Şimdi Ara

Bir Sansui restorasyon hikayesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yurtdışına çıktığımda hiç elektronik malzeme alayım moduna girmedim ,zaten turist olarak gittik turist olarak döndük

    Belçikada elektronik malzeme satan işyerleri mutlaka vardır da nerede vardır bilemiyeceğim .

    Güzel ülkemden tek farkı aldığınız malzemenin replika olmaması avantajı olabilir .
    malum güzel ülkem replika cenneti , geçen gün arızalı televizyon için MD2310 transistör aldım . değiştirdim 10 dk. sonra gitti

    ben başka devre elemanlarında problem ararken tesadüf eski dağııttığım bir televizyonun aynı transistörünü buldum . pasif elemanları kontrol ettikten sonra bozuk eleman bulamayınca . çıkma transistörü taktım , televizyon o gündür bu güne çalışıyormuş .
    güvenerek aldığım firmanın transistörü replika çıktı yani

    Bu konuda en güvenilir yurtdışı adres dıgı - key ve mouser . tabi bunlar popüler . ismi ön planda olmayan onlarca yüzlerce firma var . fakat ahhh şu kargo masrafı olmasa

    bazı ürünleri çinden getiriyorum , güvendiğim firmalar var . ne replika ya denk geldim ne de fahiş fiyat .

    geçen gün 1280 adet karışık metal film direnç aldım , %1 gerçek toleranslı olandan yaklaşık 7.80 dolar kargo dahil .

    bazen uygun ve kaliteli şeylere rastlanıyor Ebay da . ürün gelmezse para iadesi alabiliyorsun .




  • Harika olmuş valla, şu yaştan sonra inşaatcı adamı elektronikçi yapacaksınız:D hanım tornavidamı getir
  • k@llone kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim arkadaşım .
  • ölüyü diriltmissiniz . ne güzel

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim , elinize sağlık muhteşem iş çıkarmışsınız.
    Gerçekten günlerce saatlerce uğraş gerektirir elektronik, elektrik işleri (baba mesleği olduğundan bilirim)

    1 ay önce sattığım pioneer sx737 min arkasından yaşadığım büyük pişmanlıkla sizi anlayabiliyorum. Eski cihazlardaki kalite ve ses bambaşka.
    Şu iyidir bu kötüdür demiyorum ancak şimdi aldığım teknoloji harikası ve herkezin öve öve bitiremediği amfiyi dinlemeye 2 saat tahammül edemiyorum ve çok yakında vintage ile değiştireceğim...
    Pioneer' imin karşısında dinlerken uyur kalırdım çoğu zaman o tatlı sıcak ses saatlerce çalsa da kulaklarımı tırmalamazdı... Beni vintage dinleyen bilen insanlar sanırım daha iyi anlayacaklardır.
    Karşısında saygıyla eğiliyorum.
  • Teşekkür ederim .
    SX 737 güzel tonlaması olan bir receiver . satmakla yazık olmuş .
    hedefimde Pioneer A9 veya SA 9800 var ama mantıklı fiyatlara bulamıyorum .
    burada tartışma yaratmak istemiyorum ,tartışmayıda sevmiyorum ama stk ,tda lm gibi entegre çıkışlı amplifikatörleri sevmiyorum , metalik bir ses hissediyorum .
  • haklısınız demek istediğim de tam o metaliklik midler okadar kulak tırmalıyor ki... TRT3 ü her zaman dinlerim ordaki spikerlerin sesindeki o dolgunluk ve gövde ve tınıyı özlüyorum ancak bunu ne yazik ki sattıktan ve yeni cihazı aldıktan sonra anladım bu da bana ders oldu . Tesellim gerçekten dinleyici birine satılmış olması (emin ellerde)
    Şimdilerde sansui ve pioneer sx serisi ne yeniden bakıyorum. Yeterki o tatlı lambalı tadındaki sese yeniden kavuşayım... Ama dediğiniz gibi fiyatlar çok uçuk ve pahalı
    Tonlama farkı varmıdır bilemiyorum ama sx X5X , X3X yada X2X ses rengi açısından sanırım benzerdir.
    Aslında pioneer A656 vb modellerde olur yeterki sesi sx737 ye benzesin :)
  • Sizinde gönlünüzde ki cihazlara en kısa zamanda kavuşmanızı dilerim
    saygılar murat
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-433C0D151 -- 3 Ekim 2015; 2:17:09 >
  • Bazı servislerin bozuk diye söktükleri kartı daha sonra tamir ettirip başka bir cihaza yeni diye sattıkları söylenir

