|
Bildirim
|
Hepsinin tadı başkaydı;
12.sinif olmak Ilk mezun senem 3.yilim Kirik puanla okurken hazirlanmak. Okulu birakip hazirlanmak Artik hayatima sinava hazirlik biçimlerinin bir baska kombinasyonu girmesin istiyorum :) |
Mezuna kalmak bağımlılık yapar ilk yıl 7-24 çalışıp halledip gidin
|
İstisnalar dışında mezuna kalan adam ilk 100 e çok zor girer. Zaten ilk 100 e girme potansiyeli olsa mezuna kalmaz ha sınav anı talihsizlik yaşamıştır o ayrı. Yök atlasta da belli zaten sonuçlar.5k 10k arası eşit gibi Ama 10 k 20k arası mezunların hakimiyetinde .d
|
Öylesine bir girip bakayım dedim bu alt forum gözüme çarpınca , bu konuya denk geldim :)
Genç arkadaşlar ömrünüzden 1 seneyi daha kaybetmek ve üstelik önünüzdeki hazırlık senesini stress dolu şekilde geçirip üstüne bir ihtimal dahilinde de olsa istediğiniz bölümü kazanama sizin için bir anlam ifade ediyor mu etmiyor mu iyi düşünüp karar verin. Hayatta karşınıza çok farklı imkanlar çıkacak. ama giden seneler geri gelmeyecek. 3. yılımı falan diyen arkadaşlar ileride geçen günlerine bakıp çok üzelecek. Eğer ki orta halli bir yer de olsa kazanabiliyorsanız beklemeyin gidin. Türkiyede zaten iyi eğitim diye bir şey yok ki siz iyisini almak istiyorsunuz. O kaybedeceğiniz 1 seneyi , saçma sapan hayatta işinize yaramayacak konular ile geçireceğinize mesleki gelişiminiz üzerine hazırlanarak geçirin. Spesifik alanlar istiyorsunuzdur, Tıp, Öğretmenlik v.s ona bir şey demem doğru olmaz, şansınızı deneyebilirsiniz ama, daha iyi bir üniversitede Mühendislik kazanayım İşletme kazanayım v.s gibi biraz kendinizi öne çıkarmanız gereken meslek dallarında sırf bir tık daha iyi (gözüken) bir üniversite için 1 yılınızı daha(o da minimum) heba etmeyin. Aradaki farkı üniversitedeki boş zamanlarınız ile kapatın kendi mesleğinizde kendinizi böyle öne çıkarın. Bu benden size bir büyük tavsiyesidir. Değerlendirmek veya umursamamak sizin elinizdedir. Hepinize sınavda ve gelecek hayatınızda başarılar dilerim.. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoodMan4 -- 12 Şubat 2020; 23:23:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 13 Şubat 2020; 1:21:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 13 Şubat 2020; 10:21:29 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |