Son dönemlerde, forumun bu bölümünde pekçok yazar adayının olduğu fark edilebiliyor. Herkes bir kitap konusu oluşturmaya ve buna uygun bir üslup kullanmaya çalışıyor. Bu konuyu benim de içinde bulunduğum bu grup için açtım. Bir kitabın güzel olmasını sağlayacak, daha doğrusu bizim onu güzel bir kitap olarak düşünmemizi sağlayacak bazı ögelerin olduğu aşikar. Peki bu ögeler nelerdir? Bir kitabı güzel yapan onun hangi özellikleridir? Yorumları bekliyorum. Bu konu yazar adayları için tavsiye niteliği taşıyabilir.
Karakterlerin sağlam olması ve hikayenin inandırıcı olması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
1- etkileyici-akıcı bir dil/çeviri 2-baş kahramanın nevişahsına münhasırlığı 3-zamansal kırılmalar 4-dikey betimlemeler 5-üstdil ve kipselleştirme 6-devingen veya geciktirici başlangıç ile başlangıç durumuna dönen son veya acıklı ama umutlu son 7-odaklayım
tabi içeriğine ve türüne göre değişir ama bir roman için ; 1) akıcı bir dil. 2) güzel bir olay örgüsü 3) sağlam betimlemeler 4) karakter tahlilleri
Okuduğum kitapların; dilinin anlaşılır ve sade olması, özellikle devrik cümle kurularak yazılmamasına, yabancı kelimelerin boyunduruğunda olmamasına, akıcı bir dille yazılmasına dikkat ediyorum. Zaten kitabın dili akıcı ise, kitabı tekrar tekrar okumak insana hiç güç gelmiyor, burada en etkili unsur kitabın dilidir diye düşünüyorum.
Kesinlikle dil ve akıcılık.Okudukça,okuyası gelmeli okuyucunun.