Şimdi Ara

Bir kızın bir erkeğe bacım demesi hakaret ve aşağılama değil mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazen hata mutlak olsa da motivasyonunu gerekçesini anlamak gerekir. Anlam demek onu haklı kılmaya meyillisin mi acabası bilen d değildir . Objektif yaklaş hayatta olan biten şeylere karşı. Hayat basittir bizler algılamalarımızla farklı aksettirilmelerle yanlış tepkisel karar ve analizler veriyoruz.

Ona net bir şekilde : Senin tavrının nedeni bak şu şu bilmediğin işe burnunu soktun şu oldu eline yüzüne bulaştırdın yansımaları da şu bu oldu senin hatan üzerine kendini yağ gibi suyun üstünde çıkarıyorsun ve meseleyi çarpıtığ polemiklikler silsilesine çevirip araya başka ortak arkadaşları da bu meseleye alet ediyorsun herkesi de üzüyorsun filan de. Empati yaptır ve hatasını idrak ettir. Bazıları hırs filan kaptırır etrafındakilere dengelere saygıya ast üst yetkinlik dışı aklı sıra zeki ama akıldan yoksun zekilik te şark kurnazlığı gibi ele alınmasının sen ve senin gibilerin de fark etmeleri ile sana her açıdan geri yansıyacağını ifade et. Bir de bu tür yaklaşım ve duruşlara devam ederse iş ve özel hayatına kadar herşeyi kendi lehine yani olumsuz etkileyeceğini NET ifade et bence.

Anlamazsa da ondan kendini izole ettir arkadaş çevrelerinden de ona bir tür ceza gibi veya ortak arkadaşlarınıza da net temel özetlen izah edersin dikkatli olun deyin başkalarına karşı . Bener şeyler yaparsa kendinizi maddi manevi yansımalara karşı korunun temkinli olun diye .

Bazı insanlar iyi niyetli yapıcı vs anlamıyorsa bırak kendi hatasını tekrarlamaya mahkum yaşasın . Tarih ders almayanlara tekerrür ettirir ...

• Varoşça

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam korkulur ha sizden, 😅

Kimse yaptığı hataların yüzüne vurulmasını istemez. İnsanın yapısı böyledir. Hatası vardır, evet sen biliyorsun. Evet o biliyor. O zaman konuyu uzatmanın da bence anlamı yok.

Dediğinize dayanak olarak şunu söyleyebilirim, eğer gerçekten sütten çıkmış ak kaşık olduğunu sanıyrıda bu söylenir. Yoksa her hatanın böyle söylendipi bir ortam düşünemiyorum. Görmedim de zaten. Olgunlukla olduğunu sanmam. Bir ütopya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Zaten bilmediği işe burnunu soktuğuna dair bir rapor yazdım. Müdürüm bana sorarsa niye böyle oldu diye. Bu yaziyi göstereceğim.

sevkiyata dair

Bir de bana diyor ki "bilmedigin işe karışma demek yerine öğretseydin".
    Ben orada stresli bir halde iken, karşı tarafa rapor hazirlama süreci içinde iken ona bir şey öğretmeyi nasil düşünebilirdim. Arkadaşım ameliyat olduğu için onun görevleri bana kaldı çünkü. Vakit de yeterli değildi zaten birisine bir şeyler öğretmek için.

Arkadaşın empati yapamama sorunu var. Ve bencil. Birisi bana bilmediğin işe karışma demiş olsa. Ve bilmediğim/görevimim olmadığı iş yaptiysam, özür dilerim.

O asla ve asla özür dilemeye yanasmaz. Çünkü hiç hata yapmaz. Herşeyi bilir. Kusursuz bir varliktir.

Ben kendimi yanlış ifade edecek şekilde konusursam, kelimeleri kisarak yanlis anlasilmaya müsade etmis oluyorum bazen. Çünkü herkesin anlayis kapasitesi farkli. Beni yanlış anladigi an "ben asla bunu demek istememistim. Sana yanlış/eksik aktarimda bulunarak böyle anlamana neden oldum. Hataliyim. Bunun için özür dilerim" derim. Çünkü yanlış anlamayla onun kalbini kırdigim için böyle incelik nezaket gosteririm. Fakat o arkadaş asla ve asla gostermedi. "Demedigim bir şey için ozur dilemem" dedi 🤣
    Ne hali var ise görsün.

Ben mesela bir işi eksik yapmışım arkadaşım izinli iken. Arkadaşım geldigi zaman o işi eksik yaptigimi farketti. Ve o işi ona birakmadim. Dedim ki "ben eksik yapmisim, benim hatam. bana şimdi izin ver o eksigimi tamamlayayim" deyip o işi ona birakmadim, ve kendim o işle uğraştım.
    Hatami bi başkasının kapatmasini istemedim.

Bu forumda yazili olan mesajlari bazi arkadaslarima okutturacagim. Ve onlarin dikkatli olmasini isteyecegim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Senin için terapi gibi olmuştur. Sanırım esas konuyu açman bilinçaltında destek görmek ve dertleşerekten . İyi yapmışsın.

Kendini müdürüne karşı olası savunmanda da mümkün oldukça delillere ve anlam bütünlüğü ile ifade et kronolojik. Kendinde de sıradışı gönülden bir yük aldığını meşgul olduğunu müsait bile olamadığını haliyle öğretseydine fırsat olamayacağını da kanıtlamış olursun.

İdare etmede empati noksanlığı bencillik narsizm ego empati noksanlığı filan bunlardan biri veya birkaçı olabilir. Klinik bir kişi ... Toplumda böyleleriyle hukuki bir suç işlemedikleri sürece malesef kendi akıl sağlımız için dikkatli olmak gerekir. Zorla bir yerde olunmaz. Seni rahatsız ediyorsa şikayet et ... Olmadı zoruna gitmezse işini değiştir. Bazen çözüm insanları veya bulunduğun rutin mekanları değiştirmek te işe yarayabilir. Veya bir tatil kafa dinlenmece ...

Smart ifadesi kendime değil başkalarının akıllı olması için kendim akıllı olsam buralarda olmazdım yani forumlarda :) ....

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Ütopya değil. Kemikleşmiş doğrular kanıksanmamış birçok detaylara karşı radikal bir duruş sürdürülebilir istikrarlı disiplinli bir şekilde olunursa emin olun insanlar farkına varır ve kendisine düşeni er yada geç yapar.

Gerçek hayatta sanalda ifade edilmemiş olsa fiziksel aynı mekanda tüm ilgili kişiler de olacağı için ek olaraktan mantık dışı sezgilerimle de yani bir tür eski deneyim ve farklı bakış açısı algılama ve analizle spontane orijinal fikirler de üretebilmek gerekir. Zaten çözümler ideali kişiye şartlara özel olmalıdır. Genelgeçer tutumlar kararlar yaklaşımlar ortalama olgularda kabaca işe yarar.

Bilinmeyen şeylerden korkulur .

Evet az veya çok kimse kusursuz değildir. Bir hata nedeni olsa da haklılık sağlatmaz ama mutlak yaptığı zararlı kendisine veya başkasına düzene zarar veriyorsa gerekenler de acımasızca ama objektif çekinmeden net kararlar alınmalı . Liderlik önemlidir.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bir şey daha soracağım.

O kız Instagramindan akrablarinin ve iş arkadaslarinin kendisini takip etmesini istemiyor. Sizce neden?
    Sadece eski okul arkadaşları takip ediyor. Yorumunuzu merak ediyorum. Teşekkürler

Bu tür şeylerde verdiğin detaylar üzerinden gönülden cevap vermek isterim ki sağlıklı olmaz. Cevap vermiş olmak için de cevaplanmaz -.- .

İnsan davranışlarında benzerlikler olsa da nedenleri bambaşka olabilir. Bu tür detayları muhabbet ile usulce sana açılamıyorsa bu ve beni şeylerde ilerde damlaya damlaya göl olur sorunlar varsa ortada ciddi ne seviyedese ise resmi veya gayri resmi yaşamınızın da bitmesine esas olur ve biterken de alakasız bir şeyden ötürü bile bitebilir .

Tahminim : Kendisince utandığı layık görmediği kesim veya ortamlar olabilir onları uzak tutmak istiyor olabilir. Belirtiğin kesimler şuan hayatında reelde aktif bir şekilde aktif olanlar bence esas onlarla iletişimi tercih edip eskilerden okul ortamlarındakilerin takipleşmesi anlamsız. Ama sana cevap olsun diye cevap vermesine karşı da tutarlılık ve ona göre hareket etmesini iste. Baktın ki yanaşmıyor açılmak zaten istemiyor bence bitir derim . Bir sosyal medyayı özelimdir karışamazsın gibi absürt sanal değerlerin erdemliliği yüceltilmesi de olamaz. Instagram ben de zoraki takılırım bazen hiç bakmam da. Takip ettiklerim de kişi değil kişilerin resmiyeti veya kurumsal şeylerdir veya kişiyi tanımam içerikleri anlamlıdır arada bakarım.

Kadınlarda sosyal medya kullanımı bence ciddi bir mesele. Erkekler eminim kadınlar kadar yoğun kullanmıyordur. Avlanan erkekler hariç onlar zaten kendilerini kadın doğası ilgi görmek için veya sağlıksız gerçek dışı algısal dünyaları sunma için kendilerini kasmaları hatta mevcut ailesinin düzenine de aksatan kadınlar çok görüyorum elbette instagramı dozuyla kullanan kadınlar da var onların kabaca dertlerı yok. Sanala çok anlam yüklemiş kadınlardan da uzak dur derim. Ciddiyim.

Elbette benim yazdıklarımla benim ağzımla hareket etme. Kendi gerçekliğinin süzgecinden geçir beraber öyle ele al . Fikirlere açık ol ama gözü kapalı da kimsenin dediğini yapma. Özümse karşındakini anla. Karşındaki kendisini ne sebep olursa olsun açmıyorsa ve vaktinde de cevap veremiyorsa yine uzak dur derim bitirmeyi bile düşün derim. Sosyal Medya dert edilecek kadar gelişmişse bir sorun vardır neticesinde .

Karar senindir.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    "sakıncalı şeyler yapmıyorsan. Takipçi kabul ederdin" sözümden kirli şeyler anlayıp, kendi haksiz davranislarindan dolayı özür dilemeyip, benim o sözümden dolayi ben ona özür dilememe neden oldu 😡

Ne hali var ise görsün

Müdürle o kızla gecen sorunu konuşuyorduk. Birbirinize bagirmayin dedi. Ben ise bir keresinde bana bağırdıgini anlattim.

Mesela cuma günü mesai bitimine 2-3 saat kala sevkiyatlar sırasında yazıcı bozuldu. Gittim onun masasindan yazıcı aldim, ve bozuk olanı ise onun masasına biraktim.
    Ve bana ve arkadasima herkesin içerisinde bağırdı.

Ve bunu müdüre anlattim, bagirmakta hakli demez mi?
    Ne hali var ise görsünler.
    Temmuz ayinin sonuna kadar çalışıp, çıkacağım.

Ben orada keyfi davranmadim. Isyerinin islerini yurutmek için. Irsaliyeleri, belgeleri yazdirmak için yaziciya ihtiyacimi vardı. O firmanjn işini yapıyordum.
    Diger arkadaş onun 2-3 yillik arkadasi. Ben ise onun 7 aylik arkadaşı idim. Anlayisla karsilamayip, bagirmasi tam bir sacmalik ve saygisizlik jdi.
    Müdür "bagirmakta hakli" dedi. Şaka gibi.
    Neymiş onun masasindan eşyalar alamazsiniz vs. dedi. Ben orada keyfi davranmadim dedim. Yokkk.
    Ben ona bağırmayacagim, fakat o bana bağıracak

Sonra onu savundugunu fark ettigim için "onu savunmuyorum" dedi. Hehehe. Inandim ben de 🤣

Müdür de kadın. Cinsiyetcilik var işyerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krebya34 -- 5 Haziran 2024; 8:12:6 >

• krebya34 kullanıcısına yanıt

Hepsi toplanmış sizi yıldırıp istifa verin diye uğraşıyorlar hocam

📌Sevkiyata bakarim. Tır, kamyon geldiginde paletlerin araclara yuklenmesini takip ederim. Evrak imzalatma işleri vs.
    📌Mal kabulü yaparim. Sayim yaparak mal kabulü yapiyorum.
    📌T-shirtlerin icerisine takilan etiketlerin kesilmesine yarayan makineyi kullanmasini bilirim. Diğerleri öğrenmek istemedi.
    📌Yazilim bilgimle üretim takibi yapacak sistemi geliştirdim. Ve müşterinin yazilimiyla entegre edilecek. (Islerin yoğunluğundan vakit ayiramiyorum. Arkadasim ameliyat oldu çünkü)
    📌Grafik tasarimi yapmasini bilirim
    📌 Sahibinden, n11, trendyol, Hepsiburada vb. satış portallarinda satışa ürünler çıkarttım bir ara 🤣
    📌Stok takibi de yaparim.
    📌Gelen kumaşları benden başka tek tek sayip, İrsaliyede belirtildiği kumaşların kaç tanesinin gelip gelmedigini ve kac tanesinin irsaliyede yazili olmayip, gelmedigini tespit ederim
    📌 Akşamları ve cumartesi günleri kaç kişinin mesaiye kalacagini öğrenip, kaç kişinin hangi servislere binecegini ve yemeklerin nereden sipariş edilecegini ayarlarim
    📌 Arkadasim ameliyat olduğu için şimdi hangi ürünlerin kolilendigini müşteriye bildiriyorum. Ve buna göre sevkiyat onayi aliyorum.
    📌 Bolumlerdeki sefler sisteme veri girisi yapmaz. Yaptiramiyorlar. Ogrenemiyorlar da. Ogrenmek istemiylrlar. Ben defterlerindeki verileri alip, yazilima aktarıp, rapor veririm

Yaptığım şeyler bunlar. Aldığım maaş ise fazla değil 🤣
    Cikmakla en iyisini yaparim

Müdür kadın da belli ki benzer şeylerde kafalarda ki hemcinsini savunuyor! Normalde esasen bir kadının en büyük düşmanı erkekler değil kadınlardır. Bunu forumda da yıllardır yer yer denk gelen konularda ifade ederim .

Uyumlu olmaları müdür ve 7 aylık kız arkadaşın ilerde çakışacak başka şeyler de olacaktır. Belli ki kendisi pozitif ayrımcılığı suistimal ediyor totosu da kalkmış fevri hareketlerde bulunuyor.

Temmuzda ayrılmakta doğru karar vermişsiniz. Mobbing resmen ... Fazlası da var ...

Bir avukatla görüşüp delillerle bu işten hakkını tazminatı vs ne varsa savun al. Manevi yönden de seni baya etkileşim belli . Biraz kafa dinle öyle yeni işe başla derim . Bunlar dava bittikten sonra yap.

Kadınların da malum ay döngüsü ile psikolojik dengesizlikleri de olabilir buna katlanmak mağdur olman gerekmiyor... Ayrıca baya iş ciddileşmiş.

Ben o kiza "sana verilmeyen işi yapma" diyerek kabahat yapmışım . Müdür öyle diyor. Suçlu olan benim.
    Kız sevkiyat grubuna katilmak istemeyip, kendisince bir şeyler yapmaya çalıştı. Kafasına göre. Işi kimden alip da, yapmaya çalıştı. Bana bile sormadı. Hiç kimseye sormadi.

Demek ki işyerindeki tüm işler ona verilen işlermiş de benim haberim yokmuş. Ben yalan söylemişim kıza 🤫

Senin hatan. En başta bu görevlere göre baya iyi maaş alman gerekiyor. Sonrasında bile oluşsa 1 ay geçti mi sağlam bir artış talep etmem gerekiyordu.

Türkiye de çoğu iş veren böyledir hepsi değildir. Kurumsal firmalar prensipler kurallar iç denetim vs vardı ve sağlıklı işler de .

Ayrılırken de bu maaşa neleri yaptığını ötekilerin öğrenme kendilerini geliştirmesiklerini tüm işler sana kaldığını da belirt. Zaten sen gidersen senin gibi birini de zor bulur. Ya da birden fazla olması gereken personel alınacak.

Silsile yapmadan direk patron veya ortaklarına yazılı irtibata geç hepsini kanıtlayacak şekilde ifade et. Diğer personellerin öğrenmek istemediğini de ifade et.

Ama diğerlerin görev tanımında yoksa da niye yapmıyorlar diye de şikayet edilemez. Görev tanımı kesin net ise hakkını kullan. Senin de hatan var. İyilikten maraz doğar....

Madem o düstur da senin yaptıklarına da aynı şekilde yapma demeliydi başka eleman almalı idi . Hastalık filan hallerinde normalde geçici işçi alınması gerekiyor.

İşçi hakları filan sendikaya şikayet edin tabi üye isen.

Ayrıca Türkiye de işine gelen Feminizm de var . Gerçek Feminizm eşit sorumluluktur. Ama nedense Türkiye de kadına kayırmaca olarak uygulanıyor. Bunu CHP ki belediyeler de bile görüyorum.

Eşit sorumluluk talep edersen çark ederler ama Feminizm budur.

2 hafta sonra istifa dilekcesini vereceğim 🙃

Bugün istafami vermek istiyorum dedim.
    42 gün sonra cikabilirsin dediler 🤣

Çünkü ameliyat olan arkadaşın yardımcısıyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krebya34 -- 5 Haziran 2024; 13:44:38 >
    İşyerinin sorunu, arkadaşın ameliyat izninde onu etkileyeceğini sanmam. İşler aksar ve bu da benim işime gelirdi.

Kiz gozumde artık sıfır.
    Onun bana Bacimsin dediğini cok iyi hatırlıyorum. Kufur edemeyip, laf atiyor. Ve kizin bana laf atmasini savundular. Ben onun yerinde olsam laf atmazdjm. Bana verilmeyen işi yaparsam, o zaman haklısın derim. Bi daha karismam deyip yerime gecerim.

"Sana verilmeyen isi yapma" dedikleri icin hakaret ve asagilamalara gitmem asla. Hakli iken haksiz cikarim. Ve o hakli ben haksız oldum.

Bir de o kız "sen imalı bir sekilde hiçbir sey bilmiyorsun dedin" dedi. Asla öyle bir sey demek istemedim. Kendisi öyle anlamak istedi.
    Fakat müdür ben ve onun hakkinda " ikiniz de hiçbir sey bilmiyorsunuz" dedi. Müdürün böyle dedigini ona anlattim. Ona artistlik yapmadi. Asagilama hakarete başvurmadi. Trip atmadi. 🤣🤣

Bana kim "hiçbir sey bilmiyorsun" der ise.
    "Doğru, bilmiyorum" derdim. Üzülmezdim asla.

Demek ki, kiz cok bilmis 🤣

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.