|
Bir oyun kaç fps de kasar (2. sayfa)

-
-
15 fpsler ile ne hitmanler bitirdik oynamak isteyen herturlu oynar -
Oyunun motoruna göre değişir bu durum. Oyun motoru 60 FPS çalışmak için yazılmışsa siz 50 FPS alırsanız frame atlama hissedersiniz. (Genel FPS oyunları, yarış oyunları, Mortal Kombat vs...)
Eğer oyun motoru 30 FPS'ye göre optimize edilmişse 30 FPS altında frame atlama, size göre "kasma" sorunu yaşarsınız.
-
bütçe sınırı yoksa anlık 50fps'e kadar düşen, sabit 75fps ve üzeri mükemmeldir
fiyat performans sistemi için anlık 25fps'e kadar düşen, sabit 50fps civarı iyidir
bütçe sıkınıtılıysa anlık 15fps'e kadar düşen, sabit 30-40fps civarı iyidir
-
bence monitörün hz'sinin altında kalan her fps değeri için kasar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19B1EB24B -- 10 Aralık 2020; 10:23:37 > -
40 FPS Altı kotü.
-
Bana göre 30 fps altı -
En az 60cılar 60ın altındaki her şeye kasıyor der ama tam manasıyla kasma olarak soruyorsan 25in altı oynanmaz.
Maddi durum kurtarmıyorsa en azından medium high ayarlarda sabit 30 alıyorsan şanslısındır. Ağız büküp bu ne ya demeden sabit 30da takır takır oynarsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla bende 350fps var cs go oynuyorum.
Her rakiple karşılaştığımda ping 180 üzerine çıkıyor. Ve ölüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyuna göre değişir. Konsol odaklı oyunlarda buffering yöntemi ile 30 fps akıcı bir şekilde gösterilebiliyor ama CS:GO gibi pc odaklı bir oyunu 30 fps oynayamazsın hatta 60 fps olsa bile fare gecikmesini hissedersin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
aslında evet görüntüde bi fark olmaz. fakat mouse ile çevirdiğinizde verdiği tepki daha hızlı olacaktır. nedenini bilmiyorum görüntü olarak 60hz monitörde oynuyorum ama 60fps üstünde görüntü akıcılığı aynı fakat 150 fps altında mouse tepkilerimdeki ufak gecikmeyi hissedebiliyorum. bunun sebebini bilen arkadaşımız varsa açıklayabilirse bu konuda da aydınlanmış oluruz.
-
Ben eski pc ile 30fps e alışmışım gözüme kötü gelmiyordu yeni pc alınca anladım. 40fps in altı kötü. 60fps ideal. -
40 iyidir.
Su ekonomi krizinde kusura bakmayın sırf 60 FPS için sistemi sıfırdan yenilemem -
quote:
Orijinalden alıntı: ZewZackbunun en güzel örnek oyunu bence counter-strike 1.6
oyunu 1024x768 75 hz de açın
fps_max 30 a getirin dolaşın
fps_max 20 ye getirin dolaşın
fps_max 40 a getirin dolaşın
fps_max 50 ye getirin dolaşın
fps_max 60 a getirin dolaşın
fps_max 100 e getirin dolaşın
fps_max 250 ye getirin dolaşın
fps_max 333 e getirin dolaşın
eğer steam versiyondaysanız ve biraz da fps oyun manyağı iseniz hepsinin akıcılığının birbirinden farklı olduğunu hissedersiniz
hele ki 100 ile 333 arası farkı anlamak daha basit olacaktır
gerçek kasma ise kişiden kişiye değişir yani. ama teorikte sabit 30 kasmaz 30 dan düşükler kasıyor kabul edilir
Bu anlattığınız türünün tek örneği. Aynı şeyi ben de CS:Go'da denedim. 60hz panelimde 60fps ve 300 fps arasında gerçekten fark vardı. Şimdi 144 paneneldeyim 144fps 200 fps arasında fark yok ama. Hayatımda ilk defa böyle birşeyi csde yaşadım
-
23-24 bana gore -
hocam bence 30 fps'ten sonra göz alışkanlığına bağlı. 30 altı sıkıntı
-
bu hadise iyice çeşitlendi arkadaşlar, o kadar çok etken var ki işin içinde, görüntü teknolejileri, g sync, freesync, hz değerleri, oyun motorları artık eskisi gibi 60 frame üstünü göz algılamaz gibi kesin çizgilerle de konuşamıyoruz
Misal şimdi bendeki 4k android tvde öyle bir motion teknolojisi var ki oyunları o açıkken oynadığımda 30 fps 60 fps gibi - 60 fps de 120 gibi akıcılık sağlıyor, aynı ayarlarda 60 fps de g sync pc monitörümde oynadığım oyun bana akıcı gelmiyor, baya baya takılıyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 10 Aralık 2020; 21:46:40 > -
https://www.youtube.com/watch?v=RTEmL2pnI-4&feature=youtu.be Burda sistemimle cyberpunk 2077 de 40 50 fps görünüyor videoya bakarmısınız iyi mi sizce -
60'a alıştıktan sonra 50 bile insanın canını çok sıkıyor. 30 fps ise asla kabul edemeyeceğim bir değer. Asla!
-
Kesinlikle 60 ın altındaki oyunlar kasıyor hissiyatı veriyor. Bazı oyunlar bunun üstündesinden geliyor blur efekti kaynaklı mı yoksa başka birşey mi bilgim yok. RD2 45 FPS'de kasıyor gibi ama rahatlıkla oynanabilir hissiyatı veriyor. Böyle takılma falan değil daha başka birşey.
Monitör GSYNC olursa oyunlar 45 FPS'de bile gayet güzel şekilde oynanıyor.
Filmlerde ise 60 fps sevmiyorum. Yapan programlar var SVP ve Splash gibi ama gözüm dalgalanıyor sahneleri takip edemiyorum. 24-30 fps arası filmlerde iyi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X