Şimdi Ara

Bir kaç soru(Bölüm4)(Oyun bilgisi yardım gerek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Teamfightlarda pozisyon alamıyorum özellikle twistad fate ve apc kayle oynarken ne tavsiye edersiniz?

2-twisted fate thresh zyra blitz oynarken çok heyecanlanıyorum başlarda eğer bir hata yaparsam oyundan kopuyorum ne yapmam gerek tek gereken tecrübe mi?

3-Takımı bir şeye nasıl ikna edebilirim mesela sprit push yaparken ben teamfight atıyorlar veya yakalanıyorlar ne diyebilirim takıma?

4-minimapı nasıl daha etkili kullanabilirim?

5-Mesela renektonla karşı jungle ın kırmızısında bekleyip fb almaya çalışmak mantıklımı silver gold divisionlarda?

6-Top lane oyuncusu midgame ine ne zaman katılmalı?

Arkadaşlar sorularım şimdilik bu kadar cevaplarsanız sevinirim

• 1. Eğer pozisyon alamıyorsan fightlarda twisted fate gibi kaçma fonksiyonu olmayan heroları oynama şimdilik misal fizz gibi kassadin gibi heroları denemeni öneririm zamanla öğrenirsin pozisyon almayı

2. Tecrübe gerekli bu konuda sana katılıyorum

3. Silver gold gibi liglerde Takımı ikna edemezssin takımın çogunlugu ne yapıyorsa onlara katılmaya bak yoksa figtları verip sana küfür ederler neden gelmıyosun diye

4. Minimapı daha verimle kullanmaktan kastın nedir?

5. Riskli

6. Shen gibi bir hero oynuyorsan her zaman topta kabilirsin yanına 1-2 tane ward alıp rakip takımın ormanını wardlayıp split push yapabilrisin takımın fight a girdiginde ulti ile takımına yardım edebilirsin fakat kha'zix zed gibi herolarla dakika 15-20 gibi takımına yardımcı olman gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drazah -- 6 Kasım 2013; 15:39:37 >
  • tf oynarketn herkesi mute la ve split push ına devam et hiç sallama bırak tf girsinler kaybetsinler onların hatası
  • 1-Zamanla oluşcak bir kavram bu.Oynaya oynaya öğrenirsin.Mesafeni korumaya çalış her seferinde zamanla olur.
    2-Hata yapsan nolacak yahu alt tarafı bir oyun
    3-Elon düşükse split push yapma.Takımın yakalanıp duracak suçlu sen olacaksın çünkü.
    4-Etkin gözünün hangisi olduğunu öğrenip mapi o tarafa çekebilirsin.
    5-Hayır.bronz olsa tamam derdim de onun yukarısında işe yaramaz bu taktik.
    6-Herosuna göre değişir.Tryndamere,riven,lee vs. oynuyorsan hiç bırakmayacaksın mesela.Ama ortalama bir rakam istiyorsan 20-25 arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

1-Teamfightlarda pozisyon alamıyorum özellikle twistad fate ve apc kayle oynarken ne tavsiye edersiniz?

2-twisted fate thresh zyra blitz oynarken çok heyecanlanıyorum başlarda eğer bir hata yaparsam oyundan kopuyorum ne yapmam gerek tek gereken tecrübe mi?

3-Takımı bir şeye nasıl ikna edebilirim mesela sprit push yaparken ben teamfight atıyorlar veya yakalanıyorlar ne diyebilirim takıma?

5-Mesela renektonla karşı jungle ın kırmızısında bekleyip fb almaya çalışmak mantıklımı silver gold divisionlarda?

1) Bu tecrübeyle alakalı birşey carry oynuyorsan olabildiğince geride oynayıp vurabildiğin en zayıf veya en sıkıntı yaratacak heroya odaklanmalısın.Tabiki oynadığın heroya göre değişir bu ama genel mantık budur.

2) Skillshot herolarında normal birşey 0 hata ile oynaman mümkün değil. Yapacağın bir hareketin oyunun rengini değiştirebileceği düşünerek oyna daha az demoralize olursun.

3)Soloq oynarken takımını birşeye ikna etmek zordur çünkü herkesin farklı bir oyun stili vardır. Takımına zarar vermeyeceğin zamanlar bu tarz hareketleri yapmaya çalış. Mesela rakip 5 kişi baron çevresindeyse bottan pushlarsan 1 kişi sana gelmek zorunda kalır gelmezlerse fight kazanıp baron alsalar bile inhi verirler muhtemelen. 1 kişiyi kendine çekebilirsen zaten takımın 4vs4 oynar takımına zararın dokunmaz.

