, otomatikleri nasıl çok bilmiyorum.
    mitsubishi colt lar var çok övülüyor ama yine binmedim çok bilgim yok.
    ne kadar aciliyeti var bilmiyorum ama jazz fiyatlarında olmasını bekliyorum yeni gelecek olan audi a1 lerin. isterseniz biraz bekleyin.
    bir de seat ibizalar var. benim gözüme çok şık geliyor. teknik özelliklerini çok bilmememe rağmen vw desteğini almış bir marka.. araştırmaya değer gibi görünüyor.

fransız araba önermeyeceğim hoşlanmadığım için, pozitif ya da negatif hiç bilgim yok.

i-shft konusunda, kullandıktan sonra ben çok huylandım, o yuzden hondayı çok sevmeme karşın tavsiye edemiyorum ne yazık ki.

tabi bunların ötesinde biz ne dersek diyelim hepsi boş. eşiniz ben şunu istiyorum dediği an olay biter zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 23 Mart 2010; 11:53:34 >

• sen gitmezsen ben gidip iyi bir fırçalayacağım o veledi eşiniz hangi araca sıcak bakıyor peki
  • Çok sabırlı davranmışsınız tebrik ederim.Ben şahsen dayanamazdım.ama mutlaka yetkili kişilerede bildirirdim.sonuçta o kadar para verip bi araç satın alınacak. hayırlısı olsun inş. umduğunuz gibi bir araç satın almanız dileğiyle.
  • Hayatımda gördüğüm sayılı sabırlı insanlardansınız, sizi takdir ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 23 Mart 2010; 13:14:06 >
  • asi_boyz ve **osk@r78** teşekkür ederim tebrik ve takdirleriniz için. O gün tek düşüncem canımızın daha fazla sıkılmasını istememekti. Yalnız olsaydım zaten bu duruma gelmezdi. Eşim de frenledi beni bir miktar. Yine de yetkililere durumu bildireceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AXAPTA
    selamlar tekrar..

orta sınıf bir otomobilin tüm özellikleri 4-4 lük olsun diye bir şey yok ne yazık ki. bir tarafı çok iyi olursa mutlaka eksik oluyor. şanzıman çok iyi olur, donanım eksik olur, donanım mükemmel olur, markası güven vermez vsvs

a3 ya da 1.16i diyeceğim fiyatı yüksek. dsg vw diyeceğim çekik göz istiyorsunuz hem de bomboş polo
    suzuki swift lerin 4x4 leri var, çok olumlu şeyler okuyorum, otomatikleri nasıl çok bilmiyorum.
    mitsubishi colt lar var çok övülüyor ama yine binmedim çok bilgim yok.
    ne kadar aciliyeti var bilmiyorum ama jazz fiyatlarında olmasını bekliyorum yeni gelecek olan audi a1 lerin. isterseniz biraz bekleyin.
    bir de seat ibizalar var. benim gözüme çok şık geliyor. teknik özelliklerini çok bilmememe rağmen vw desteğini almış bir marka.. araştırmaya değer gibi görünüyor.

fransız araba önermeyeceğim hoşlanmadığım için, pozitif ya da negatif hiç bilgim yok.

i-shft konusunda, kullandıktan sonra ben çok huylandım, o yuzden hondayı çok sevmeme karşın tavsiye edemiyorum ne yazık ki.

tabi bunların ötesinde biz ne dersek diyelim hepsi boş. eşiniz ben şunu istiyorum dediği an olay biter zaten

- VW grubu araçlarının fiyatlarını hakettiğini düşünmüyorum. Hatta daha da ileri gidecek olursam iç mekan kalitesi dışında teknik olarak sorunsuz olduklarını da düşünmüyorum (çekici sahibi bir tanıdığım yolda kalan vw ve opel sayesinde ekmek yediklerini belirtir hep). Bu yüzden mevcut a3, yeni gelecek a1, ve seatı otomatikman eliyorum.
    - 1.16i müthiş dar olan arkası ve bir o kadar müthiş yakıt tüketimiyle (tanıdıkta var ve çok pişman aldığına ama borusan iştirakinde çalıştığı için mecburmuş kullanmaya) zaten klasman dışı. İlk alış maliyetini saymıyorum bile.
    - Suzuki swift te de donanım eksik. Zaten içten Jazz a rakip olamıyor.
    - Mitsubishi colt aslında en alınası araç ama perde hava yastıkları ve esp gibi donanımlarının olmaması işi bozuyor. Bir de lastik yanakları 50 ve bizim güzergahta ayda bir jant düzelttirmem gerekir. (Jazz da 65 yanak seçebiliyorum)
    - Fransız araçlarına ben de mesafeliyim. Clio III HB aslında güzel bir araç ama uzun vadede sıkıntı yaratacağını düşünüyorum ve otomatik vitesini beğenmiyorum.
    - Aklıma alternatif olarak Hyundai İ30 (CW) dizel otomatik esp sunroof geliyor ama bir de eşime göstereyim aracı. Ayrıca bu araç Jazz dan neredeyse 6.000 TL pahalı. Belki sağlam bir indirim yaparlarsa düşünebilirim yine de zira ben kendim aracı test ettim ve hiç de fena gelmedi. Aracı test etmeye eşimle gidince bu sefer daha az sabırlı olurum herhalde :)
    - Abimde 2005 Jazz ES CVT var, arkadaşımda 2007 CR-V var, yine başkasında 2003 Euro-Civic A/T var ve son olarak başka bir arkadaşımda 2007 Euro-Civic i-shift var. Bu araçların hepsini fikir sahibi olacak kadar kullanmışımdır ve ilk nesil i-shift performansı gayet törpülüyor gerçekten. Ama iki kez yalnız başıma test ettiğim Jazz i-shift, tam otomatik kadar olmasa da geçişleri ilk 2 viteste biraz hissettirmesi dışında beni tatmin etti. Bakalım bir de İ30 test edelim de ondan sonra bir karar vereceğiz.

Eşim Jazz'ı çok beğendi. Cam tavanına da bitti. İ30 da da sunroof var. Artık ikisinden birisini seçecek.

ilgilendiğin için teşekkürler.

Haluk

• şikayet etmezseniz yada dalmazsanız ömrünüz boyunca bunun pişmanlığını yaşayacaksınız.
  • quote:

şikayet etmezseniz yada dalmazsanız ömrünüz boyunca bunun pişmanlığını yaşayacaksınız.

Görevinin değiştirilmesini talep eden bir yazıyı bu hafta sonu göndereceğim ilgili kuruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

şikayet etmezseniz yada dalmazsanız ömrünüz boyunca bunun pişmanlığını yaşayacaksınız.

Görevinin değiştirilmesini talep eden bir yazıyı bu hafta sonu göndereceğim ilgili kuruma.

ben olsam hiç ekmeğiyle oynamam çünkü o şikayetin sonucunun ne olacağı pek belli olmaz o yüzden gider döverim en temizi ve kafayı en çok rahatlatanı
  • döverseniz siz suçlu olursunuz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.