Şimdi Ara

Bir otomobil hakkında nasıl 'yeterli' fikir sahibi olursunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatında belki de sadece 1km kullancığı 8.veya hiç kullanmadığı) araç hakkında google sayesinde bilgiler bulup bunu da sıkı sıkı savunmak kadar saçma birşey yok. Pazarda, galeride şurda burda "duyduğu" bilgileri gerçekten tecrübe etmiş gibi körü körüne savunmanın da bir anlamı yok.

Peki bir otomobil hakkında alınıp alınmayacağına, kaliteli kalitesiz oluşuna ve diğer konularıda dahil ederek sonuca ulaşmak için nasıl bir yol kullanırsınız?

100km kullanmak yeterlimidir mesela? ya da sizin kriterleriniz nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: adanaliyik

Hayatında belki de sadece 1km kullancığı 8.veya hiç kullanmadığı) araç hakkında google sayesinde bilgiler bulup bunu da sıkı sıkı savunmak kadar saçma birşey yok. Pazarda, galeride şurda burda "duyduğu" bilgileri gerçekten tecrübe etmiş gibi körü körüne savunmanın da bir anlamı yok.

Peki bir otomobil hakkında alınıp alınmayacağına, kaliteli kalitesiz oluşuna ve diğer konularıda dahil ederek sonuca ulaşmak için nasıl bir yol kullanırsınız?

100km kullanmak yeterlimidir mesela? ya da sizin kriterleriniz nelerdir?

Kullanmadan yorum yapılmasına aslında bende karşıyım.

Ancak bazı otomobillerin kronik hataları bariz belli, kullanan da kullanmayanda biliyor. Onun haricinde sırf marka kötülemek ya da aşağılamak adına yapılan yorumlara ben de karşıyım.

• kullanmadigim bir otomobilin sofor kapisini acar kaparim , o bana o araba hakkinda her bilgiyi verir
    edit:tabii buna dayanarak 3. kisilere yorum yapmam kesinlikle , birak kullanmayi sahibi olmadigim yillarca binmedigim otomobil hakkinda dahi yorum yapmam. ama kendim bir fikir edinmek istiyorsam agirligi yol tutusu kaportasi hakkinda , kapi acip kapamak yeterli geliyor bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 7 Ocak 2010; 13:48:04 >
  • ben geçen yaza kadar arabalar hakkında fazla birşey bilmezdim

araba hevesim vardı ama bilgim yoktu

taa ki ilham gibi birşey gelene kadar : )

ağustos ayı civarlarında bi başladım netten araba araştırmaya

önce araba satış sitelerinden başladım

sonra forumlara girdim

dışarda tanıdığım ustalar var onlara sordum soruşturdum

şu anda abartısız sözlüyom netten her gün 106 lara 306 lara civic lere bakarım forumlarına girerim takip ederim yani bunlar sevdiğim araçlar olduğu için

eğer başka bir arabayı beğensem onun hakkında da bilgi sahibi olurum

illa kullanmak gerekmiyor bilgi sahibi olmak için önce o arabanın bilgilerini bilip öyle kullanmak daha iyi

eğer allah nasip ederse bir araba tabi imzamdaki arabalardan biri fazla zorluk çekmem: )

o araçlar hakkında bilgim var sadece sürme becerime kalacak : )

ama aracı sürerek bilgi sahibi olmak ta ayrı bi havadır bence

benim yorumum bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmT 106 GTI -- 7 Ocak 2010; 14:30:31 >

• aracın öncelikle sayısal verilerini bilmek gerek

bir cok yapılmış olan testleri sürüş izlenimlerini okumak bilgi edinmek gerek

aracı yakından detaylı şekilde incelemek tüm foksiyonlarıyla kişisel olarak araştırmak gerek

aracın üretimi markası hakkında bilgi sahibi olmak gerek

aracda kullanılam malzemelerin neler olduğunu ayni özelliklere sahip başka modeller hakkında tüketici yorumlarını

bilmek gerek

donanımını kendine has özellilerini bilmek gerek

mümkünse test etmek kullanmak veya seyahat etmek aracın yolda didişi darbe emişi performansı yalıtımı görüş

acıları kullanışlılığı hakkında kişisel bilgi edinmek gerek ki.

arac hakkında bilgi sahibi olunsun ve biri sorduğunda genel bir fikir beyan edilebilsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.