4)Alışkanlık tamamen araba kullanırken aynalara bakmak gibi birşey.

5) Orada beklemek mantıklı değil. Solotopta minionlar 2.10 civarinda ölmeye başlar. Rakip jungle direk rede gelirse 2.35 2.40 civarinda orada olur. Kaybettiğin minionları geri alma şansın yok koridorda levelde geriye düşeceksin. Redi çalamayacaksın çünkü smite atıcak adamı kesmen gerekiyorki renekton sadece w ile furry yokken onu kesemez.Hadi kestin level almadan base atmak zorunda kalcaksın sıkıntı üstüne sıkıntı. Jungle iken bunu yapmak mantıklı çünkü smite atıp redi çalıp bunun avantajıyla rakibin üstüne gidebiliyorsun ama solotop iken önermem.
    Renekton leesin gibi solotop heroları oynarken mümkünse 2. rede gidebilirsin

6) Aslında heronun özelliğine göre değişir.İhtiyacın olan itemleri almadan fightlara katılmak mantıklı değil.Mesela kennen oynuyorsan zhonya bitirmeyi beklemelisin. Renekton oynuyorsan sunfire bitirmelisin. Bu söylediğim 5vs5ler için bunun dışında pushlayıp mide yardım edebilir rakip jungle oyuncusunu zorlayabilirsin.

• cevaplarınız için teşekkürler bayağı faydalı oldu
  • Bebeler okuldan çıkmadı sanırsam trolleyen yok -.-
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fungsclup

Bebeler okuldan çıkmadı sanırsam trolleyen yok -.-

Ne alakada ben trollenecek birşey görmüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Biz de görmüyoruz.Arkadaşta ondan bahsetmiş, çoluk çocuk konuyu baltalamaya gelirdi normalde.
    Her neyse, nickini verir misin, kendini bilip, eksik yanlarını gören oyuncuyu severim.Eklerim, arada takılırız
  • quote:

quote:

Lol konusunda yenisin sanırsam
  • quote:

quote:

quote:

Lol konusunda yenisin sanırsam

7 aydır lol bölümündeyim doğru söylüyorsun seni başta yanlış anlamışım ama bu tip konuları 4. Açışım hiç trolleyemediler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Arkadaşların da dediği gibi öncelikle kaçış mekaniği olan şampiyonları kullanmanı öneririm. Bana göre TF'yi kazandıran olay ADC ve APC'nin pozisyonunu koruması. Bu bakımdan arkadaşlarında dediği gibi öncelikle tecrube kazanana kadar kolay kaçabilen şampiyonları deneyebilirsin yada menzili yüksek olan şampiyonları denemeni öneririm.

2- Thresh ve Blitz. tecrübe gerektiren şampiyonların başında geliyor bana göre. Özellikle Blitzcrank oynarken; ilk 1-2 denemede çekemezsen yanındaki AD Cary'de tanıdık değilse konulup moralini bozabilir. Bunlara takmaman lazım. Bir support oyuncusu olarak Blitz, Thresh gibi şampiyonlar başta olmak üzere support oynarken çalı hakimiyetini ele geçirmeni; ve çalıdan oynamanı tavsiye ederim. Özellikle Blitz ve Thresh'de çok işe yaradığını göreceksin. Bende blitz'i pek oynayamıyorum fakat Thresh daha kolay geliyor bana ve Blitz'den daha iyi; oyuna etki edebilecek bir şampiyon ve Blitz kadar da riskli bir seçim değil.

3- Konuşmaktan başka bir yolu yok. Solo Que girdiğinde bu sorun oluyor. Ancak oyunun başında çok iyi oynarsan; rakibini ezersen genelde dinlerler seni:)

4- Tecrübe, dikkat, odak...

5- Önermem; yani first blood %100 dökeceğine emin olursan belki yapabilirsin;(yada mid oyuncusu da yardımına gelirse (asist+first blood gold)'dan takım karlı çıkacağına inanıyorsan belki denenebilir. Ama ben önermem. Jungle oynarken deneyebilirsin; ama Lane'de iken ben önermem. ilk kanı alamazsan çok geriye düşmüş olursun hele birde orada ölürsen çok zor olur çevirmek.

