matematikte ve fizikte temelim kötü bir konu üzerinde çok zaman harcıyorum. dershaneye gitmiyorum temelim de kötü olduğundan biraz zor anlıyorum konuları 1 günde ancak 1 konu bitirebiliyorum. aslında konu anlatımını gayet iyi anlıyorum kısa sürüyor sıkıntı soru çözümünde yapamadığım soruları ısrarla çözmek istiyorum çözene kadar uğraşıyorum internetten benzeri örnekler arayıp o soruyu çözmeye çalşıyorum bu da çok zamanımı alıyor. geçen bir tane üçgen sorusunu tam 45 dakika uğraştım çözmek için o derece konsantre olmuşum soruya buna rağmen çözemedim. o soruyu ertesi gün çözmeyi denediğimde çok kolay bir şekilde çözdüm. o anda yapamadığım soruları ertesi günü veya 2 3 gün sonra yapmaya çalıştığımda yapabiliyorum bu da bana gösteriyor ki bir soru üzerinde boşuna zaman harcıyomuşum.
bu durum bana şöyle bir fikir getirdi konuları hızlı hızlı geçip (hızlı hızlı derken yine de o konuyla ilgili 20 30 soru çözücem ama yapamadığım sorularla fazla uğraşmıcam) tüm konuları kısa sürece bitirdikten sonra son 20 gün full deneme çözücem. internetten kitaptan çözümlü denemelere bakıcam. böyle yaparsam zamandan büyük kazanc saglarım gibi geliyor. bazı arkadaşlar şöyle diyebilir tam öğrenmeden geçtiğin konuda sıkıntı olur diye ama bence tüm konuları bitirdikten sonra matematik fizik baglantılı olduğu için olayın mantığını anlayıp önceki konulara biraz göz gezdirdikten sonra daha kolay gelebilir. her konu bittikten sonra konunun uzmanı olmasan bile yeni şeyler öğreniyosun benin gelişiyo matematik zekan gelişiyo ilk çalıştığın halinden daha rahat anlıyosun konuları. herkes konuyu anladıktan sonra çok soru çözmelisin diyorlar ama konuyu yeni öğrenmişken çok zaman alıyor tüm soru çeşitlerini kavramak. her konunun orta dereceli sorularını yapabildikten sonra diğer konuya geçip tüm konular bittikten sonra da bol bol ygs denemesi çözmek mantıklı geliyor bana.
böyle bir düşünce var kafamda siz ne dersiniz? mantıklımı sizce bana çok mantıklı geliyor sizinde fikirlerinizi almak istedim. hedefim ygs 1, ygs 2 de 350 380 puan arası mf 4 de 320 340 puan arası hedefliyorum öyle gözüm çok yükseklerde değil yani.
mesajım buluna..
Mesajını okumadım ama konuya zaman ayırman ve konunun özünü iyi öğrenmen; karşına farklı soru tipi çıksada zorlanmadan yapmanı sağlayacaktır. Ösym'nin istediğide zaten budur: ''Konunun özünü kavramak''
banada öyle oluyo en iyisi o takıldığın sorularla hiç uğraşmamak falçatayla kesip herhangi birine çözdürmek