    Biraz dürüstlük bekliyoruız !.

    geçen yıl arkadaşımın samsung televizyonu bozulmuş ,servis çağırmış , LCD bozuk bu sebepten görüntü vermiyor dediği televizyonu besleme katındaki kondansatörlerin kaçak akımı yükseldiği için problem olduğunu tespit ettim .
    5 tane kondansatörü değiştirdim 35 TL .
    Ekran değiştirdim deyip 950 TL alacaklardı .
    be insaf .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Servislerin çoğu elektronikten hiç anlamayan sadece soketi çıkar kartı değiştir vé soketi takı öğrenmiş kişilerle dolu. Çoğu bilgi ezberletilmis. Otomatik uygulama var. Çok yazık ama böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis arızalı kartı tamir ederse ,ithalatçı veya üretici para kazanamaz . kart değişecekki , hem servis kazanacak hem ith. üretici .
  • O yüzden anlamayan adamları dolduuyorlar servislere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlarında bir tane teknik müdür vardır .

    anlayan adam o maaşa çalışmaz , kendi işyerini açar . diplomalı tekniker işyeri açması kanunen yasak . diplomalı ise en az 3 yıl sigortalı teknik serviste çalışma zorunluluğu ve işyeri açma yetki sınavı gerekiyor , Teknik okul diploması yoksa bu süre sanıyorum 7 yıl .İlköğretim diploması yeterli !.
    Olması gereken bu zatende .
    ne öğrendiğine bağlı , sınavlar zaten çok basit .
    7 yılda kuş bile öğrenir
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Konunun büyük bir kısmını okudum. Gerçekten iyi bir iş çıkartmışsınız , bir diyci olarak imrendim. Bu tarz eski cihazları değerlendirmek gerekir. Değerlendirmek istemeyen insanların bir kısmı cihazlarını eskiciye verip elden çıkartıyor. Tabi uğraşacak olan insanın işi bilip bilmemesi de önemli mevzu. Benzer bir restorasyonu 3 yıl evvel bende kendi kullandığım Technics marka amplifikatörüme uygulamıştım. Gerçi benimki cihazın anakartını komple elden geçiren bir restorasyon olmuştu.

    Konuda da değindiğiniz üzere bu konuda en büyük engel sevgili ülkemizin malum şartlarından ötürü ulaşamadığımız kaliteli malzeme sıkıntısı. Karaköy piyasası seneler içinde gittikçe Çin ' e kaydı. Geçenlerde yolum düştü eskicinin birinde 2 koli 470uF 50V civarı ERO marka kondansatörler. Üzerlerinde W. Germany yazıyor. İçimden almak geçti ama o zamandan bu zamana halleri ne olmuştur ölçmeden de bilemeyiz ki.. Gerçi çekmecemde o yıllardan kalan örnek kondansatörler var ve LCR metre ile ölçüm yaptığımda inanamıyorum. Üzerinde yazan değerlerinden hemen hemen hiç sapmamış değerde görünüyorlar. Yeni aldığım Çin işi kondansatörler ise tam bir facia.

    Vintage cihazların yeri bir başka gerçekten , yaptığınız restorasyona yakışır bir ses aldığınızı düşünüyorum. Daha senelerce kullanılacak , özenle bakılacak bir cihaz olmuş. Elinize , kolunuza sağlık.