6- Oyun tarzına göre; seçmiş olduğun şampiyona göre; diğer lane'dekilerin şampiyonlarına göre ve oyunun durumuna göre. Çok geniş bir kapsam. Ancak oyunun henüz 15.'dk dolmadan gitmeni önermem. Şöyle yapabilirsin; ilk kuleyi aldıktan sonra Base'e dönüp koridoruna dönerken mid'e gank deneyebilirsin. Sonra tekrar lane'nine dönüp farmına odaklanman lazım. Erken safhalarda midgame olduğunda hem gerekli eşyaları tamamlayamamış oluyorsunuz hem de tecrube seviye puanları bölünmüş oluyor. Benim önerim; Dragon zamanları hariç koridorunda kalman; 2. kuleye kadar dayanman hatta onuda aldıktan sonra mid game katılmak yönünde... Yinede dediğim gibi bu oyunun durumuna; oyundaki şampiyonlara ve zamana göre değişir. Özellikle dragon zamanlarında dragona yakın olmanı tavsiye ederim. Ona göre base atarsan karlı çıkarsın mesela...

• quote:

1-Teamfightlarda pozisyon alamıyorum özellikle twistad fate ve apc kayle oynarken ne tavsiye edersiniz?

1- Sen mal gibi yakalanmıyorsan takımın suçu , ya 3 km geriye gidiceksin o nasus sana vurmasın diye yada vurup ölüceksin başka çare yok her ikisindede takım tfyi kaybeder.

2-Kaybederken kaybediyormus gibi oyna ne oyunlar gördüm adam 0-10 hala adam kovalıyor.

3-İstersen callanger ol , takımı bi boka ikna edemezsin , aklı olan laf dinler olmayan dinlemez.

4-Küçük monitör kullanarak, başka bir yere bakamna gerek olmadığı zaman mini mape bakarak.

5-iyi oynuyorsan riskli hareketler yapma, kötü oynuyorsam zaten boşuna yazmışız.

6-Top oyuncusu canı istediği zaman katılır , yeterki ss versin ve dragonu kaptırmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: an4cond4

quote:

1) Bu tecrübeyle alakalı birşey carry oynuyorsan olabildiğince geride oynayıp vurabildiğin en zayıf veya en sıkıntı yaratacak heroya odaklanmalısın.Tabiki oynadığın heroya göre değişir bu ama genel mantık budur.

2) Skillshot herolarında normal birşey 0 hata ile oynaman mümkün değil. Yapacağın bir hareketin oyunun rengini değiştirebileceği düşünerek oyna daha az demoralize olursun.

3)Soloq oynarken takımını birşeye ikna etmek zordur çünkü herkesin farklı bir oyun stili vardır. Takımına zarar vermeyeceğin zamanlar bu tarz hareketleri yapmaya çalış. Mesela rakip 5 kişi baron çevresindeyse bottan pushlarsan 1 kişi sana gelmek zorunda kalır gelmezlerse fight kazanıp baron alsalar bile inhi verirler muhtemelen. 1 kişiyi kendine çekebilirsen zaten takımın 4vs4 oynar takımına zararın dokunmaz.

4)Alışkanlık tamamen araba kullanırken aynalara bakmak gibi birşey.

5) Orada beklemek mantıklı değil. Solotopta minionlar 2.10 civarinda ölmeye başlar. Rakip jungle direk rede gelirse 2.35 2.40 civarinda orada olur. Kaybettiğin minionları geri alma şansın yok koridorda levelde geriye düşeceksin. Redi çalamayacaksın çünkü smite atıcak adamı kesmen gerekiyorki renekton sadece w ile furry yokken onu kesemez.Hadi kestin level almadan base atmak zorunda kalcaksın sıkıntı üstüne sıkıntı. Jungle iken bunu yapmak mantıklı çünkü smite atıp redi çalıp bunun avantajıyla rakibin üstüne gidebiliyorsun ama solotop iken önermem.
    Renekton leesin gibi solotop heroları oynarken mümkünse 2. rede gidebilirsin

6) Aslında heronun özelliğine göre değişir.İhtiyacın olan itemleri almadan fightlara katılmak mantıklı değil.Mesela kennen oynuyorsan zhonya bitirmeyi beklemelisin. Renekton oynuyorsan sunfire bitirmelisin. Bu söylediğim 5vs5ler için bunun dışında pushlayıp mide yardım edebilir rakip jungle oyuncusunu zorlayabilirsin.

Suikastci sampiyon oynuyorsam adcnin nerde oldugu farketmez icinden gecerim yani pozisyon alcak diye de tfnin disinda durmamasi lazim adc oynarken yanindaki supporta apc oynarken zhonyaya bagli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye sunucusunda isen midde rakibi ezeceksin, farm olarak da çok iyi olacaksın. Bu durumda takım genel olarak yanlış bir şey söylesen de yapar silver, bronz seviyesinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.