Şimdi Ara

bir sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar abiler otomobil forumunu seviyorum ve takip ediyorum bu konulara ilgim var her ne kadar bu sene ehliyet alacak olsam da hep ilgiyle takip ediyorum öncelikle herkese saygılar.
    Bir şeyi merak ediyorum bizim ülkemizde sıkça kullanılan 1.6 2.0 motor araçları şöyle 6 silindir falan yapsalar biraz fazla yaksa (ne kadar artar yakıtı bilmiyorum) ama daha performanslı olsa daha iyi olmaz mı böyle bir şey mümkün müdür?
    Bu konularda çok bilgim yok yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayın lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.mazdaclubtr.com/29623/kucuk-turbo-motor-buyuk-naturel-motor/

Verdiğim linkte seni aydınlatacak bir çok yorum ve tespit var.
    tokatlananlar varsa daha iyi bilgi verirler :)
    benzine %7 zam,
    mtv ocak zamları,
    kasko-sigorta şirketlerinin yeni kararları,
    kur yükseldi fiyat arttı, kur düştü fiyat düşmedi,...,...., hala fiyat artıyor!!!
    ..
    herşeye karar verdin sipariş verdin
    bekleme kuyruğu,
    ....
    gibi hararetli konularına bekleriz.
    benzinliğe gidip 100 tl vergi ödeyene 5 lt yakıt veriyorlar, sen hala yakıtı arttıralım diyosun
    şakayla karışık bir hoş geldin mesajı yazayım dedim hoş geldin

• ercandrsn kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hoş bulduk

• Bu konuda işin içine termal verim ve kayıplar giriyor. Yani 1.6 bir aracın 4 silindirli olmasıyla 6 silindirli olması arasında silindirlerin hacimleri, çap ve strok (piston yolu) değerleri değişecek, buna mukabil sıkıştırma oranı da değişecek ve neticede ısıl verim değerleri de değişecektir. İyi bir ayarlama ile çok iyi verim alınabileceği gibi fazladan yakılan yakıt karşılığında alınan verim birbirine denk olmayabilir. Bu yüzden 2000 cc ve yukarsı binek araçlarda 5 ve yukarısı silindir sayısı düşünülmeye başlanır. F1 araçları başka tabi, onlara harcanan Ar-Ge ve üretim masrafları binek araçlar için kullanılamaz.

Şöyle anlatayım, Suzuki SX4 S-Cross 1.6 VVT çap x strok: 78,0x83,0 mm yani taban alanı x yükseklik yapınca = 1586 cc elde ediliyor, kendin de doğrulayabilirsin.
    Aynı aracın 1.6 DDiS motorunun çap x strok değeri: 79,5x80,5 mm bu da 1598 cc eder. Dizel olduğu için sıkıştırma oranı çok daha yüksek. İkisi de 1.6 L olarak sayılıyor yuvarlamayla ve 4 silindirli ancak bir çok değeri farklı.

• desx kullanıcısına yanıt
    gayet açıklayıcı olmuş sağolun

Daha Fazla Göster
  • patikliağa P kullanıcısına yanıt
    Siz de sağ olun.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.