Şimdi Ara

Bir Pc açılmıyor vakası daha..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 1 hafta önce 3 hafta serviste kalan pc mi aldım, anakart arızası giderilmiş olarak ulaştı elime sorunsuzdu, dün bilgisayarı kapattım ( daha doğrusu pc yi kapattım kasamda sorun var kendi tekrar açılınca power tuşuna 5 sn basılı tutarak kapattım) Şu an bilgisayarım açılmıyor, hiç bir güç belirtisi göremiyorum sadece power ı açtığımda cızz sesi duyabiliyorum, fikri olan var mı ne yapmam gerektiği hakkında ? Yarın götürecem servise ama off
    Daha önce defalarca olan bir olaydı bu hiç sorun yaşamamıştım..

• o cızzz sesi power supply den geliyorsa eğer büyük ihtimal voltajların çok yüksek kardeş ve bu voltaj yüksekliğinden dolayı power suply nin kondansatörleri şişmiş olabilir yada bu söylediklerimin aynısı board un üzerindeki kondansatörler olabilir.
  • Güç kaynağından cız sesi gelmekle beraber fan dönüyor mu? Anakart üzerindeki ve Güç kaynağındaki fan dönüyor ise ...Anakarttaki kondansatörlerden... Fanlar çalışmıyorsa güç kaynağına El Fatiha...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesutelb

Güç kaynağından cız sesi gelmekle beraber fan dönüyor mu? Anakart üzerindeki ve Güç kaynağındaki fan dönüyor ise ...Anakarttaki kondansatörlerden... Fanlar çalışmıyorsa güç kaynağına El Fatiha...

Güç kaynağına el fatiha bu durumda
    Kasa mı alsam ne..
    Neyse psu garantisi olması lazım ama sanırım yine anakart sorunu olabilir her ne kadar öle görünmese de..
  • anakartının ilk arızası nedendı onuda yazarsan daha emin olacam ama genede anakartının tamırı tam yapılmamıs gıbı duruyo bence anakartın uzerındekı kısa devrden dolayı PSU sismis git o yaptırdıgın yere vur adamın kafasına heheh aman aman saka genede anlat magdurıyetını
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesutelb

Güç kaynağından cız sesi gelmekle beraber fan dönüyor mu? Anakart üzerindeki ve Güç kaynağındaki fan dönüyor ise ...Anakarttaki kondansatörlerden... Fanlar çalışmıyorsa güç kaynağına El Fatiha...

bunlara cevap verirsen sana daha iyi yardımcı olmaya calışırım
  • güc kaynadı arıza yapmıs olabilir onun anakarta takılan soketten geniş olanın da sarı ve yeşil kablolar var onları bir atac ile birlestirp test edebilirsin yanlız tek sorun makinamı acıp yeşil kabloylamı yapıyoduk tam hatırlamıyorum acmaya useniyorum biri sarıda sen bi denersin bişey de olmaz yanlız power supplyın butun kablolarını cıkart ne olur olmaz power supplyın testi için eger calısmassa arızalı demektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.