Şimdi Ara

Bir Ogrencinin gozuyle Amerika'da yasam...! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
102
Favori
110.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    20-25 saatlik yolculuğun ardından, daha fazla da olabilir, zorlu bir süreçti (izmir-ist-milano-atlanta-fort walton) -evet epey aktarma yaptık- gece 10 gibi indik havaalanına ama bir biz bir de ilk methodist kilisesi üyesi amcamız vardı mekanda. bizi karşılamaya kimse gelmemiş ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. güvenlik görevlisi havaalanının kapanacağını söyleyip bizi dışarı gönderiyor, işte burda misyoner amca devreye girip bizi kiliseye davet ediyor. sokakta sabahlamak yerine kiliseyi tercih ediyoruz. insanların bu kadar yardımsever olabileceği hiç aklıma gelmemişti gitmeden önce ama dakika 1, gol 1. adam ve eşi üşenmeyip sabah önümüze kahvaltı bile koyuyorlar. özellikle kasaba tarzı ufak yerlerdeki insanlar çok yardımsever, yolda yürürken bile hiç tanımadıkları insanlara selam verip gülümsemeleri, iki çift kelam etmeleri çok güzel şeyler gerçekten. @Contranarya'nın bahsettiği gibi arabasız yolda yürüyen birilerini görünce çok şaşırıyorlar ve size 2-3 metre uzaktan geçiyorlar yoldan, yayalara saygı inanılmaz ama şehirlerde aynı bizim burası gibi. hele new york trafiği, püfff. daha var bayapı şey ama uzatıp kafa ütülemeyeyim.

• Son söylediğin oraya giden bir arkadaşımda aynısını söyledi ''orda çalışana hayat kolaymış.''
    Çünkü tam anlamıyla bir emperyalist devlet olduğu için.
  • Afs sınavı bu haftasonuydu kaçırdım ben napıcam şimdi ya
  • ya okurken harbiden vay anasını dedim ya.Keşke bende gitseydim bi yurt dışınaBenden geçti gibi artık ama dostum sen ne yap ne et foto çek bol bol bizede göster dört gözle bekliyoruz yeni yazılarını.Hadi kolay gele sana
  • Teşekkürler cevabın için..
  • Afs olcak diye bir sar yok hocam arastir onu baska sirketlerde bulursun
    @fth_21 tesekkurler firsat buldukca-)
    @Hazan ben tesekkur ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: crawling

Afs sınavı bu haftasonuydu kaçırdım ben napıcam şimdi ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Juiced

Serg , güzel yazı olmuş, teşekkür ederim oradaki hayatını gözümde canlandırabiliyorum.Anılarının devamını diliyorum. Bu arada bir şey soracam orada karnını nasıl doyuruyorsun?

Hani bana cevap
  • Bende 5 yıl fransa da kaldım,
    o günlerimi hatırlattın yaw
  • kardeşim seninle gurur duydum aferimi çoktan hak etmişsin sadece sana bişey sormak istiyorum amerikadanwww.donanimhaber.com a tıklayıp girmek nassıl bi duygu
  • Gerçekten Muhteşem Bir Yazı Olmuş,Emeğin İçin Teşekkürler,Yazılarını Dikkatle Takip Edeceğim
  • Arkadaşlar yurtdışında okumak sanıldığı gibi cennette yaşamak değildir bu ABD de olsa aaynıdır. Tamam eğitim ve yaşam standartalar yüksek ancak zorluklarıda var...

ikinci bi olay orda (yurtdışında) üniversite okumak isteyenler denklik konusunda bilgilensin...
  • oncelikle slm dostum,

bende 2 yildir Amerika'da yasiyorum boyle bi konu hep acmak istemistim ama 2 cumleyi bi araya getiremedigimden acamadim bi turlu :)
    sen burda kiminle kaliyosun alman fln bu kisiler seni nasil kabul etti ? (cok sukur ben ailemleyim)
    bi de 3 aydir ordayim diyorsun ing. yi nasil kavradin benim 2 yil oldu daha yeni yeni milletle samimi olmaya basladim yapimdam olsa gerek.

