Şimdi Ara

Bir PNG sorusu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1-PNG bir fotonun interlaced mi yoksa non-interlaced mi olduğu neresinden nasıl anlaşılır? Bir yerlerinde yazıyor mudur?
    2-Interlaced bir PNG'yi, non-interlaced bir PNG haline getirmenin yöntemi nedir??

Teşekkürler.

• photoshopta açıp properties diyerek detaylı bilgi alabilirsin.
  • 1- Üsteki arkadaşın dediği gibi belki dosya bilgilerinde bulabilirsin. Aslında interlaced olması sadece objenin resimde gözükmesi diğer alanın (veya sabit zeminin) transparan olmasıdır. Böylece zemin hangi renkteyse objeyi saran alan o renge bürünür.
    2-Interlaced resim açılır, eğer objeyi saran zemin sabit renkteyse sihirli silgi ile tıklanıp bu alanlar transparan yapılır(silinir). Eğer objeyi saran zemin çetrefilli ise (girinti çıkıntılar) itinayla silinir. Kaydet>Png> seçildikten sonra non-interlaced olarak kaydedilir. (Photoshop CS3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 15 Eylül 2010; 19:21:30 >
  • Arkadaşlar, ilginize teşekkürler!
    Sony Vegas / New / 1920 x 1080 / Video preview window : "best full" deyince 1920 x 1080 lık sabit bir görüntü elde ediyorum.
    Bunu ister JPEG ister PNG olarak kaydedebiliyorum.
    Ancak photoshop'ta bakınca hiç bir bilgi çıkmadı. O yüzden sormuştum. Sonra aklıma Vegas'ı açıp da properties'e bakmak geldi. Interlaced değilmiş!

Ancak, sizleri yakalamışken bir kaç soru daha sormak isterim:))
    1-Alfa channel'ın varolması için non-interlaced mi olması gerekiyor??
    2-JPEG'den PNG'ye çevirince kayıp çok mu fazla oluyor?? O yüzden tavsiye edilemeyen bişi mi?
    Mesela Vegas'la, JPEG'ler elde ettiğim 1920 x 1080 PNG'ler 3.30/3.40 MB gibi oluyor? Bu sanki kayıp yok, kalite de iyidir, idare eder falan mı demek???
    3-Elimde epey bi renkli negatif ve de dia var. 35 mm.
    Tararken, Vegas'la içine zoom yapıp da rahat dolaşayım diye, uzun kenarı 4000 yapıyorum. Yani 4000 x 2700 gibi bişi oluyor. 300 dpi. PNG.
    Neredeyse 50 mb'ye yakın yer tutuyor bir tek kare. Aslında sorunum şu ki epey bir zaman alıyor tarama işlemi.
    Aklıma benim fotoğraf laboratuarı geldi.
    Tamam abi tararız dediler. Printer'ın tarayıcısıyla. Ancak PNG olarak save edemiyorlar, TIFF var.

Soru : TIFF olarak tararken nelere dikkat edilmesi gerekir ki daha sonradan bu PNG'ye çevrileceği için, boşu boşuna bir iş yapmış olmalayım diyorum.

Bu amaçla Sony Vegas'ın forumunda da bir topic açtım. Merak edenler ve de İngilizcesi olanlar bir bakıversinler. Epey bir görüş ayrılıkları çıktı sanki:)
    http://www.sonycreativesoftware.com/forums/ShowMessage.asp?MessageID=726646&Replies=21

Özetin de özeti:TIFF kaydedilecek, sonra da bunları PNG yapıcam, TIFF daha baştan nasıl kaydedilmeli??

İlgilenenlere tekrar teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.