Şimdi Ara

Bir teoremim var, tartışalım (saçma gelebilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir düşündüğüm çevremde bazı arkadaşlarıma bahsettiğim bir teoremim var. Eee burasıda Türkiye'nin en kalabalık forumu, sizlere konuyu açayım dedim. Bir tartışalım bakalım, bunu benim gibi düşünen olmuş mu?

Lütfen saçmada gelsede fikirlerinizi belirtiniz.(Beyin fırtınası yapalım)

Teoremim:
    -Güneş sistemi ile bir atomun yapısı aynı( Güneş atomun çekirdeği, gezegenler elektron gibi) , ve bizim güneş sistemimiz gibi milyarlarca yıldız var. Bir maddenin içinde de milyarlarca atom var.

-O zaman bizim içinde olduğumuz güneş sistemi, çok büyük bir canlı veya cansız bir varlığın içindeki bir atom olamaz mı? (Sistem matruşka bebekleri gibi içi içe geçmiş bir sistem olabilir)
    -Yani biz bir canlı/veya cansız bir cismin bir atomun bir elektronunda yaşayan parçacıklar olamaz mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 27 Ocak 2018; 1:25:31 >

• Onun ismine elektron demezdik o zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fraktal yapılarda bu durum söz konusu zaten. Gezegenler ve samanyolu tıpatıp atom ve elektronları yörüngesi ve yapısıyla uyuşmuyor. Ama aklımızın alamayacağı çok daha büyük bir yapının içindeki ufak bir ayrıntı olmamız olasılığı bana göre de gayet münkün.
  • Hemen hemen herkesin düşündüğü bir şey. Olabilir de , olmayabilir de. Fakat felsefe yaparak bir sonuca ulaşmak zor. Zira felsefenin görevi bu tarz soruları cevaplamak değil , sormak. O yüzdendir ki bu konu hakkında yapılacak felsefe zaman israfıdır , bu soruyu sormaktan gayri.

Bir de KB bölümü daha iyi olur bu tarz konular için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

Bu daha önceeee

düşünüldü.

Sanırım bir adı da vardı ama bilimsel olmadığı için konuşulmuyor, daha çok felsefenin alanına giriyor. Çünkü elimizde bir kanıt yok, sırf benziyor diye yani

Evet bende daha önceden düşünüldüğünü zannediyorum. Ama herhangi bir yerde benzer bir şey okumadığım için foruma yazayım dedim.
  • Hinduların yaratılış tanrısı brahma vardı, evren mi dünya mı ne onun vücudunun bi parçasıydı(?) sanırım, belki araştırmana değebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 27 Ocak 2018; 3:3:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun neresi teori?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında elektronlar çekirdeğin etrafında dönmüyor. Konum değişikliği var ama dönmüyorlar. Senin dediğin mümkün olabilir tabi buna küçüklüğün ve büyüklüğün sonsuzluğu deniyor.
  • böyle adamların oyu 1 sayılıyor, aynı havayı soluyoruz
  • hayır
  • Ya kafanızı niye bu saçma salak şeylerle yıpratıyorsunuz?

• İyi ki ortaçağda değiliz. Hemen engizisyona ispiyonlarlardi

• quote:

Orijinalden alıntı: United States

böyle adamların oyu 1 sayılıyor, aynı havayı soluyoruz

Ben de ona üzülüyorum. Nasıl oluyorda şu adamla " taharetlenme sırasında orucum bozulur mu?" diye soran adamın oyu denk sayılıyor. Anlam veremiyorum.

Bu arada sorunun cevabını kimse bilmiyor bilemez de. Ve kimse bilemeyecek. Öleceğiz ve hepsi bu kadar. Son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 27 Ocak 2018; 3:54:37 >
  • Saçma, neden mi atomlar arasında atomların boyutundan daha büyük boşluklar var,biraz düşün saçma olduğunu kabul edersin.

• gercekten sans verdim, yemin ederim. bu sefer, bu sefer mantikli bisey tartisilmis olacak ve ben buna hak verecegim dedim. ama olmuyor dostlar. su konu bana forumu biraktiran son konu.

• Yalnız bu Teorem değil, Aksiyom da değil. Bu olsa olsa bir "FİKİR" ya da "TANIM" olabilir. Bu fikir çoğu kişi tarafından düşünülmüştür. Şahsen bir zamanlar böyle bir düşünceye kapıldığımı hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 27 Ocak 2018; 10:4:5 >
  • Horton mu izledin

Yani tabiki olabilir cok haklisin. Onlara gore biz birer hucreyiz sisteme zarar verenlerde tumorlu hucreler vs bence gayet mantikli.

Hucreler bizi kesfettiginde bizlercr ustumuzu kesfedecegiz.

• Atomun yapisi ve gunes sisteminin yapisi ayni ya da benzer degil. Atomik duzeyde newton fizigi calişmaz.

ancak yinede dedigin sey dusulundu adi da sonsuz zincir evrenler teorisiydi sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toriko -- 27 Ocak 2018; 10:24:47 >
  • Aynen ben de düşünmüştüm bi ara. Hatta bize göre elektronlar aşırı hızlı dönüyor ya biz de daha büyük varlıklara göre hızlı dönüyor olabiliriz. Yani bizim dünyanın ömrü o varlıklara göre birkaç saniye olabilir. Labda çarpıştırdıkları atomlardan biri de biz olursak al sana kıyamet

• Daha önce başkaları tarafından da düşünüldü. O kadar sıradışı bir fikir değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.