bende West Virginia'dayim bu arada
  • Yaa ben senin yaşındayken değil amerika, istanbulda avrupa yakasına geçmeyi bilmiyordum.Yeni nesil işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: julya lena

Arkadaşlar yurtdışında okumak sanıldığı gibi cennette yaşamak değildir bu ABD de olsa aaynıdır. Tamam eğitim ve yaşam standartalar yüksek ancak zorluklarıda var...

ikinci bi olay orda (yurtdışında) üniversite okumak isteyenler denklik konusunda bilgilensin...

denklik konusu pekte önemli değil sonuçta amerikada okuduktan sonra devlet memuru olan adam pek tanımıyorum özel şirketlerde ceo vb. herhangi bir pozisyonda işe alınırkende sen üniversite okumuşsun ama denklik veriyomu bir yök bakalım demiyo

• Gerçekten Keyifle Okudum Tecrübelerini Bizimle Paylaştığın İçin Teşşekür Ederim.
  • merak ettiğim daha çok varda aklıma gelmiyo şunları sorayım

caddede gezerken filmlerdeki gibi kaykayla gezenler çok varmı?
    mizah dergileri varmı
    yerlerde çöp varmı?

daha çok sorucam
  • cevaplar için tekrar tsk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DARK TOWER

Son söylediğin oraya giden bir arkadaşımda aynısını söyledi ''orda çalışana hayat kolaymış.''
    Çünkü tam anlamıyla bir emperyalist devlet olduğu için.

ewt ingiLterede ufaq çapLı ara$tırma yapmı$tık ..
    çöpcüLer 4000 pound aLıyorr. demi$Lerdi ..ingiLterede ya$ayanLar biLirLer ..böyLe bir$ey doğrumu
    doğruysa 4000 pound iLetürkiyede Lüks ya$am kuruLur =)

ayrıca interraiLyapmayı dü$ünen var mı .?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiLdisi -- 20 Kasım 2007; 22:16:30 >
  • AFS ile gitmedim hocam baska bir firma..
    Mulakatlar tamamen ingilizce bilginizi olcme ve algilamayla ilgili + genel kultur bunun icin extra bir calisma yapamazsiniz ne gelirse sansiniza...-)
    Bana sorunun tekinde abd bayraginda kac yildiz var diye sormuslardi eyalet sayisi kadar demistim dogru tiklemislerdiyani o an bilmesem nolurdu bilmiyorum ama sans meselesi birazda genel kultur sorulari diger sartlar ise 3.5 in uzeriydi sanirim oyle bi not ortalamasi +4.0 ing not ortalamasi iyi referanslar vs vs
    @Kayakci cok eleman var burda + paten-) ama ozel kaldirimlari var onlarin bile dusunun artik-)
    Mizah dergileri elbette var
    Yerlerde copte var hocam zenciler pis insanlar
    Bide istedikleri zaman osurup gegirmek serbest nefret ediyorum bu ozelliklerinden
    @SheHiT dil olayini cozmek zor olmadi yasitim bir cok insanla ayni okuldayim ve her gun konusa konusa geciyor e buraya gelince temelimde vardi o yuzden 2 ayda cozdum olayi ki baslangictada cok zor degildi acikcasi sadece guney aksani cok farkli ona alismak zaman aliyor-)
    @DarkSleep__ Yeni nesil iste hocam zamane cocuklari
    Denklik olayi cok karisik meb her yil degistiriyo mesela bir universitenin denkligi varsa tum bolumleri icin degil yalnizca bir kac bolumu icin vardir Harvard in bile cogu bolumunun denkligi yok yani cokta onemli degil denklik calisacagin sirket meb in denkligi varmi diye sormuyor tahminimce-)

quote:

Orjinalden alıntı: DeliManyakAdam

AFS ile mi gittin
    evetse mülakatta neler
    yaptın neler soledin biraz annatrmsn

• çok güzel bir yazı yazmışşsın bir solukta okudum en kısa sürede fotolarını bekliyoruz...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.