Şimdi Ara

bir mezun ile 12.sınıf arasındaki olumlu olumsuz farklar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sizce bir karşılaştırma olsa hangisi galip gelir.

12.sınıf zannedersem psikolojik manada da biraz daha hafif kalıyor mezun senesine göre.

• Öylesine bir girip bakayım dedim bu alt forum gözüme çarpınca , bu konuya denk geldim :)

Genç arkadaşlar ömrünüzden 1 seneyi daha kaybetmek ve üstelik önünüzdeki hazırlık senesini stress dolu şekilde geçirip üstüne bir ihtimal dahilinde de olsa istediğiniz bölümü kazanama sizin için bir anlam ifade ediyor mu etmiyor mu iyi düşünüp karar verin.
    Hayatta karşınıza çok farklı imkanlar çıkacak. ama giden seneler geri gelmeyecek. 3. yılımı falan diyen arkadaşlar ileride geçen günlerine bakıp çok üzelecek.
    Eğer ki orta halli bir yer de olsa kazanabiliyorsanız beklemeyin gidin.

Türkiyede zaten iyi eğitim diye bir şey yok ki siz iyisini almak istiyorsunuz. O kaybedeceğiniz 1 seneyi , saçma sapan hayatta işinize yaramayacak konular ile geçireceğinize mesleki gelişiminiz üzerine hazırlanarak geçirin.

Spesifik alanlar istiyorsunuzdur, Tıp, Öğretmenlik v.s ona bir şey demem doğru olmaz, şansınızı deneyebilirsiniz ama, daha iyi bir üniversitede Mühendislik kazanayım İşletme kazanayım v.s gibi biraz kendinizi öne çıkarmanız gereken meslek dallarında sırf bir tık daha iyi (gözüken) bir üniversite için 1 yılınızı daha(o da minimum) heba etmeyin. Aradaki farkı üniversitedeki boş zamanlarınız ile kapatın kendi mesleğinizde kendinizi böyle öne çıkarın.

Bu benden size bir büyük tavsiyesidir. Değerlendirmek veya umursamamak sizin elinizdedir. Hepinize sınavda ve gelecek hayatınızda başarılar dilerim..
  • Mezuna kalmak bağımlılık yapar ilk yıl 7-24 çalışıp halledip gidin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodMan4 -- 12 Şubat 2020; 23:23:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstisnalar dışında mezuna kalan adam ilk 100 e çok zor girer. Zaten ilk 100 e girme potansiyeli olsa mezuna kalmaz ha sınav anı talihsizlik yaşamıştır o ayrı. Yök atlasta da belli zaten sonuçlar.5k 10k arası eşit gibi Ama 10 k 20k arası mezunların hakimiyetinde .d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mezun kalan temposu dususyor bemce okulda assagi yukari arkadaslar var ve rakiperin var mezun olan kisi zamanla konulari unutuyor +1 senede cabasi amma basari olunmayacak diye birseyde yok

• Sa ilk 100 k koklu bir uninin muhendiligi gelebilirmi

• Hicbir sey hayal ettigin gibi olmuyor kendini sık calis git(en azindan tecrubem oyleydi) okuldan nefret ederdim ama okul bir kurtarici senden cok cevrenin etkisi cok yuksek keske 11 de calissaydim da mezuna kalmasaydim

• 12’ler arap atı gibi konuların tamamını nisan mayıs gibi oturtdukları için gerçek netleri ancak o zaman çıkar fakat mezunlarda (iyi) konular bitirilmiş ve çoktan denemelere girişilmiş belli bir nete ulaşılır arttırmak zordur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam anlamıyla psikolojik fark. Üniversite kazanmayı ne kadar istediğine bağlı bir durum. Psikolojini ve iradeni iyi ayarlarsan mezun senende dereceye kadar yoolu var, 12.sınıflara göre vakit olduklarından dolayı daha şanslılar. 12.sınıfta benim vaktim yoktu ancak şimdi iradem de pek var denemez.
  • 12 olarak bence psikoloji farkı. Mezuna kalan adam son senesinden belki de çok daha fazla emek veriyor , çok daha fazla çalışıyor ama başarı olarak önceki senesinden çok da farkı yoksa bence sebebi bu. Mezuna kaldığın için aile akraba , arkadaşlarının uniye gitmesi eminim koyuyordur. 12'de yine okula gidiyorsun en azından zaman geçiyor mezunsan dershaneye gitmiyorsan tüm gün sana kaldığı için muhtemelen sınav sınav diye iyice kafayı yiyor olabilirler (kafayı yiyor derken yanlış anlaşılmasın) (bu benim tahminim). Böyle deme sebebim de mezuna kalıp başarılı olanlarda psikoloji işini çok iyi yönettiğini fark etmem. Dediğim gibi yanılıyor da olabilirim yanlışsam düzeltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisagör

12’ler arap atı gibi konuların tamamını nisan mayıs gibi oturtdukları için gerçek netleri ancak o zaman çıkar fakat mezunlarda (iyi) konular bitirilmiş ve çoktan denemelere girişilmiş belli bir nete ulaşılır arttırmak zordur.
    ya işte hocam sıkıntı orada nisan mayıs gibi sınava 1 2 ay kala gerçek neti görememek adamı sıkıyor o 10 ay boyunca çabalıyorsun hani nerede lan emeğim diyorsun sonrada son 1 2 ay asıl tam netlerin sizin dediğiniz gibi kendini göstereceğği zamanda da bırakılıyor. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DF4F3E795

Hicbir sey hayal ettigin gibi olmuyor kendini sık calis git(en azindan tecrubem oyleydi) okuldan nefret ederdim ama okul bir kurtarici senden cok cevrenin etkisi cok yuksek keske 11 de calissaydim da mezuna kalmasaydim
    hatalarım çok büyük hocam. geri dönülemez hatalar yaptım tecrubesizlikten. ben olaya realist bakıyorum artık. hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için umarım .
  • Hepsinin tadı başkaydı;

12.sinif olmak
    Ilk mezun senem
    3.yilim
    Kirik puanla okurken hazirlanmak.
    Okulu birakip hazirlanmak

Artik hayatima sinava hazirlik biçimlerinin bir baska kombinasyonu girmesin istiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 13 Şubat 2020; 1:21:11 >
  • 12lerin acemi şansı var
    ilk 10kdaki mezun ve 12leri belirleyen şey bu şans bence

• 12 de okul varken çok enerjiktim 4 saat uyurdum bana mısın demezdim hem dershane hem okul müthiş bir rekabet vardı gece 3 lere kadar çalışırdım
    Mezin senemdeyim üzerimde bir tembellik var ha gene çalışıyorum ama geçen seneki ben gibi değil tabii O zaman okul + dershane sana zaman kalmıyordu mecbur tempolu çalışıyordum şimdi zamanın çoğu bana kalıyor diye tempomu kaybettim ona rağmen mezun senemde daha iyiyim sorulara bakışım falan gelişti ama çekilecek çile değil bu sene kazanıyorum nokta..

• vortigon58 kullanıcısına yanıt
    +1 aynen katılıyorum

• 12.sınıfta hiç çalışmadın 66k mezun senem hayvan gibi 37k . Sen burda şimdi kıyasla baskıyı. Ayrıca hazırlıktayım şu an ve not ortalamam baya diplerde. Eğer b2 seviyesinde ekstra bir şeyler yapamazsam( a2 b1 de düşük notlar alan kişi olarak) hazırlıktada kaldım

• Mezun senesi beni bitirdi. 6 ayımı bomboş geçirdim. Yeniden çalışmakta zorlanıyorum. Üniversiteye gidip sınava kırık puanla çalışsam çok daha iyisi olurdu. Zaman makinesi yapmaktan başka çarem yok.
    Eşit ağırlık olduğum için matematikle yine kendimi memnun edecek bir sıralama yapabilirim ama 12'deki mutluluk yok içimde o sınava çalışan saf çocuk yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 13 Şubat 2020; 10:21:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltioPasha

Mezun senesi beni bitirdi. 6 ayımı bomboş geçirdim. Yeniden çalışmakta zorlanıyorum. Üniversiteye gidip sınava kırık puanla çalışsam çok daha iyisi olurdu. Zaman makinesi yapmaktan başka çarem yok.
    Eşit ağırlık olduğum için matematikle yine kendimi memnun edecek bir sıralama yapabilirim ama 12'deki mutluluk yok içimde o sınava çalışan saf çocuk yok.
    :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B435CEB2A

12lerin acemi şansı var
    ilk 10kdaki mezun ve 12leri belirleyen şey bu şans bence
    Nasil şans olsun ki hocam?

• Hocam sen mezuna mı kaldın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.