Şimdi Ara

Bir Köpek Sahiplenmek Üzereyim Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben Hakan direkt konuya gireceğim hayırlısıyla geçtiğimiz dönem bütün derslerimi verip okul hayatımı noktaladım bulunduğum şehirdeki bütün işlerimi halledip 2 hafta içinde Manisaya dönmek için hazırlık yapıyorum geçenlerde okuldan arkadaşımın kardeşi Samoyed cinsi bir köpek almış ancak malum internet çağı çocuklarından olduğundan köpek çok fazla ilgi bekliyor ve onun oyun zamanından çalıyor diye köpeği barınağa bırakmak istiyormuş arkadaşım barınağa bırakmak yerine ona ilgisini verebilecek birilerinin sahiplenmesini istiyor 4 yıllık okul hayatım boyunca aynı evde yaşadığım yattığı yerden kalkıp su içmeye üşenen arkadaşım 3 gündür okulda köpeği sahiplendirmek için uğraşıyor işte olay burada başlıyor dün bana sen alsana zaten bir köpek sahiplenmek istiyordun dedi çok bilgili değilim ancak Samoyedlerin zor bir ırk olduğunu az çok biliyorum o yüzden bu teklifle çok heyecanlanıp hadi hemen İzmir'e gidip alalım fikrine kapılsamda diğer yandan endişelerim var onu hayal kırıklığına uğratmak yanlış anlaşılmasın alıp hevesimin kaçmasından endişelenmiyorum aldığım zaman en yakın dostum olacağından ve bunun daima devam edeceğine inancım tam endişelerim onun için doğru bir aile olup olamayacağımda o yüzden birkaç sorum var karşılıklı konuşarak doğru yolu bulabilirsek çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

    Köpeğimiz Samoyed cinsi 4 aylık bir erkek

    -Ben 2 hafta içinde Manisaya dönücem iklim bu köpekler için sorun mu ? (gerçi şu anda İzmirde ve ben sahiplenmezsem İzmirde bir barınağa verilecek iklim çok farklı değil)

    -Bir apartman dairesinde yaşayacağım çok fazla havladığı yazıyor bu bana sıkıntı çıkarır mı ? sıkıntıdan kastım şikayet edilmesi durumunda desibel ölçümü yapılıyormuş bu desibel oranını geçecek kadar havlar mı ? ülkemizde insanın insana tahammülü kalmamışken hayvanlara hiç tahammülü olmayan bir kitle olduğundan bu benim korkum açıkçası (yaşayacağım apartmanda hayvan beslenemez diye bir kural yok)

    -Egzersiz konusu hiç sıkıntı değil kendi iş yerimde çalışacağım için benimle dükkana(dükkanın arkada çok büyük olmasada bahçesi var) gelebilir akşamlarıda uzun süre dışarıda birlikte koşup gezebiliriz

    -Her köpek tüy döker tüy dökmesin gibi bir kaygım yok ancak Samoyed'lerin aşırı tüy döktükleri söyleniyor düzenli tarayıp bakımını yapsam bile aşırı derecede tüy döken bir köpek midir ? (tüy dökmesin demiyorum ancak apartmanda yaşayacağımız için hem benim hemde onun hayatını etkileyecek seviyede dökmemesini sağlayabileceğimiz bir yöntem var mı ?)

    Daha önce 2 tane Terrier cinsi köpek sahiplendim Üniversite yıllarına kadarda 6 yıl ben ilgilendim onlar artık yaşlanmış olsalarda ailemin yanında hala mutlu mesut koşuşturuyorlar köpeklerle ilgili bilgi birikimin sadece bu kadar

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim







  • Hocam bende de durum seninkine yakın, 6 aylıkken bize gelmiş labrador-terrier kırması bir kızım bi de 3-4 yaşlarında ve hamileyken sokaktan aldığım labrador kırması bir kızım daha var. Samoyed yavrusuna baktık evde ama yetişkinini bilmiyorum tam. Ama sorularına yanıt verme açısından:

    -iklimi dert etme bu saatten sonra. barınağa düşmesi felaket olur o yavrunun.

    -havlama mevzusunda hayvana güzel eğitim verirsen sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. bir de yavruyken alıyorsun ya. bol bol kızacaksın gereksiz havladığında. benim kızlar mesela neredeyse hiç havlamaz. bir de kısırlaştırırsan, o azgınlığı giderse bence sıkıntı olmaz.

    -tüy dökebilir evet ama o güzelliğe değer bence ya. 2-3 günde bir süpürsen yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.