Şimdi Ara

bir kitap hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şuanda putların alacakaranlığında isimli niçe dayının kitabını okuyorum dakka başı kant a laf atıyor bu kant ne yapmış ? felsefesi ne bu adamın neden niçe buna bukadar atarlı :D birisi söyleyebilirmi teşekkürler

• Kant'ı sağlam temellere dayanarak ancak Nietzsche gibi büyük düşünürler eleştirebilir ve güçlü bir şekilde yargılayabilir. Kant'ın felsefesi çok derin ve karmaşıktır. Okuduktan sonra idrak edebilmek belli bir çaba ve uğraşı ister. Felsefi bir miktar birikim ve temel ister. Tezlerini okuduğun filozoflara yapılan antitez ve sentez çalışmalarını da okuman felsefede yararına olur.
  • dostum kantın felsefesi adına kitaplar önerebilirmisin bugünlere para bolluğu yaşıyorumda ama cidden niçe emmi kan davalısı gibi eleştiriyo gibi hissettim her cümlede kanta dokunduruyor
  • Nietzsche sevdiğim bir filozof ve eserlerini okuyorum (henüz bitmedi)... nietzsche nin problemi daha çok ahlakla. katı olan, toplumun dayattığı yazısız bu kuralların temelsiz deli saçması olduğunu ve bunların insanlığı (daha doğrusu üstün insanı) frenlediği yönünde bir düşüncesi var (anladığım kadarıyla...). Kant da, yanlış hatırlamıyorsam (lise felsefe dersinden o da , Kant'ın hiçbir eserini okumadım), ahlak lehine düşünceleri olan bir filozof. Bir de ikisi toprak olunca (Alman ikisi de) Nietzsche nin Kant' ı yermesi kaçınılmaz gibi oluyor.

Basitçe kendi çıkarımımı yazdım; yanlışım varsa düzeltilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: notther

Nietzsche sevdiğim bir filozof ve eserlerini okuyorum (henüz bitmedi)... nietzsche nin problemi daha çok ahlakla. katı olan, toplumun dayattığı yazısız bu kuralların temelsiz deli saçması olduğunu ve bunların insanlığı (daha doğrusu üstün insanı) frenlediği yönünde bir düşüncesi var (anladığım kadarıyla...). Kant da, yanlış hatırlamıyorsam (lise felsefe dersinden o da , Kant'ın hiçbir eserini okumadım), ahlak lehine düşünceleri olan bir filozof. Bir de ikisi toprak olunca (Alman ikisi de) Nietzsche nin Kant' ı yermesi kaçınılmaz gibi oluyor.

Basitçe kendi çıkarımımı yazdım; yanlışım varsa düzeltilsin.

Aslında belirli noktalarda doğrusunuz. Kant ve Nietzsche ahlak ve etik gibi kavramlar üzerine yoğunlaşmış düşünürlerdir. Kant ahlakı belirli kalıplar içine sokmaktan kaçınır ve etiğe uydurmak ister belli yerlerde. Hatta kişisel ve evrensel ahlak yasalarının aslında çelişmeyeceğini söyler ve yanlış hatırlamıyorsam kişisel ve evrensel ahlakı "DAS DİNG AN SİCH , DAS DİNG FÜR MİCH" gibi başlıklar altında ele alır. Nietzsche ise genel olarak genel ahlak ilkelerine ters bir yol izler ve kendisinden önceki neredeyse tüm yaklaşımları reddeder. yorumunuz ve fikirleriniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: katilbalinayiyenpenguen

dostum kantın felsefesi adına kitaplar önerebilirmisin bugünlere para bolluğu yaşıyorumda ama cidden niçe emmi kan davalısı gibi eleştiriyo gibi hissettim her cümlede kanta dokunduruyor

us ve etik eleştirilerini okuyabilirsin. tavsiyem kütüphanelerden faydalanman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.