Şimdi Ara

Bir sorum var bakarmısınız lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar cahiliğimi maruz görün size birşey sormak istiyorum

mesala işlemci alırken işlemcinin özlelliklerinde bilmem kaç ghz ve 2mb diyo veya 6mb

o mb değeri nedir çok olursa nolur az olursa nolur?

hee aklıma gelmişken onuda sorim ekran kartlarındaki mb değeri misal 250mb 1gb gibi değerler nedir?

• bunlarla hiç kafanı karıştırma.. bir donanım sitesinin testlerini aç..
    oyun testleri en doğru bilgilendirmeyi yapar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

bunlarla hiç kafanı karıştırma.. bir donanım sitesinin testlerini aç..
    oyun testleri en doğru bilgilendirmeyi yapar..

onu bende biliyorum , ben öğrenmek istiyorum...
    yinede saol
  • işlemcilerdeki; 2mb,6mb v.b gibi şeyler işlemcinin keş(cache)/ önbelleğidir.bu ne kadar fazla olursa o kadar iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeßroN

işlemcilerdeki; 2mb,6mb v.b gibi şeyler işlemcinin keş(cache)/ önbelleğidir.bu ne kadar fazla olursa o kadar iyidir

BUKADAR BASİT OLDUĞUNU BİLMİODUM ÇOK UÇUK CEVAPLAR BEKLİODUM
  • İşlemcideki En Önemli Şey Mimaridir,Mesela (X Mimarisi Y Mimarisinden İyidir) X Mimarisi 2.4Ghz Y Mimarisi 2.4GHz'den İyidir.X Mimarisinin Y'den Ortalama 1.5 Kat İyi Olduğunu Varsayarsak X Mimarisi 2.4GHz = Y Mimarisi 3.6 GHz. Bir Mimari İşlemcinin Aynı Saniye İçinde Kaç Tane Komutu İşleyeceğini Mimari Belirler Başka Hiçbir Şey Değil. Yani Mimari En Önemli Şeydir.

Ardından Ghz Gelir,Ghz Ne Kadar Yüksek Olursa Örneğin:3.6Ghz İşlemci Saniyede 3600 Çevrim Yapar Her Çevrimde Ne Kadar İşlem Yapacağı Mimariye Bağlıdır

Ve Son Olarakta Önbelllek Gelir Önbellekte Verilere Çabuk Ulaşılması İçindir Bir Veriyi L1 Önbellekte Bulamazsa L2'ye Bakar L2'de Yoksa L3'e Bakar L3'de de Yoksa Ram'e Bakar Ram Harddiskin Önünde Veri Alır

İşlemciyi En Kolay Şekilde Böyle Anlattım İnşallah Yararlı Olabilmişimdir

• Mimari derken nasıl bişey demek istedin. Yani Athlon ve Phenom birer AMD mimarisi değil mi. yoksa opteron, deneb,propus gibi kod adları mı

Dostum süper olmuş. L1 in L2 ye L2 nin L3 e baktığını bilmiyodum

edit: ekleme yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 15 Eylül 2010; 13:45:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar bir bakın lütfen!!!!
    20 yıl önce açıldı
    Arkadaşlar lütfen bi bakın
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Galiba Bir Yanlış Anlama Olmuş İşlemci L1'e Bakar Onda Yoksa L2'e Bakar ....

Mimari Derken Şuanda Gündemde Olan Sandy Bridge Mimarisine Bakabilirsin
  • Evet pardon yanlış yazmışım . Peki L1 de yoksa L2 ye bakıyo ya hani. O zaman L1 in en büyük, sonra L2 nin L1 den biraz daha az, L3 ün de en az olması ya da L2 seviyesinde olması mantıklı değil mi?. Çünkü L1 büyük olunca daha çok hafıza saklıyo. L2 ye gerek kalmıyo

Sandy bridge ikinci nesil core2 değil mi. Eğer öyleyse HD6xxx serisi de başka bir mimari(biraz saçma olabilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Evet pardon yanlış yazmışım . Peki L1 de yoksa L2 ye bakıyo ya hani. O zaman L1 in en büyük, sonra L2 nin L1 den biraz daha az, L3 ün de en az olması ya da L2 seviyesinde olması mantıklı değil mi?. Çünkü L1 büyük olunca daha çok hafıza saklıyo. L2 ye gerek kalmıyo

Sandy bridge ikinci nesil core2 değil mi. Eğer öyleyse HD6xxx serisi de başka bir mimari(biraz saçma olabilir)

6xxx'ler Yeni Mimari Değil 5000 Seriyle Aynı 7000'ler Yeni Olacak

• Örnekli anlatım:
    quote:

Bir lokantaya ilk defa gidip bir kase çorba istediğinizde Çorbanın yapılıp gelmesi uzun sürebilir. Eğer yemeğin yapıldığı yerin(HDD) hemen ön tarafında belirli bir miktar yemeği sıcak tutabilecek bir hazne varsa (RAM) ve siz oradaki çeşitlerden birini yiyecekseniz çorbanın pişmesini beklemezsiniz. Siz eğer aynı yere daha sık gelmeye başlarsanız garson sizi tanır ve sizin geleceğiniz saatlerde yemek arabasına(L2) sizin çeşitlerinizi de koyar. Sürekli müşterisi olursanız ve %90 aynı siparişleri veriyorsanız geleceğiniz saatte çorbanızı masanızda(L1) hazır bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 15 Eylül 2010; 14:00:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Evet pardon yanlış yazmışım . Peki L1 de yoksa L2 ye bakıyo ya hani. O zaman L1 in en büyük, sonra L2 nin L1 den biraz daha az, L3 ün de en az olması ya da L2 seviyesinde olması mantıklı değil mi?. Çünkü L1 büyük olunca daha çok hafıza saklıyo. L2 ye gerek kalmıyo

6xxx'ler Yeni Mimari Değil 5000 Seriyle Aynı 7000'ler Yeni Olacak

Ayy doğru yaa. Zaten forumda tartışmalarda duymuştum. AMD aynı mimari ile Nvidia yı geçiyosa teknolojisi daha üstün diye. Bilgiler için çok teşekkür ederim

• Rica Ederim Kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

Örnekli anlatım:
    quote:

Bir lokantaya ilk defa gidip bir kase çorba istediğinizde Çorbanın yapılıp gelmesi uzun sürebilir. Eğer yemeğin yapıldığı yerin(HDD) hemen ön tarafında belirli bir miktar yemeği sıcak tutabilecek bir hazne varsa (RAM) ve siz oradaki çeşitlerden birini yiyecekseniz çorbanın pişmesini beklemezsiniz. Siz eğer aynı yere daha sık gelmeye başlarsanız garson sizi tanır ve sizin geleceğiniz saatlerde yemek arabasına(L2) sizin çeşitlerinizi de koyar. Sürekli müşterisi olursanız ve %90 aynı siparişleri veriyorsanız geleceğiniz saatte çorbanızı masanızda(L1) hazır bulursunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.