  • elektrosenol kullanıcısına yanıt
    Takdiriniz için çok teşekkür ederim .
    evet malesef güzel ülkemde sonu yang yong yung ile biten ve kendi tecrübemle 1 yılda ömrünü tamamlayan kondansatör cenneti . yarı iletken zaten bir şans , öyle bir replika yapılıyorki ,gerçeğinden ayırt etmek neredeyse imkansız .

    sürekli elektronik malzeme aldığım büyük firmalarla konuşurum, daha önce başka forumlardada yazdım . 3 centlik kondansatör getirmek varken neden 3 dolarlık kondansatör getirelim diyorlar ,siz talep edeceksiniz ki biz getirelim diyorlar .
    zahmet etmeyin ben yurtdışından getiriyorum diyorum .
    dıgı key ,mouser ve ebay neredeyse tüm siparişlerimin adresi oldu .

    eş dost tamir ettiğim cihazlara bile piyasa malı kullanmayıp 10 -15 yıllık hurda crt televizyonlar söktüğüm , elna ,rubycon ,nichiconları kullanıyorum .

    aslında bu restorasyonu yaparken kullandığım pasif elemanları yurt dışında normal elektronik mağazalarında edinmek zormuş , herkes mouser e cihaz bilgisi şasi no verip mouser kendilerine eksiksiz parça temin ediyormuş .
    kaliteli ürün bulmak zor heryerde . besleme kondansatörünü makul bir şey aldım ,çifti 40 dolara Elna çünkü nichicon un super through serrisi 15000 uf yaklaşık 110 dolar çifti .

    Cihaz accuphase olur hadi neyse , yinede inanılmaz tok bas ve detay tonlamalara sahip oldu , muse ve gold fine , silmic ıı kondansatörlerle .

    evimde sıradan cs757 lerle bu kadar güzel ses alınabileneceğini ummuyordum açıkçası .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgk07

    Aslında pioneer A656 vb modellerde olur yeterki sesi sx737 ye benzesin :)



    A656 ile maalesef pek benzemeyecek sert bir sesi var. yamahavari aklınızda bulunsun.

    topik sahibinin eline, emeğine sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan


    quote:

    Orijinalden alıntı: mgk07

    Aslında pioneer A656 vb modellerde olur yeterki sesi sx737 ye benzesin :)



    A656 ile maalesef pek benzemeyecek sert bir sesi var. yamahavari aklınızda bulunsun.

    topik sahibinin eline, emeğine sağlık.

    teşekkürler
  • Bu restorasyonda aklımdan çıkmayan bir sorun ile karşılaşmıştım
    Driver katında bulunan Dcoffset ayarı biraz uğraştırdı beni , şöyle ki .
    Tek kanal ilk açılışta 170 mA dc veriyordu ,değiştirdiğim çok turlu trimpot ile 0 V yaklaştırıyorum , stabil kalıyor .tamam çok güzel ,Amaaaa kapatıp açınca negatif 170 yakın DC veriyor , tekrar 0 getiriyorum. tekrar kapatıp açıyorum hoooop pozitif 170 olmuş
    difgransiyel transistörleri klasik digital multimeter ile ölçüyorum sağlam . hatta hfe ölçüyorum o da normal . diranç ,kondansatör neyin varsa kontrol ediyorum . osliloskopla sinyala bakıyorum normal . Eeeee bu ne ya . sinir etmeyemi çalışıyorsun beni diyorum .
    gittim 10 tane 2SC1708G aldım hırs yaptım arkadaş deli oılacağım
    LCR metre ile üzerinden çıkan sağlam kanal transistörlerle bozuk ayar tutmayan kanal transistörlerin değerlerini ölçmeye başladım , hfe gayet normal düzeyde data ile hemen hemen aynı . dikkat çeken tetikleme voltajları 0.040 V farklı . acaba oldum
    hadi canım diyorum olamaz . transistör sağlam ,aldığım 10 transistörün içinden iki tanesini match lemeye çalıştım , ne lanet şey ,herbiri çok fark olmasada toleransları yüksek . birbirine en yaknı kağıda not ala ala buldum
    Taktım ikisini .
    olmuş bu yavv dedim ,
    akla gelmeyecek ( belkide benim aklıma gelmeyecek ) çok minik detay nelere sebep oluyor .

    DC Offset ayarını 0 yaptım . misss

    acaba diyorum hangi servis kafa yorar . Dc offset o ne
    Çalışıyor kardeşim al götür evine hasta etme adamı derler
     Bir Sansui restorasyon hikayesi




  •  Bir Sansui restorasyon hikayesi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.