Şimdi Ara

Bir pc de iki işletim sistemi hata ve cözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayarımda 2 harddis var birnde xp diğerinde vista kuruluydu ve acılışta hangisini secersem o acılıyordu şimdi 1.harddiske xp ultımate plus 2009 kurdum diğer işletim sistemini görmüyor pratik bir cözümü varmıdır acaba

Onerım Boot Manager tarzı programlardan birini ufak bir partiton olusturup ıcıne kurmanız ve her acılısta windows un boot select ekranı ıle degılde kuracagınız programın ekranından secerek ıstedıgınız ısletım sıstemı ıle oturum acın...

Örnek bir Boot Manager programı sorar iseniz de "Acronis Boot Manager" ı kullanabılırsınız derim...

Fosil Grubu (Dikkat içerde dedeler var)
  • c:/ icindeki gizli sistem dosyasi olan boot.ini dosyasinin icine gir ve sadece xp olarak kalan satirin aynisini bide diger windowsa uyarlayarak olustur. orn; c:/windows xp pro ise ayni satirin altina diger windows nerdeyse misal d:/windows 98 yazmalisin. Kolay gelsin..
  • Tulgacanın dediğini deneyeceğim olmassa
    koramaz dediğini deneyeceğim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canseven -- 29 Mart 2011; 20:21:47 >
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=3Y76EN /Kernel=TUKernel.exe
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=3Y76EN-BAK

ÜSTTEKİ GİBİ BİRŞEY OLACAK YANİ. 2. MULTİ OLANI 2. WİNDOWSUN OLDUĞU DİSKE GÖRE UYARLAYARAK YAZABİLİRSİN. MESELA 2. PARTİTİONDA İSE 1 OLANI 2 YAPARSIN. WİNDOWS KLASÖR DİZİNİ WİNDOWS HARİCİNDE BİRŞEY YAZIYORSA MESELA BEN 98 KURARAKEN WİNDOWS İSMİNİ WİND98 YAPIYORUM ÖYLE BİRŞEY VARSA SENDE ONU YAZARSIN. BOOT.İNİ DOSYAN DEĞİŞTİĞİ İÇİN VAROLAN WİNDOWSUN BUNUN İÇİNDE SATIR OLARAK OLMADIĞI İÇİN BAŞLANGIÇTA GÖRÜLMÜYOR VE AÇILMIYOR. KOLAY GELSİN..

Orijinalden alıntı: Tulgacan

[boot loader]
    timeout=0
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=3Y76EN /Kernel=TUKernel.exe
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=3Y76EN-BAK

ÜSTTEKİ GİBİ BİRŞEY OLACAK YANİ. 2. MULTİ OLANI 2. WİNDOWSUN OLDUĞU DİSKE GÖRE UYARLAYARAK YAZABİLİRSİN. MESELA 2. PARTİTİONDA İSE 1 OLANI 2 YAPARSIN. WİNDOWS KLASÖR DİZİNİ WİNDOWS HARİCİNDE BİRŞEY YAZIYORSA MESELA BEN 98 KURARAKEN WİNDOWS İSMİNİ WİND98 YAPIYORUM ÖYLE BİRŞEY VARSA SENDE ONU YAZARSIN. BOOT.İNİ DOSYAN DEĞİŞTİĞİ İÇİN VAROLAN WİNDOWSUN BUNUN İÇİNDE SATIR OLARAK OLMADIĞI İÇİN BAŞLANGIÇTA GÖRÜLMÜYOR VE AÇILMIYOR. KOLAY GELSİN..

Tulgacan bahsettiğin C de WINDOWS gizli sistem dosyaları dahil aşağıda bahsettiğin şekilde ne bir dosya nede bu şekilde dosya dizini var default diye bir dosya veya her neyse birşey oda açılmıyor 2 dane resimde görüldüğü gibi 1- default özelliklerden görünüm 2- default acılmama açıklaması
    [boot loader]
    timeout=0
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]

not : resim yükleyemedim dosya uzantısı ya png olduğundan yine de yüklemeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canseven -- 29 Mart 2011; 23:46:03 >

• boot.ini c:/ içinde, windowsta değil. ayrıca birinci windows vista eğer c'dekiwindows klasörünü kullanıyorsa, 2. windowsxp hangi sürücü ve hangi klasörü kullanıyor?
  • çok da bilmiş olmamakla birlikte c +sağtuş+gelişmiş+++ dediğiniz bölüme ulaştım şimdi daha öncki windows xp prof olarak biliyorum adını ya yanlış olursa hepten çökermi bilmiyorum eve gidince bakacağım ok
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.